2017-01-17 21:09

POLITICA


EXCLUSIV. Şedinţe foto pe teritoriul bulgăresc. Onţanu îşi duce votanţii la Balcic cu Poliţia Locală. VEZI FOTO

 |  18:14
EXCLUSIV. Şedinţe foto pe teritoriul bulgăresc. Onţanu îşi duce votanţii la Balcic cu Poliţia Locală. VEZI FOTO
Dacă te plimbi prin Balcicai şanse mari să te trezeşti invadat de un grup gălăgios, mândru purtător de şepcuţe roşii şi coordonat de un chelios printr-o portavoce. Nu sunt un grup de turişti care au ales la întâmplare să vizitezereşedinţa preferată a Reginei Maria, ci au un conducător special: primarul sectorului2, Neculai Onţanu. Pentru ca totul să decurgă fără probleme, o maşină aPoliţiei Comunitare veghează sejurul de vis al votanţilor primarului UNPR.

“Haideţi la poze cudomnul primar. Câte zece vă rog, haideţi la poză”, se strigă într-o portavoceîn cel mai dulce grai românesc, chiar dacă te afli la Balcic. Te întrebi dacănu ai părăsit teritoriul natal sau ce se întâmplă cu şedinţa foto la careasişti fără să vrei. Nu ai cum să scapi însă de mulţimea cu şepcuţe roşii. Niciienicerii de altădată nu erau aşa numeroşi, zgomotoşi şi bine organizaţi. Înlocul steagurilor de altădată, câte o domnişoară ridică un steguleţ, evidenttot roşu, pentru a-şi strânge mica armată de care răspunde. Fiecare steguleţridicat coincide cu un autocar sosit în excursie. În locul vechiului toboşar,un chelios cu portavoce joacă rolul coordonatorului. Primarul Onţanu sedistinge în rolul comandantului, gradul de general recomandându-l pentru acestpost. Şi pentru că în epoca modernă imaginea are un rol esenţial, recuzita stăla loc de cinste. Un fotograf amplasat strategic, stă în bătaia soarelui pentrua imortaliza momentele de bucurie ale vizitatorilor în compania domnuluiprimar. Maşina Poliţiei Comunitare din sectorul 2 rămâne la oarecare distanţă.Poliţiştii însă sunt vigilenţi şi au grijă ca oastea strânsă în Colentina să nuprovoace stricăciuni pe litoralul bulgăresc. Razele de mai pot lăsa urme, maiales că printre cei veniţi în excursie mulţi au trecut de prima tinereţe. Ziarul“Puterea” vă prezintă imagini de la ultima excursie organizată de NeculaiOnţanu, pentru locuitorii din judeţul pe care îl păstoreşte. Interesant este căprimarul sectorului 2 a ales o destinaţie din afara graniţelor, în ciudaeforturilor ministrului Elena Udrea de a-i convinge pe români că ţara noastrămerită să fie vizitată.

Cât costă distracţia

Unul dintre cei peste400 de locuitori ai sectorului 2, care au vizitat staţiunea bulgăreascăBalcic, în luna aprilie, ne-a povestit cum a decurs sejurul de două zile. “Pentru excursia din luna aprilie am făcut rezervare cu aproape douăluni în urmă. Eu am achitat la Primăria Sectorului 2 o taxă de 1,7 milioane delei vechi. În dimineaţa de sâmbătă am ajuns in jurul orei 06.00 în faţaPrimăriei Sectorului 2, unde ne-am îmbarcat într-unul din cele nouă autocare. În fiecareautocar era o persoană care ne-a îndrumat pe tot parcurcul excursiei. Am ajunsacolo înainte de masa de seară, ne-am cazat la un hotel de 4 stele, am coborâtla restaurant la masă, după care am vizitat un castel aflat pe malul MăriiNegre. Duminică dimineaţa am luat masa la hotel, după care am făcut turuloraşului bulgăresc Varna. O altă oprire,după ce am revenit în România, a fost la Mănăstirea Comana, unde am aprins lumânărişi am luat masa”, ne-a spus Gheorghiţă M., unul dintrecetăţenii care au beneficiat de excursia organizată de PrimăriaSectorului 2. Acesta ne-a precizat că la două-trei săptămâni se organizeazăexcursii în Bulgaria. “Numai o dată pe an ai voie să mergi în excursie.Am o fotografie cu primarul Onţanu de la Primăria Sectorului 2. Mâncarea a fostbună, şi anul viitor mai merg dacă se mai organizează excursii. Nu este scump,o noapte de cazare, plus masă şi transport la Balcic”, a mai povestit cetăţeanul sectorului 2.

