2016-12-10 12:48

POLITICA


Familia Ponta face petiţie anti-Băsescu

 |  21:00
Familia Ponta face petiţie anti-Băsescu

Victor Ponta şi Daciana Sârbu strâng semnături de la populaţie pentru demiterea lui Băsescu. Demersul are loc pe pagina online de socializare Facebook. Ieri-seară petiţia era semnată de peste 33.000 de români care vor să îl alunge pe Băsescu, iar USL a anunţat că se va alătura paşnic protestelor.

Familia Ponta a găsit în protestele populaţiei în care se cere demisia lui Băsescu momentul oportun pentru a strânge semnături pentru alungarea preşedintelui din funcţie. Concret, este vorba despre o petiţie online numită „Vrei ca Traian Băsescu să plece?”, care trebuie semnată de către utilizatorii de pe internet. Petiţia este dipsonibilă pe şi conţine următorul text: „USL strânge semnături pentru înlăturarea lui Traian Basescu! Primul pas - online, alături de cei care deja susţin că Traian Băsescu este principalul vinovat pentru starea României de azi. Înscrie-te pe această listă, iar USL va ţine cont de mesajul tău! Nu trebuie să îţi dai toate datele online, pentru că nu este sigur, dar echipele noastre te vor contacta! O Românie corectă, o Românie de bun-simţ începe cu acest pas! Vino alaturi de noi!”.

Surprinzător, pe Facebook, petiţia este distribuită doar de Victor Ponta şi de soţia acestuia, a cărei zi de naştere a fost pe 15 ianuarie, ziua în care a fost lansată petiţia. Aşa că printre răspunsurile la urări, soţia liderului PSD mai postează câte un link cu situaţia semnăturilor.

Dacă vrei să semnezi petiţia, sunt necesare următoarele date: nume, prenume, oraşul de provenineţă şi adresa de e-mail. Dacă duminică seară erau 13.000 se semnatari, luni, la orele prânzului, cifra ajunsese la 26.000, ca spre seară să fie de 33.000.

Antonescu anunţă un mare miting

Crin  Antonescu, lider PNL şi co-preşedinte USL, a anunţat  că partidul pe care îl conduce se va alătura paşnic protestelor: „PNL îşi reafirmă intenţia ca împreună cu membrii săi şi oficial ca organizator să iniţieze acţiuni paşnice şi democratice de protest. În sensul acesta, am fost mandatat de Biroul Politic Central să discut la nivelul conducerii USL organizarea unui amplu miting şi un marş de protest în zilele următoare în Bucureşti. Voi discuta această chestiune cu colegii mei Victor Ponta şi Daniel Constantin când se vor întoarce”, a explicat liderul liberal la şedinţa BPN a partidului său.

Reamintim că USL a demarat o campanie de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu la sfârşitul lunii noiembrie, anul trecut. A fost înfiinţată o comisie care a trebuit să întocmească un document cu încălcările constituţionale ale preşedintelui. Deşi au spus că documentul este gata şi că au un calendar al suspendării, nu au prezentat nimic. Au motivat că aşteaptă momentul oportun pentru suspendare. Totodată, în cursul zilei de ieri, Crin Antonescu a anunţat că este conştinet de faptul că strângerea de semnături pentru suspendare nu este prevăzută în Constituţie, semnăturile strânse au valoare, întrucât reflectă dorinţa unei majorităţi a cetăţenilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-07

TAGURI: proteste, USL, demitere, Traian_BăsescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VOICULESCU DAN
17 Ian 2012

sa va fie rusine marlanilor cat la suta din pib incaseaza familia voastra ponta si sarbu?...ce faceti voi pentru tara cu cat contribuiti la buget ca sa incasatii mii de euro pe luna.kktul ala de popa sarbu cat a furat,cur,,visteana de daciana su..ge pula la bruxel
DIACONU GABRIELA
17 Ian 2012

de ce nu asteptati alegerele prezidentiale? de ce vreti sa IMITATI evenimentele din 1989 decembrie atunci a fost un CEUSESCU comunism -toata populatia avea loc de munca. locuinta, aveai o orecare siguranta cand mergeai noaptea pe strada NEMULTUMIREA POPULATIEI era ratie la hrana .de ce ? ptr. ac. AVANTAJE. ACUM TOATE AC. SUNT O AMINTIRE PTR . UNII PLACUTA PTR. ALTI MAI PUTIN PLACUTA . nu inteleg ce vreti acum ? totul este ireversibil
CESETORUL CIURUIT
17 Ian 2012

Scumpa mea gabriela diaconu, "sa ne intoarcem la popor" , parca asa era vorba . Acum nu mai este valabila?
FREUD
17 Ian 2012

Cine a influentat tinerii sa treaca de la protest la anarhie? Cine se ascunde in spatele acestor acte de violenta? Credeti ca opozitia este implicata in vreun fel in tot ceea ce se intampla in bucuresti si nu numai?
MIHAI
17 Ian 2012

AM DORIT SA FIU IMPOTRIVA DEMITERI LUI BASESCU DE CE NU POT SEMNA PETITIA ?-LANSATA DE USL[[[BANCOREX-PADURI-PETROL-ORGANE ALE COPIILOR VANDUTE-METALURGIA-KOMTOM-SANATEA DISTRUSA]--TOATE ACESTEA POARTA MARCA PSD-PNL ILIESCU. COPII MEI AU FOST SUNAti aseara de membri de la tineretul liberal si din organizatia fascista voiculescu sa mearga la demonstratie si sa primeasca 100-500 roni in functie de cat de vocal este. acesta este mizeria romanilor.
SACALU
17 Ian 2012

nu gaseste PONTA pe nimeni sa futa pe masa?ii trebuie sa deschida pagina?sa o futa el .
ANDREI IONUT
17 Ian 2012

USL ne cheama pe strada. Suntem martorii unor manipulari fara precedent in Romania. Sunt scosi in strada membrii cu copiii acestora pentru a impresiona, membrii organizatiilor de pensionari, revolutionari. Ecaterina Andronescu si conducerea UNSR santajeaza studentii din Bucuresti sa iasa pe strada. Ei primesc biletele cu instructiuni clare despre ce trebuie sa faca in Piata Universitatii. RUSINE USL !!!!!
CRISTIAN REMUS
17 Ian 2012

USL a inchiriat cu ora galeriile echipelor STEAUA si DINAMO pentru a veni in Piata Universitatii sa boicoteze presedintele si guvernul si sa distruga magazinele si domeniul public. I-au platit sa distruga ca apoi sa se repare pe banii nostri.
ZIGZAG
17 Ian 2012

psd=ponta sarbu daciana
MARINESCU ANDREI
20 Ian 2012

Rusine domnule Ponta, Nu prea ati facut nimic si acum dati numai din gura. Totusi am sa va cer iertare, cred ca ati facut ceva: ati furat in numele celor saraci pe care ii reprezentati. Rusine!

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Parlamentul Coreii de Sud a votat pentru demiterea președintei Parlamentul Coreii de Sud a votat vineri pentru demiterea presedintei Park Geun-hye si i-a... 09 Dec 2016 | (0)
Trei înalți funcționari, demiși de Cioloș Premierul Dacian Cioloș l-a eliberat miercuri pe Mihai Cristian Mărculescu din funcția de... 23 Noi 2016 | (0)