2019-02-22 08:17


Experiment facebook: O lămâie are mai mulţi fani ca Traian Băsescu

 |  16:58
Experiment facebook: O lămâie are mai mulţi fani ca Traian Băsescu

Aţi putea crede că o simplă lămâie are maimulţi admiratori decât preşedintele României? Dovada este pe Facebook, cea maiamplă pagină de internet dedicată socializărilor. Acolo am găsit un grupînfiinţat anul acesta în aprilie, cu fondator anonim, care, prin titlul datpune o întrebare simplă şi la obiect: „Ce zici, o Lămâie poate avea mai mulţifani ca Traian Băsescu?”. Utilizatorii site-ului de socializare Facebook aurăspuns prin apartenenţa la acest grup, prin poze, linkuri şi comentarii. Îndecursul a şapte luni, grupul Lămâii a adunat 9.901 fani. Ca să verificăm dacăLămâia are într-adevăr mai mulţi admiratori decât Traian Băsescu, am căutat peFacebook pagina oficială a preşedintelui României. Fanii declaraţi ai acestuiape site-ul de socializare sunt în număr de numai 6.820 de persoane. De unde şiconcluzia fondatorului grupului de pe facebook: „O lămâie acră are în mod certmai mulţi fani decât Traian Băsescu!”.

Cineeste în spatele Lămâii?

Rămas anonim, se autodescrie pe blogul său,www.fanlamaie.ro, ca fiind de o mare modestie, la fel ca toţi oamenii normali.Nu are nimic “hiper-super-extraordinar”, este din Oradea şi în prezentlocuieşte în Bucureşti. Spune despre el că are raţionament şi experienţă deviaţă adunată în 30 de ani şi că nu are toleranţă faţă de prostie, rea-voinţăşi minciună. Precizează în final că blogul său nu implică nici un partidpolitic.

Ceeste Facebook?

Facebook este cea mai răspândită reţea desocializare din întreaga lume. Traducerea sa mot a mot în limba română înseamnă„cartea cu chipuri”, adică albumul de sfârşit de an şcolar, pe care elevii îlconstituie din fotografii. După numărul de vizite, este apreciat a fi al doileasite social mondial după google.com. La origine, Facebook a fost o reţeasocială închisă, creată pentru studenţii Universităţii Harvard. Din septembrie2006 a fost deschisă tuturor, devenind imediat populară, dar şi controvesată.Facebook a fost interzis în câteva ţări din Orientul Mijlociu, iar în RepublicaMoldova şi Iran au fost coordonate unele manifestaţii de protest prinintermediul acestei platforme de socializare.

În prezent, Facebook găzduieşte 535.300.320de utilizatori. Primele cinci ţări din topul ultilizatorilor sunt StateleUnite, Indonezia, Marea Britanie, Turcia şi Franţa.

România se clasează pe locul 49 în topulFacebook, numărul de utilizatori români fiind 1.823.080 de persoane. Dupăstatisticile făcute de Facebakers, 69% din ultilizatorii români au vârstecuprinse între 18 şi 34 de ani, 52% din ei sunt femei şi 48% bărbaţi. Facebookeste privit atât ca un alt mijloc de socializare, cât şi ca o rampă de lansarea unor noi proiecte, idei şi servicii. Printre utilizatori se găsesc de laoameni simpli până la politicieni, vedete, oameni de afaceri şi investitori.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-01-13

Mai multe imagini:
Experiment facebook: O lămâie are mai mulţi fani ca Traian Băsescu
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...