2018-06-25 05:15


Explozie a unei bombe în faţa reprezentanţei UE din Buenos Aires

 |  08:58
Explozie a unei bombe în faţa reprezentanţei UE din Buenos Aires

O explozie a unei bombe a avut loc în faţa reprezentanţei UE din Buenos Aires fără a răni vreo persoană. Deflagraţia a pricinuit pagube minore faţadei clădirii în contextul instalării unei tensiuni în relaţiile dintre Argentina şi Uniunea Europeană.

Cu câteva minute înaintea exploziei două persoane necunoscute, care au lăsat un rucsac suspect la intrarea în clădirea Misiunii UE, au putut fi observate în înregistrarea făcută de o cameră de supraveghere. La originea deflagraţiei a fost un dispozitiv exploziv, a precizat poliţia, fără să ofere însă detalii, evocând o anchetă în curs.

'Poporul şi guvernul Argentinei condamnă acest act barbar, precum şi orice altă formă de agresiune', i-a transmis un purtător de cuvânt al diplomaţiei argentiniene ambasadorului UE la Buenos Aires.

Acuzând autorităţile de la Buenos Aires de introducerea unor restricţii la importurile unui număr de articole din UE, între care anvelope, produse de metal, tractoare etc, Bruxellesul a anunţat că va acţiona Argentina pe linia OMC (Organizaţia Mondială a Comerţului) la 23 aprilie.

Toate aceste restricţii încalcă regulile OMC, potrivit misiunii UE în Argentina. Aceste acţiuni au for percepute de experţi ca o tentativă a UE de a pune presiune asupra autorităţilor argentiniene în legătură cu o hotărâre luată privind exproprierea pachetului de control de la grupul petrolier spaniol Repsol în favoarea companiei argentiniene Yacimientos Petroliferos Fiscales (YPF).

În legătură cu 'naţionalizarea ilegală a afacerilor spaniole ' în această ţară, Spania a declarat deja că va acţiona Argentina într-o instanţă internaţională, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-02

TAGURI: explozie, Buenos_Aires, UE, bombă

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

SUPERSTIȚII şi tradiţii de Sânziene Acum 12 ore | (0)
Sfaturi si curiozitati

Apa Nova