2017-01-18 01:33

POLITICA


Femeile vor mai multă putere. Misoginism în PDL? Andreea Paul Vass îi scoate la tablă pe Boc, Blaga şi Paleologu

 |  12:16
Femeile vor mai multă putere. Misoginism în PDL? Andreea Paul Vass îi scoate la tablă pe Boc, Blaga şi Paleologu

Consilierulpersonal al lui Emil Boc, Andreea Paul Vass, le-a cerut ieri candidaţilor laşefia PDL, în calitate de preşedinte a femeilor democrat-liberale din Sălaj, săspună public cum vor încuraja o mai bună reprezentare a femeilor la vârfulpartidului şi a deciziei publice.

“Firesc mi se pare însă şi ca domnii Blaga, Bocşi Paleologu să-şi exprime punctul de vedere concret, fără intermediari, asupraunor chestiuni de prim ordin care nu au fost abordate în moţiuni”, se arată înscrisoare deschisă trimisă de Andrea Paul Vass trimisă candidaţilor pentruşefia PDL. Aceasta susţine că prezenţa femeilor în structurile de conducere alepartidului reprezintă un indicator extreme de sugestiv al nivelului dedemocratizare atins de acel partid, un indicator al egalităţii de şanse, altransparenţei şi corectitudinii criteriilor de selectare şi promovare îninteriorul PDL.

Băsescu promotorul sexului frumos

Preşedintele a fost considerat de-a lungul timpului unpromotor al femeilor la vârful deciziei politice. Printre numele lansate şisprijinite de Traian Băsescu se numără Elena Udrea, Roberta Anastase, Anca Boagiu, Monica Iacob-Ridzi, ElenaBăsescu, Monica Macovei şi Sulfina Barbu. După ce a deţinut cheia PalatuluiCotroceni în calitate de şefă de Cabinet a preşedintelui, cariera Elenei Udreaa cunoscut o ascensiune rapidă. A fost ministru al turismului pentru o scurtăperioadă, apoi a devenit ministrul dezvoltării şi turismului. Modestă laînceput pe linie de partid, doar secretar executiv, Elena Udrea a preluatfrâiele celei mai mari organizaţii: PDL Bucureşti. Fiica cea mică apreşedintelui a fost singurul candidat independent de sex feminin care a reuşitsă obţină funcţia de europarlamentar. În categoria foştilor şi actualilorminiştri se înscriu: Anca Boagiu - Transporturi, Monica Iacob-Ridzi - Tineretşi Sport, Monica Macovei – Justiţie, Sulfina Barbu – Mediu. De precizat, că Macoveieste în prezent europarlamentar. Andreea Vass-Paul s-a remarcat ca o voceextrem de coerentă în calitate de consilier personal pe probleme economice alpremierului Emil Boc. De subliniat este şi alegerea sub sigla PDL a fosteivedete tv, Teodora Trandafir, în funcţia de deputat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-05-30Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

IONEL68
03 Mai 2011

Unele femei din politica sunt chiar mai bune decat unii barbati. In acelasi timp sunt si multe decep tii, figurante, *umplutur i*.

Adauga un comentariu

Random image