2019-03-25 14:06


Exclusiv. Scandal în PSD cu miză mare: preşedinţia Senatului. Victor Ponta: „Mircea Geoană nu vorbeşte niciodată în numele PSD, ci doar în numele lui”

 |  15:52
Exclusiv. Scandal în PSD cu miză mare: preşedinţia Senatului. Victor Ponta: „Mircea Geoană nu vorbeşte niciodată în numele PSD, ci doar în numele lui”

Liderul PSD l-aexclus pe Mircea Geoană din rândul pesediştilor, susţinând că preşedinteleSenatului nu reprezintă partidul, iar declaraţiile sale pot fi considerate doaropinii personale. Victor Ponta a fost scos din sărite de declaraţiile ambigueale lui Geoană, privind posibilitatea retragerii moţiunii de cenzură peEducaţie, în condiţiile în care conducerea PSD decisese ca moţiunea să meargămai departe.

Zilele lui MirceaGeoană în PSD, dar şi în fruntea Senatului sunt atent numărate de preşedintelepartidului, Victor Ponta. Într-o declaraţie acordată în exclusivitate ziarului„Puterea”, liderul PSD a dat un verdict extrem de dur în legătură cu fostulpreşedinte al partidului: „Mircea Geoană nu vorbeşte niciodată în numele PSD,ci doar în numele lui”. Trei cuvinte cheie: Geoană, niciodată, PSD. Practic,deşi este preşedinte al Senatului, funcţie dobândită în calitate de membru alPSD, Geoană este trecut la index de Victor Ponta, care nu îl consideră demn dea vorbi în numele social-democraţilor. Cu toate acestea, preşedintele Senatuluişi-a exprimat poziţia faţă de moţiunea de cenzură pe Educaţie, spunând că esteposibil ca PSD şi PNL să o retragă. „Am înţeles că liberalii au luat o decizieîn acest sens, urmează ca şi PSD să ia o decizie finală luni”, a declaratpreşedintele Senatului, Mircea Geoană. Acesta a fost fitilul care a inflamatspiritele în rândurile social-democraţilor.

Pretext sau motivîntemeiat?

Biroul Permanental PSD a decis lunea trecută ca parlamentarii partidului să nu-şi retragăsemnăturile pe moţiunea de cenzură, chiar dacă judecătorii CurţiiConstituţionale vor decide că angajarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţieipoate continua. „A fost o decizie unanimă a conducerii PSD să nu retragemmoţiunea de cenzură pe Legea educaţiei. Problema angajării răspunderiiGuvernului pe această lege urmează să fie tranşată luni de Birourile Permanentereunite ale Parlamentului. Noi am semnat moţiunea de cenzură pentru căjudecătorii Curţii Constituţionale nu se exprimaseră asupraconstituţionalităţii angajării răspunderii, dar acum ar arăta ca naiba să neretragem semnăturile. Decizia finală o va lua conducerea Parlamentului”, ne-aexplicat vicepreşedintele PSD, Valeriu Zgonea. Şi liderul senatorilor PSD, IlieSârbu, confirmă această decizie luată de conducerea partidului. „Am decis să nune retragem semnăturile de pe moţiunea de cenzură. Mircea Geoană era de faţăcând s-a luat decizia”, a precizat Sârbu. Preşedintele PSD, Victor Ponta, ne-adeclarat că s-a luat o decizie – „moţiunea nu se retrage”, şi că din acelmoment poziţia partidului este foarte clară. Vicepreşedintele EcaterinaAndronescu nu era la curent cu temele discutate la partid. „Nu am fost laşedinţa de luni, dar l-am auzit la televizor pe domnul Crin Antonescu spunândcă liberalii şi-au retras semnăturile de pe moţiunea de cenzură. Nu mai avem ceface dacă s-a întâmplat aşa”, ne-a declarat fostul ministru al educaţiei.Eroare însă. Liberalii nu şi-au retras semnăturile, o decizie în acest sensurmează să fie luată luni. „Conducerea PNL va discuta luni ce se întâmplă cumoţiunea de cenzură pe Educaţie. Una dintre variantele posibile ar firetragerea semnăturilor. În acest moment, nu ne-am retras moţiunea de cenzură”,a subliniat liberalul Eugen Nicolăescu.

