2017-01-18 01:34

POLITICA


Exclusiv. Scandal în PSD cu miză mare: preşedinţia Senatului. Victor Ponta: „Mircea Geoană nu vorbeşte niciodată în numele PSD, ci doar în numele lui”

 |  15:52
Exclusiv. Scandal în PSD cu miză mare: preşedinţia Senatului. Victor Ponta: „Mircea Geoană nu vorbeşte niciodată în numele PSD, ci doar în numele lui”

Liderul PSD l-aexclus pe Mircea Geoană din rândul pesediştilor, susţinând că preşedinteleSenatului nu reprezintă partidul, iar declaraţiile sale pot fi considerate doaropinii personale. Victor Ponta a fost scos din sărite de declaraţiile ambigueale lui Geoană, privind posibilitatea retragerii moţiunii de cenzură peEducaţie, în condiţiile în care conducerea PSD decisese ca moţiunea să meargămai departe.

Zilele lui MirceaGeoană în PSD, dar şi în fruntea Senatului sunt atent numărate de preşedintelepartidului, Victor Ponta. Într-o declaraţie acordată în exclusivitate ziarului„Puterea”, liderul PSD a dat un verdict extrem de dur în legătură cu fostulpreşedinte al partidului: „Mircea Geoană nu vorbeşte niciodată în numele PSD,ci doar în numele lui”. Trei cuvinte cheie: Geoană, niciodată, PSD. Practic,deşi este preşedinte al Senatului, funcţie dobândită în calitate de membru alPSD, Geoană este trecut la index de Victor Ponta, care nu îl consideră demn dea vorbi în numele social-democraţilor. Cu toate acestea, preşedintele Senatuluişi-a exprimat poziţia faţă de moţiunea de cenzură pe Educaţie, spunând că esteposibil ca PSD şi PNL să o retragă. „Am înţeles că liberalii au luat o decizieîn acest sens, urmează ca şi PSD să ia o decizie finală luni”, a declaratpreşedintele Senatului, Mircea Geoană. Acesta a fost fitilul care a inflamatspiritele în rândurile social-democraţilor.

Pretext sau motivîntemeiat?

Biroul Permanental PSD a decis lunea trecută ca parlamentarii partidului să nu-şi retragăsemnăturile pe moţiunea de cenzură, chiar dacă judecătorii CurţiiConstituţionale vor decide că angajarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţieipoate continua. „A fost o decizie unanimă a conducerii PSD să nu retragemmoţiunea de cenzură pe Legea educaţiei. Problema angajării răspunderiiGuvernului pe această lege urmează să fie tranşată luni de Birourile Permanentereunite ale Parlamentului. Noi am semnat moţiunea de cenzură pentru căjudecătorii Curţii Constituţionale nu se exprimaseră asupraconstituţionalităţii angajării răspunderii, dar acum ar arăta ca naiba să neretragem semnăturile. Decizia finală o va lua conducerea Parlamentului”, ne-aexplicat vicepreşedintele PSD, Valeriu Zgonea. Şi liderul senatorilor PSD, IlieSârbu, confirmă această decizie luată de conducerea partidului. „Am decis să nune retragem semnăturile de pe moţiunea de cenzură. Mircea Geoană era de faţăcând s-a luat decizia”, a precizat Sârbu. Preşedintele PSD, Victor Ponta, ne-adeclarat că s-a luat o decizie – „moţiunea nu se retrage”, şi că din acelmoment poziţia partidului este foarte clară. Vicepreşedintele EcaterinaAndronescu nu era la curent cu temele discutate la partid. „Nu am fost laşedinţa de luni, dar l-am auzit la televizor pe domnul Crin Antonescu spunândcă liberalii şi-au retras semnăturile de pe moţiunea de cenzură. Nu mai avem ceface dacă s-a întâmplat aşa”, ne-a declarat fostul ministru al educaţiei.Eroare însă. Liberalii nu şi-au retras semnăturile, o decizie în acest sensurmează să fie luată luni. „Conducerea PNL va discuta luni ce se întâmplă cumoţiunea de cenzură pe Educaţie. Una dintre variantele posibile ar firetragerea semnăturilor. În acest moment, nu ne-am retras moţiunea de cenzură”,a subliniat liberalul Eugen Nicolăescu.