Ce spune Primăria

“În data de 21 mai a.c., domnul primar Neculai Onţanu aînsoţit locuitori ai sectorului 2 la Balcic unde au vizitat frumosul şipitorescul loc încărcat cu istorie pe care îl reprezintă castelul RegineiMaria”, au recunoscut oficialii Primăriei Sectorului 2. Ei susţin că scopulacestei excursii, “solicitate de către locuitorii sectorului 2”, a fost acelade-a cunoaşte teritoriul care a aparţinut ţării noastre în perioada interbelicăşi unde Regina Maria, “fermecată de peisajul de basm şi-a construit un castelînconjurat de o grădină botanică de vis”. La întrebarea privind cine acoperăcheltuielile pentru aceste excursii şi cât au costat acestea, PrimăriaSectorului 2 a oferit următorul răspuns: “Costul excursiei a fost asigurat delocuitorii sectorului 2 care au participat la excursie şi dinsponsorizări. Nu au fost utilizateresurse din bugetul local al sectorului 2”. Nu au fost oferite însă ce sume secheltuiesc cu aceste excursii. Prezenţa poliţiştilor locali este motivată dePrimărie prin faptul că autocarele au nevoie de securitate. “Un echipaj alPoliţiei Locale a Primăriei Sectorului 2 a însoţit autocarele şi a avut rolulde-a asigura securitatea excursioniştilor pe tot parcursul deplasării, având învedere faptul că majoritatea dintre aceştia au fost persoane în vârstă care sedeplasează cu dificultate”, se arată în răspunsul oferit de oficialii PrimărieiSectorului 2.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-02-21

Mai multe imagini:
EXCLUSIV. Şedinţe foto pe teritoriul bulgăresc. Onţanu îşi duce votanţii la Balcic cu Poliţia Locală. VEZI FOTO
zoom
EXCLUSIV. Şedinţe foto pe teritoriul bulgăresc. Onţanu îşi duce votanţii la Balcic cu Poliţia Locală. VEZI FOTO
zoom
EXCLUSIV. Şedinţe foto pe teritoriul bulgăresc. Onţanu îşi duce votanţii la Balcic cu Poliţia Locală. VEZI FOTO
zoom

EXCLUSIV. Şedinţe foto pe teritoriul bulgăresc. Onţanu îşi duce votanţii la Balcic cu Poliţia Locală. VEZI FOTO
zoom
EXCLUSIV. Şedinţe foto pe teritoriul bulgăresc. Onţanu îşi duce votanţii la Balcic cu Poliţia Locală. VEZI FOTO
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MONICA
25 Mai 2011

Ziaristii lui Peste! Caza rea s-a facut in statiune a Constantin si Elena, ni cidecum in Balcic! La Bal cic s-a mers a doua zi! I n seara zilei de sambata a fost o masa festiva la hotelul de 5 stele din Co nstantin si Elena - Grand Hotel Varna, inclusiv un program artistic. Iar la intoarcere, masa de la C omana a fost inclusa in p retul excursiei. De aseme nea, pe parcursul excursi ei, participantii au prim it cadouri-o icoana,o sti cla cu vin.Majoritatea ex cursionistilor au fost ca zati la hotelul Dolphin.
FIDEL CASTRO
25 Mai 2011

DOMNILOR ZIARISTI VA ROG SAPATI MAI ADANC ACEST S UBIECT ABUZURILE PE BANI I STATULUI ALE COMUNISTUL UI ONTANU NU AU INCEPUT L A BALCIC ELE ISI AU "RAD ACINILE" IN 2007 CAND AU INCEPUT EXCURSIILE CU ALE GATORII-BOSOROGI LA BRAN TOATE TRANSPORTURILE ER AU INSOTITE DE ECHIPAJE A LE POLITIEI COMUNITARA SE CTOR 2 - PE ATUNCI - CARE POTRIVIT LEGII NU AVEA N ICIO COMPETENTA IN ACEST SENS IN UTIMII 2 ANI S-A PLECAT LA VELIKO TARNOVO INSOTITI TOT DE POLITIA LOCALA PE BENZINA STATULU I..
FIDEL CASTRO
25 Mai 2011

MESELE DE LA COMANU SUNT LA DOMENIUL LUI PALAMARU - COLEG DE CLASA CU PD-L- istul FLUTUR - ABONAT LA CASTIGAREA LICITATIILOR L A PRIMARIA LUI ONTANU OM UL CA SA NU RAMANA DATOR VARSA BANI LA UNPR-UL LUI ONTANU IN ACEST MOD AUT IOCARELE SUNT DE LA SUPER COM-UL LUI CIUCLEA PRIM-V ICEPRESEDINTELE UNPR BUCU REST FURATI CAT PUTETI H OTILOR..MAI AVETI 1 AN SI VA DUCETI LA PARNAIE

Adauga un comentariu

Random image