Ţinta: înlocuireadin fruntea Senatului

În ciuda poziţieiextrem de ferme a conducerii partidului, Mircea Geoană a declarat că existatotuşi posibilitatea retragerii moţiunii. Declaraţia ambiguă contrazice astfelflagrant poziţia exprimată de conducerea din Kiseleff şi îl poate costa peGeoană fotoliul de preşedinte al Senatului. „Nu se poate să fii tu mereu cu moţşi să spui altceva. Dacă aşa vrea să iasă în faţă, este treaba lui, dar să nuvorbească în numele partidului. Trebuie să înţeleagă că uneori ar fi maiînţelept să tacă”, ne-au spus surse din conducerea partidului. Conflictuldeschis dintre Ponta şi fostul preşedinte al PSD este de notorietate în partid,surse social-democrate spunând că se aşteaptă un moment prielnic pentruînlăturarea lui Mircea Geoană din fruntea Senatului. Problema apărută urmeazăsă fie discutată luni în forurile interne, în cadrul Biroului PermanentNaţional şi al Comitetului Executiv.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638949-05-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ZIGZAG
26 Noi 2010

waw..ponta fost purtator de cuvant in campania electorala a lui mircea geoana.mircea geoana -stiu si copii la gimnaziu-era papusa lui sorin ovidiu vantu.acu ponta are capsa pusa pe prosty.dc?simplu:)) ponta vrea sa i ia locul lui geoana si sa devina el papusa lui vantu.prin stenograme se scria ca singura dorinta a lui vantu e ..ca cine papa prin "batista" sa zica saru mana ptr masa:))
VLAD
26 Noi 2010

Razboiul dintre Ponta si Geoana dureaza de cand Micul Titulescu a obtinut, prin frauda si prin influienta directa a lui Adrian Nastase, postul de lider al partidului. Provenit din procuratura unde era un neica-nimeni, Ponta a urcat treptele ierarhiei in PSD fiind sustinut de Nastase caruia ii datoreste lui Ponta mai multe NUP-uri ce fusesera puse de acesta pe diverse dosare penale deschise impotriva lui Nastase. Fara sa stie de toate acestea, Geoana l-a protejat si el, considerand ca Ponta este un element tanar care promite si asta mai ales datorita linguselilor pe care Ponta,le adresa continuu lui Geoana. In sinea lui insa, Ponta a fost si ramane un individ lipsit de scrupule si de personalitate. Singurul lui scop, a fost si este, parvenirea precum si satisfacerea, cu orice risc, a gasirii cailor de imbogatire in timp record si prin metode nu tocmai ortodoxe. Pe de alta parte, Ponta a dus tot timpul o campanie de denigrare a lui Geoana care este un adevarta lider, deosebit de inteligent si mult mai scolit decat amarasteanul Ponta, fapt pentru acesta se simte continuu in inferioritate ceea ce il eclipseaza in permanenta persona lui Geoana. Atat Nastase cat si Ponta il urasc pe Geoana deoarece acesta este mult superior din punct de vedere profesional si etic. Geoana nu a parvenit si nu a urcat treptele ierarhirei pe sub fustele nevestelor sale provenite din randurile guvernantilor comunisti asa cum a procedat Nastase, fost mare comunist lingusitor in epoca Ceausescu. Geoana, chiar daca a facut unele greseli si asta datorita faptului ca este un om care a avut intotdeauna incredere in oamenii cu care a colaborat, nu i se poate imputa nimic rau si mai ales nu a profitat de posturile inalte pe care le-a ocupat asa cum face acum Ponta. Un singur exemplu si foarte recent (fara a mai face apel la multe alte exemple ce s-au petrecut in trecut) este faptul ca Ponta, pentru a participa gratuit la concursul automobilistic de formula 1 ce s-a desfasurat la Barcelona, acesta si-a aranjat o deplasare pentru a lua contact direct, chipurile, cu diaspora din acest oras, asa cum face Basescu cand se duce la consultatii medicale pe banii statului. De altfel, intre Basescu si Ponta nu exista mari deosebiri. Singura deosebire este aceea ca Ponta este mult mai tanar si dornic sa parvina intr-un timp record. De aceea, face presiuni aspra lui Geoana care ar putea la un moment dat sa preia postul de presedinte al Romaniei in situatia cand Basescu ar fi alungat de putere sau cand acesta nu ar mai fi in situatia de a conduce tara datorita bolilor de care sufera (cancer generalizat). Iata deci care este adevarul asupra razboiului dintre Ponat si Geoana.
TACU
26 Noi 2010

