2018-12-11 13:23


Femeile, maşinile de ucis ale lui Gaddafi

 |  21:00
Femeile, maşinile de ucis ale lui Gaddafi

Femeile din Libia au reprezentat una dintre armele regimului lui Gaddafi. Au devenit deja cunoscute poveştile potrivit cărora femeile au fost abuzate şi obligate să devină luptători loiali şi gărzi de corp pentru liderul libian.

 

Daily Mail a prezentat povestea unei tinere de 19 ani, Nisreen Mansour Al Forgani, ucigaş pentru colonelul Muammar Gaddafi. Aflată pe patul de spital, ea a recunoscut că a executat peste 11 prizonieri rebeli. Una dintre miile de fete şi femei tinere recrutate de Gaddafi, Nisreen, este acum o prizonieră a rebelilor şi îi este teamă pentru viaţa ei. Tânăra a declarat că a fost abuzată sexual de oficiali militari de rang înalt, dintre care unul a fost comandantul Brigăzii de elită de la Tripoli, însărcinată cu protejarea liderului libian. Tânara a făcut parte din Gărzile Populare şi a fost  instruită ca lunetist. Potrivit acesteia, odată cu presiunile asupra regimului, au crescut şi abuzurile. Toate fetele din Gărzile Populare ar fi fost violate.

 

Loiale dictatorului

 

Odată cu începerea conflictului din Libia, peste 1.000 de femei loiale liderului libian au fost recrtutate pentru un program de instruire, la o bază militară din Tripoli. Guvernul spunea că doreşte să transforme femeile în adevărate maşini de ucis. Multe dintre femei erau de vârsta a doua, în timp ce altele de abia ajunseseră la vârsta majoratului, dar toate au declarat loialitate lui Gaddafi.

 

Cruzime în familie

 

O echipă de jurnalişti de la CNN a discutat cu o bonă ce a lucrat pentru familia Gaddafi. Ea a povestit că a fost arsă de soţia lui Hannibal, Aline, în urmă cu trei luni. Soţia lui Hannibal şi-a pierdut cumpătul pentru că fetiţa nu se mai oprea din plâns şi Mullah refuza să bată copila. "M-a dus în baie, mi-a legat mâinile la spate şi mi-a legat şi picioarele. Mi-a acoperit gura şi a început să-mi toarne apă fiartă pe cap", povesteşte ea. Până la urmă, un gardian a dus-o la spital. Femeia are nu numai faţa, ci şi pieptul şi picioarele pline de răni, unele mai vechi, altele încă roşii şi purulente. Colegul ei, un bărbat din Bangladesh care a refuzat să îşi spună numele, a declarat că şi el a fost bătut în mod regulat şi crestat cu cuţitul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-21

Mai multe imagini:
Femeile, maşinile de ucis ale lui Gaddafi
zoom
Femeile, maşinile de ucis ale lui Gaddafi
zoom

TAGURI: femei, masini, ucis, Gaddafi, Libia, dictator
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...