Ţinta: înlocuireadin fruntea Senatului

În ciuda poziţieiextrem de ferme a conducerii partidului, Mircea Geoană a declarat că existatotuşi posibilitatea retragerii moţiunii. Declaraţia ambiguă contrazice astfelflagrant poziţia exprimată de conducerea din Kiseleff şi îl poate costa peGeoană fotoliul de preşedinte al Senatului. „Nu se poate să fii tu mereu cu moţşi să spui altceva. Dacă aşa vrea să iasă în faţă, este treaba lui, dar să nuvorbească în numele partidului. Trebuie să înţeleagă că uneori ar fi maiînţelept să tacă”, ne-au spus surse din conducerea partidului. Conflictuldeschis dintre Ponta şi fostul preşedinte al PSD este de notorietate în partid,surse social-democrate spunând că se aşteaptă un moment prielnic pentruînlăturarea lui Mircea Geoană din fruntea Senatului. Problema apărută urmeazăsă fie discutată luni în forurile interne, în cadrul Biroului PermanentNaţional şi al Comitetului Executiv.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638949-05-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ZIGZAG
26 Noi 2010

waw..ponta fost purtator de cuvant in campania ele ctorala a lui mircea geoa na.mircea geoana -stiu si copii la gimnaziu-era pa pusa lui sorin ovidiu van tu.acu ponta are capsa pu sa pe prosty.dc?simplu:)) ponta vrea sa i ia locul lui geoana si sa devina el papusa lui vantu.prin stenograme se scria ca si ngura dorinta a lui vantu e ..ca cine papa prin "b atista" sa zica saru mana ptr masa:))
VLAD
26 Noi 2010

Razboiul dintre Ponta si Geoana dureaza de cand Mi cul Titulescu a obtinut, prin frauda si prin influ ienta directa a lui Adria n Nastase, postul de lide r al partidului. Provenit din procuratura unde era un neica-nimeni, Ponta a urcat treptele ierarhiei in PSD fiind sustinut de Nastase caruia ii datore ste lui Ponta mai multe N UP-uri ce fusesera puse d e acesta pe diverse dosar e penale deschise impotri va lui Nastase. Fara sa s tie de toate acestea, Geo ana l-a protejat si el, c onsiderand ca Ponta este un element tanar care pro mite si asta mai ales dat orita linguselilor pe car e Ponta,le adresa continu u lui Geoana. In sinea lu i insa, Ponta a fost si r amane un individ lipsit d e scrupule si de personal itate. Singurul lui scop, a fost si este, parvenir ea precum si satisfacerea , cu orice risc, a gasiri i cailor de imbogatire in timp record si prin meto de nu tocmai ortodoxe. Pe de alta parte, Ponta a d us tot timpul o campanie de denigrare a lui Geoana care este un adevarta li der, deosebit de intelig ent si mult mai scolit de cat amarasteanul Ponta, f apt pentru acesta se simt e continuu in inferiorita te ceea ce il eclipseaza in permanenta persona lui Geoana. Atat Nastase cat si Ponta il urasc pe Geo ana deoarece acesta este mult superior din punct d e vedere profesional si e tic. Geoana nu a parvenit si nu a urcat treptele i erarhirei pe sub fustele nevestelor sale provenite din randurile guvernanti lor comunisti asa cum a p rocedat Nastase, fost mar e comunist lingusitor in epoca Ceausescu. Geoana, chiar daca a facut unele greseli si asta datorita faptului ca este un om ca re a avut intotdeauna inc redere in oamenii cu care a colaborat, nu i se poa te imputa nimic rau si ma i ales nu a profitat de p osturile inalte pe care l e-a ocupat asa cum face a cum Ponta. Un singur exem plu si foarte recent (far a a mai face apel la mult e alte exemple ce s-au pe trecut in trecut) este fa ptul ca Ponta, pentru a p articipa gratuit la concu rsul automobilistic de fo rmula 1 ce s-a desfasurat la Barcelona, acesta si- a aranjat o deplasare pen tru a lua contact direct, chipurile, cu diaspora d in acest oras, asa cum fa ce Basescu cand se duce l a consultatii medicale pe banii statului. De altf el, intre Basescu si Pont a nu exista mari deosebir i. Singura deosebire este aceea ca Ponta este mult mai tanar si dornic sa p arvina intr-un timp recor d. De aceea, face presiun i aspra lui Geoana care a r putea la un moment dat sa preia postul de presed inte al Romaniei in situa tia cand Basescu ar fi al ungat de putere sau cand acesta nu ar mai fi in si tuatia de a conduce tara datorita bolilor de care sufera (cancer generaliza t). Iata deci care este a devarul asupra razboiului dintre Ponat si Geoana.
TACU
26 Noi 2010

