2017-01-17 02:56

POLITICA


Familia Ponta face petiţie anti-Băsescu

 |  21:00
Familia Ponta face petiţie anti-Băsescu

Victor Ponta şi Daciana Sârbu strâng semnături de la populaţie pentru demiterea lui Băsescu. Demersul are loc pe pagina online de socializare Facebook. Ieri-seară petiţia era semnată de peste 33.000 de români care vor să îl alunge pe Băsescu, iar USL a anunţat că se va alătura paşnic protestelor.

Familia Ponta a găsit în protestele populaţiei în care se cere demisia lui Băsescu momentul oportun pentru a strânge semnături pentru alungarea preşedintelui din funcţie. Concret, este vorba despre o petiţie online numită „Vrei ca Traian Băsescu să plece?”, care trebuie semnată de către utilizatorii de pe internet. Petiţia este dipsonibilă pe şi conţine următorul text: „USL strânge semnături pentru înlăturarea lui Traian Basescu! Primul pas - online, alături de cei care deja susţin că Traian Băsescu este principalul vinovat pentru starea României de azi. Înscrie-te pe această listă, iar USL va ţine cont de mesajul tău! Nu trebuie să îţi dai toate datele online, pentru că nu este sigur, dar echipele noastre te vor contacta! O Românie corectă, o Românie de bun-simţ începe cu acest pas! Vino alaturi de noi!”.

Surprinzător, pe Facebook, petiţia este distribuită doar de Victor Ponta şi de soţia acestuia, a cărei zi de naştere a fost pe 15 ianuarie, ziua în care a fost lansată petiţia. Aşa că printre răspunsurile la urări, soţia liderului PSD mai postează câte un link cu situaţia semnăturilor.

Dacă vrei să semnezi petiţia, sunt necesare următoarele date: nume, prenume, oraşul de provenineţă şi adresa de e-mail. Dacă duminică seară erau 13.000 se semnatari, luni, la orele prânzului, cifra ajunsese la 26.000, ca spre seară să fie de 33.000.

Antonescu anunţă un mare miting

Crin  Antonescu, lider PNL şi co-preşedinte USL, a anunţat  că partidul pe care îl conduce se va alătura paşnic protestelor: „PNL îşi reafirmă intenţia ca împreună cu membrii săi şi oficial ca organizator să iniţieze acţiuni paşnice şi democratice de protest. În sensul acesta, am fost mandatat de Biroul Politic Central să discut la nivelul conducerii USL organizarea unui amplu miting şi un marş de protest în zilele următoare în Bucureşti. Voi discuta această chestiune cu colegii mei Victor Ponta şi Daniel Constantin când se vor întoarce”, a explicat liderul liberal la şedinţa BPN a partidului său.

Reamintim că USL a demarat o campanie de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu la sfârşitul lunii noiembrie, anul trecut. A fost înfiinţată o comisie care a trebuit să întocmească un document cu încălcările constituţionale ale preşedintelui. Deşi au spus că documentul este gata şi că au un calendar al suspendării, nu au prezentat nimic. Au motivat că aşteaptă momentul oportun pentru suspendare. Totodată, în cursul zilei de ieri, Crin Antonescu a anunţat că este conştinet de faptul că strângerea de semnături pentru suspendare nu este prevăzută în Constituţie, semnăturile strânse au valoare, întrucât reflectă dorinţa unei majorităţi a cetăţenilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-07

TAGURI: proteste, USL, demitere, Traian_BăsescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VOICULESCU DAN
17 Ian 2012

sa va fie rusine marlanil or cat la suta din pib in caseaza familia voastra p onta si sarbu?...ce facet i voi pentru tara cu cat contribuiti la buget ca s a incasatii mii de euro p e luna.kktul ala de popa sarbu cat a furat,cur,,vi steana de daciana su..ge pula la bruxel
DIACONU GABRIELA
17 Ian 2012

de ce nu asteptati aleger ele prezidentiale? de ce vreti sa IMITATI even imentele din 1989 decembr ie atunci a fost un CEUS ESCU comunism -toata pop ulatia avea loc de munca. locuinta, aveai o orecar e siguranta cand mergeai noaptea pe strada NEMUL TUMIREA POPULATIEI era r atie la hrana .de ce ? pt r. ac. AVANTAJE. ACUM TO ATE AC. SUNT O AMINTIRE P TR . UNII PLACUTA PTR. AL TI MAI PUTIN PLACUTA . nu inteleg ce vreti acum ? totul este ireversibil
CESETORUL CIURUIT
17 Ian 2012

Scumpa mea gabriela diaco nu, "sa ne intoarcem la p opor" , parca asa era vor ba . Acum nu mai este val abila?
FREUD
17 Ian 2012

Cine a influentat tinerii sa treaca de la protest la anarhie? Cine se ascun de in spatele acestor act e de violenta? Credeti ca opozitia este implicata in vreun fel in tot ceea ce se intampla in bucures ti si nu numai?
MIHAI
17 Ian 2012

AM DORIT SA FIU IMPOT RIVA DEMITERI LUI BASE SCU DE CE NU POT SEM NA PETITIA ?-LANSATA D E USL[[[BANCOREX-PADURI- PETROL-ORGANE ALE COPII LOR VANDUTE-METALURGIA-K OMTOM-SANATEA DISTRUSA]- -TOATE ACESTEA POARTA MARCA PSD-PNL ILIESCU. COPII MEI AU FOST SUNAti aseara de membr i de la tineretul lib eral si din organizati a fascista voiculescu sa mearga la demonstra tie si sa primeasca 100-500 roni in functie de cat de vocal est e. acesta este mizeria romanilor.
SACALU
17 Ian 2012

nu gaseste PONTA pe nimen i sa futa pe masa?ii treb uie sa deschida pagina?sa o futa el .
ANDREI IONUT
17 Ian 2012

USL ne cheama pe strada. Suntem martorii unor mani pulari fara precedent in Romania. Sunt scosi in st rada membrii cu copiii ac estora pentru a impresion a, membrii organizatiilor de pensionari, revolutio nari. Ecaterina Andrones cu si conducerea UNSR san tajeaza studentii din Buc uresti sa iasa pe strada. Ei primesc biletele cu i nstructiuni clare despre ce trebuie sa faca in Pia ta Universitatii. RUSINE USL !!!!!
CRISTIAN REMUS
17 Ian 2012

USL a inchiriat cu ora ga leriile echipelor STEAUA si DINAMO pentru a veni i n Piata Universitatii sa boicoteze presedintele si guvernul si sa distruga magazinele si domeniul pu blic. I-au platit sa dist ruga ca apoi sa se repare pe banii nostri.
ZIGZAG
17 Ian 2012

psd=ponta sarbu daciana
MARINESCU ANDREI
20 Ian 2012

Rusine domnule Ponta, N u prea ati facut nimic si acum dati numai din gura . Totusi am sa va cer ier tare, cred ca ati facut c eva: ati furat in numele celor saraci pe care ii r eprezentati. Rusine!

Adauga un comentariu

Random image