Este incredibil ca domnul Victor Ponta poate avea un astfel de comportament rautacios contra lui Mircea Geoana, unul dintre cei mai cultivati, competenti si curati politicieni romani si cel care i-a fost sef si la ajutat si protejat atatea ani. Din momentul in care a castigat alegerile la conducerea PSD, prin frauda shi prin influienta directa a lui Nastae, Mazare, end. &., asa cum bine spuneat dle Vlad, nu pridideste sa duca o campanie de denigrare a lui Mircea Geoana si de eschivare de a-l critica pe T. Basescu si regimul sau,de parca ar fi in tabara adversa. De altfel, acest pagubos comportament al sau se rasfrange ca un bumerang impotriva sa si rezultatele se vad in sondaje: V. Ponta este departe de procentul PSD-lui si tot atat de departe de cel al lui Crin Antonescu. Daca domnul Ponta va continua aceasta lamentabila, paguboasa si donchihoteasca politica nu-l vad bine daca-l va mai prinde primavara lui 2011 in fruntea PSD! Ca simpatizant PSD, respectos ii spun: Sa ia aminte!
PERSEVERENT
26 Noi 2010

Tancu,vlad,zigzag. Aceiasi Marie cu alta palarie!Nu-mi este clar daca scriu pe acest site in calitate de trepadusi ai lui Geoana(matale esti, tanti Margareto??) sau este o diversiune mai ampla, pornita de mogulii din spatele ziarului Puterea. Este evidenta miscarea pe care o face acest cotidian: nici o zi fara un atac la adresa lui Victor Ponta. La fel s-a intamplat, un timp, la Cotidianul. Sigur ca nu-i greu de identificat mogulul caruia Ponta nu-i da satisfactie. Dar la ce foloseste?
VRAJITORUL
26 Noi 2010

@pt perseverent Ponta se lupta cu mogulii de la raliul Spaniei sau cum? Tu nu vezi ca aici e declaratia lui Ponta, iar Geoana e injurat? Sau esti postac pus de Victoras? E clar ca baietii din PSD au inceput sa se bata pe ciolan. Cred ca Ilie Sarbu vrea sa ii ia locul lui Geoana. Vai de capul lor!!!
TACU
26 Noi 2010

Perseverent Daca-ai fi fost un pic mai atent, Citind tot mesajul, evident, Si ai fi avut ceva talent, Te-ai fi exprimat mai evident, Mult stimate domn perseverent. Si-ai fi vazut, ca-n orice moment, Eu sunt liber si independent, Si pot sa-l critic permanent, Pe Ponta si pe cel de-la Crescent Caci sunt un critic perseverent.
ZIGZAG
27 Noi 2010

@perseverent:ti se pare neadevarat ce am scris?nu era ponta purtator de cuvant al lui geoana in campania electorala?nu era geoana papusa lui vantu?n a declarat ponta ca in perioasa cand geoana conducea psd ..acest partid -Psd-era influentat suta la suta de moguli?de ce s ar certa ponta cu geoana acum?de dragul poporului?nu.
ZIGZAG
27 Noi 2010

ps:nu il atac pe ponta.ptr mine ponta este egal cu geoana .daca faci analogia la ce am scris-parerea mea ..daca imi permiti-e limpede ca ponta lupta cu geoana ptr puterea in partid.partid in care decizia era luata de altii.deci ponta lupta ptr "papa prin batista " ca sa ma exprim mai clar.
PERSEVERENT
27 Noi 2010

pt. zigzag, Tacu, Vrajitoru. Dupa cum ati sarit toti deodata din baie, uniti in cuget si-n simtiri, raman la parerea ca e o manarie la mijloc cu atacurila astea din Puterea la un un lider al opozitiei, care se stie, nu are cum sa greseasca, ca doar nu-i la putere. Se bate saua de pe acum ca sa priceapa iapa cand va veni momentul. Necazul este, insa, altul: raul vine de la cei de la putere, ca la ei este painea si cutitu, dar unii care se dau foarte destepti le dau la cap celor care nu trebuie!
ZIGZAG
27 Noi 2010

@perseverent: dupa cum ai vazut infantilul ponta poate face rau Romaniei si din opozitie:sa declari pe la socialistii europeni ca trebuie BLOCAT accesul Romaniei in Sghengen ..
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...