Este incredibil ca domnul Victor Ponta poate avea un astfel de comportament rautacios contra lui Mir cea Geoana, unul dintre c ei mai cultivati, compete nti si curati politicieni romani si cel care i-a f ost sef si la ajutat si p rotejat atatea ani. Din momentul in care a castig at alegerile la conducere a PSD, prin frauda shi pr in influienta directa a l ui Nastae, Mazare, end. & ., asa cum bine spuneat d le Vlad, nu pridideste sa duca o campanie de denig rare a lui Mircea Geoana si de eschivare de a-l cr itica pe T. Basescu si re gimul sau,de parca ar fi in tabara adversa. De alt fel, acest pagubos compor tament al sau se rasfrang e ca un bumerang impotriv a sa si rezultatele se va d in sondaje: V. Ponta es te departe de procentul P SD-lui si tot atat de dep arte de cel al lui Crin A ntonescu. Daca domnul P onta va continua aceasta lamentabila, paguboasa si donchihoteasca politica nu-l vad bine daca-l va mai prinde primavara lui 2011 in fruntea PSD! Ca s impatizant PSD, respectos ii spun: Sa ia aminte!
PERSEVERENT
26 Noi 2010

Tancu,vlad,zigzag. Aceias i Marie cu alta palarie!N u-mi este clar daca scriu pe acest site in calitat e de trepadusi ai lui Geo ana(matale esti, tanti Ma rgareto??) sau este o div ersiune mai ampla, pornit a de mogulii din spatele ziarului Puterea. Este ev identa miscarea pe care o face acest cotidian: nic i o zi fara un atac la ad resa lui Victor Ponta. La fel s-a intamplat, un ti mp, la Cotidianul. Sigur ca nu-i greu de identific at mogulul caruia Ponta n u-i da satisfactie. Dar l a ce foloseste?
VRAJITORUL
26 Noi 2010

@pt perseverent Ponta se lupta cu mogulii de la raliul Spaniei sau cum? Tu nu vezi ca aici e decl aratia lui Ponta, iar Geo ana e injurat? Sau esti p ostac pus de Victoras? E clar ca baietii din PSD au inceput sa se bata pe ciolan. Cred ca Ilie Sarbu vrea sa ii ia locul lui Geoana. Vai de capul lor!!!
TACU
26 Noi 2010

Perseverent Daca-ai fi fost un pic mai atent, Citind tot mesajul, evide nt, Si ai fi avut ceva t alent, Te-ai fi exprimat mai evident, Mult stima te domn perseverent. S i-ai fi vazut, ca-n orice moment, Eu sunt liber s i independent, Si pot sa -l critic permanent, Pe Ponta si pe cel de-la Cre scent Caci sunt un criti c perseverent.
ZIGZAG
27 Noi 2010

@perseverent:ti se pare n eadevarat ce am scris?nu era ponta purtator de cuv ant al lui geoana in camp ania electorala?nu era ge oana papusa lui vantu?n a declarat ponta ca in per ioasa cand geoana conduce a psd ..acest partid -Psd -era influentat suta la s uta de moguli?de ce s ar certa ponta cu geoana acu m?de dragul poporului?nu.
ZIGZAG
27 Noi 2010

ps:nu il atac pe ponta.pt r mine ponta este egal cu geoana .daca faci analog ia la ce am scris-parerea mea ..daca imi permiti-e limpede ca ponta lupta c u geoana ptr puterea in p artid.partid in care deci zia era luata de altii.de ci ponta lupta ptr "papa prin batista " ca sa ma e xprim mai clar.
PERSEVERENT
27 Noi 2010

pt. zigzag, Tacu, Vrajito ru. Dupa cum ati sarit to ti deodata din baie, unit i in cuget si-n simtiri, raman la parerea ca e o m anarie la mijloc cu atacu rila astea din Puterea la un un lider al opozitiei , care se stie, nu are cu m sa greseasca, ca doar n u-i la putere. Se bate sa ua de pe acum ca sa price apa iapa cand va veni mom entul. Necazul este, insa , altul: raul vine de la cei de la putere, ca la e i este painea si cutitu, dar unii care se dau foar te destepti le dau la ca p celor care nu trebuie!
ZIGZAG
27 Noi 2010

@perseverent: dupa cum ai vazut infantilul ponta p oate face rau Romaniei si din opozitie:sa declari pe la socialistii europen i ca trebuie BLOCAT acces ul Romaniei in Sghengen . .

Adauga un comentariu

Random image