2017-01-19 08:40

POLITICA


FBI a declasificat dosare despre actori, muzicieni, oameni de afaceri şi politicieni americani

 |  14:47
FBI a declasificat dosare despre actori, muzicieni, oameni de afaceri şi politicieni americani

FBI a declasificat sute de dosare privind actori, muzicieni, oameni de afaceri şi politicieni americani pe care i-a investigat în anii 90 din diferite motive, scrie Agerpres.

Că Steve Jobs avea un pronunţat “simţ al distorsionării realităţi” nu este nicio noutate. Noutatea este că această “distorsionare a realităţii” era unul din aspectele personalităţii geniului care a creat Apple, pe care a investigat-o însuşi FBI. Aclamat ca unul din vizionarii tehnologiei de vârf ai generaţiei sale, Jobs a cochetat cu drogurile în tinereţe şi i-a scos din minţi pe mulţi colegi în pofida respectului universal de care se bucura. În 1991, FBI l-a investigat pe Jobs în faţa posibilităţii ca acesta să devină parte a cabinetului preşedintelui George H. W. Bush.

Dar Jobs nu a fost singura personalitate căreia FBI i-a urmărit paşii. Clanul Kennedy, Marilyn Monroe, Elvis Presley, Lady Di şi John Lennon sunt câteva nume care figurau pe lunga listă a bogaţilor şi celebrilor investigaţi de biroul federal. Mii de documente care dezvăluie în paginile lor legăturile unor actriţe cu oameni politici, relaţiile unor vedete cu mafia, în ce îşi investeau banii starurile, sau inclinaţiile politice ale artiştilor şi oamenilor de afaceri.

Fostul membru Beatles, John Lennon, activist celebru pentru opiniile sale, a făcut parte din şirul de vedete investigate pentru că donat 75. 000 de dolari unui grup suspect de planificarea unui boicot împotriva Partidului Republican. Atât muzicianul cât şi văduva sa Yoko Ono au investigaţi minuţios de guvernul american pentru implicarea lor în protestele împotriva războiului din Vietnam, atât public cât şi privat, lucru care a fost suficient pentru a li se refuza naţionalitatea americană şi de a fi deportaţi în Marea Britanie.

 Unele personaje, precum scriitorul Norman Mailer sau actorul Charlie Chaplin, pentru că erau suspectaţi că simpatizează cu comunismul, iar altele precum Frank Sinatra erau urmăriţi pentru relaţiile lor cu mafia. În cazul lui Jimi Hendrix, artistul a atras atenţia FBI pentru repetatele sale detenţii pentru furturi de maşini şi posesie de droguri. Dosarul asupra lui Hendrix, de peste 34 de pagini, detaliază arestarea sa în Seattle pentru furt de maşină şi include corespondenţa dintre mai mulţi agenţii americane şi guvernul Canadei, cerând extrădarea sa pentru mai multe infracţiuni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-17

TAGURI: FBI, dosare, investigaţii, steve jobs, Kennedy, Marilyn Monroe, Elvis Presley, Lady Di , John LennonComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image