2017-01-19 15:21

POLITICA


Femeia care a şocat autorităţile iraniene

 |  14:59
Femeia care a şocat autorităţile iraniene

Golshifteh Farahani, actriţa iraniană care a pozat recent goală, acoperindu-şi sânii cu mâinile, are interzis în Iran. Ea spune că fotografiile reprezintă un „gest simbolic”, pentru a ajuta la eliminarea tabuurilor.

Agenţia de stat a Iranului a atacat-o pentru că a transformat respectabilitatea modestă a cinematografiei iraniene în vulgaritatea culturii occidentale. Se spune că ea s-a lăsat influenţată de corupţia şi decadenţa asociate cu industria de film la Hollywood ca urmare a decizia ei de a căuta faima în afara Iranului.

Fotografia actriţei a fost publicată în ultima ediţie a revistei „Madame Le Figaro”. Publicaţia a atras un val de vizitatori, la fel şi pagina ei pe Facebook. Fotografia alb-negru a stârnit senzaţie pe internet. Pe pagina de Facebook a artistei, peste 10.000 de oameni au dat Like imaginii, iar 1.100 au ales să o distribuie. După publicarea fotografiei, statul iranian i-a transmis tinerei actriţe că nu va mai primi roluri în producţiile de la Teheran. Ea a declarat că ceea ce a făcut reprezintă „un gest simbolic pentru a elimina tabuurile comune care există în diverse societăţi şi nu are scopul de a promova nuditatea sau sexul”. Oficialii iranieni au fost şocaţi de decizia ei. Într-un stat musulman ca Iranul, astfel de fotografii sunt aspru sancţionate. „Ministerul Culturii mi-a transmis că Iranul nu mai are nevoie de actori sau actriţe”, a spus Golshifteh Farahani.

Actriţa locuieşte în Paris. A părăsit Iranul anul trecut, în semn de protest faţă de codurile restrictive islamice în condiţiile în care industria cinematografică iraniană trebuie să urmeze politicile conservatoare ale regimului. Golshifteh Farahani este căsătorită cu regizorul iranian Amin Mahdavi. Ea a jucat şi în producţii de la Hollyood,  precum „Body of Lies” alături de Leonardo di Caprio.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-25

TAGURI: Golshifteh Farahani, fotografii, nud, Iran, interzis, actriţă, şoc, scandalComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image