2017-01-24 03:10


Familia Ben Ali ar fi fugit din Tunisia cu 1,5 tone de aur

 |  18:24
Familia Ben Ali ar fi fugit din Tunisia cu 1,5 tone de aur

Familiapreşedintelui destituit Zine El Abidine Ben Ali ar fi fugit din Tunisia cu 1,5tone de aur, potrivit cotidianului Le Monde, care citează surse din cadrulpreşedinţiei franceze, o informaţie dezminţită de Banca Centrală din Tunisia.

"Elyseesuspectează familia Ben Ali că a fugit din Tunisia cu 1,5 tone de aur",afirmă cotidianul francez în ediţia de luni. Le Monde arată că preşedinţia"se bazează pe informaţiile obţinute de serviciile secrete franceze",care "încearcă să înţeleagă cum s-a încheiat ziua de vineri, 14 ianuarie,când preşedintele şi familia sa au fugit din ţară".

Potrivitserviciilor secrete franceze, citate de Le Monde, Leila Trabelsi, soţiapreşedintelui, "ar fi mers la Banca Centrală din Tunisia în căutarea unorlingouri de aur" şi ar fi primit un refuz din partea guvernatorului, careulterior a cedat sub presiunea lui Zine El Abidine Ben Ali. "Se pare căsoţia lui Ben Ali a plecat cu aur (....), 1,5 tone de aur, care valorează 45 demilioane de euro", a declarat un oficial politic francez.

BancaCentrală din Tunisia (BCT) a dezminţit categoric aceste informaţii."Rezervele de aur ale Băncii Centrale din Tunisia nu au fost atinse înultimele zile", a declarat o sursă oficială din cadrul BCT pentru AFP.

"Rezervade valută nu a fost nici ea atinsă, ţare are reguli foarte stricte", aadăugat această sursă, dând asigurări că guvernatorul băncii "nu a primitpe nimeni în ultimele zile, nici pe Leila (Trabelsi), nici pe Ben Ali".

ZineEl Abidine Ben Ali a fugit vineri din ţară în Arabia Saudită, după o lună demanifestaţii reprimate sângeros. Cea de-a doua soţie a acestuia, Leila Trabelsi,şi familia acesteia din urmă au acaparat bogăţiile ţării folosind aparatul destat, alianţe, corupţie şi ameninţări, afirmă mai mulţi experţi şi analişti. Detrei zile, membrii clanului sunt căutaţi în Tunisia, arestaţi sau ucişi, iarsomptuoasele lor vile sunt jefuite. Potrivit informaţiilor neconfirmate, soţiapreşedintelui, Leila Ben Ali, ar fi ajuns înaintea lui la Dubai, unde fusesedeja la sfârşitul lui decembrie.

CuplulBen Ali împreună cu membrii familiei au petrecut o săptămână la Dubai, de undeau plecat la 27 decembrie, potrivit unor surse bine informate.

Înţară manifestaţiile puternice continuă, în aşteptarea formării guvernului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-03-30Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image