2018-11-19 16:00


Ovidiu Silaghi, propunerea PNL pentru Transporturi. Fenechiu se resimte: E cea mai grea perioadă din viaţa mea

 |  19:36
Ovidiu Silaghi, propunerea PNL pentru Transporturi. Fenechiu se resimte: E cea mai grea perioadă din viaţa mea

Liberalii l-au votat în şedinţa Biroului Politic Naţional pe Ovidiu Silaghi pentru postul de ministru al Transporturilor, după ce Relu Fenechiui a demisionat din fruntea ministerului. Votul a fost secret, pe buletine de vot, cu 47 de voturi favorabile şi doar cinci împotrivă. Ultimul cuvânt îi aparţine lui Traian Băsescu, care a declarat că se va gândi până la sfârşitul săptămânii la nominalizarea lui Silaghi.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a anunţat marţi, după şedinţă, că s-a votat nominalizarea lui Ovidiu Silaghi pentru Ministerul Transporturilor: "Îmi face mare plăcere să vă anunţ că s-a luat hotărârea cu majoritate de voturi. S-a votat colegul nostru Ovidiu Silaghi care este astfel propunerea oficială pentru funcţia de ministru al Transporturilor", a spus Iohannis, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Cinci voturi împotrivă

 

Nominalizarea acestuia la Transporturi a întrunit 47 de voturi pentru şi 5 voturi împotrivă. Şedinţa BPN al PNL a început la ora 13.00, cu o oră întârziere faţă de programul anunţar şi a fost condusă de către prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis, alături de vicepremierul Daniel Chiţoiu, în condiţiile în care liderul liberalilor, Crin Antonescu, este plecat din ţară. Înaintea şedinţei, PNL a dat publicităţii un comunicat de presă în care precizează că decizia de clasare emisă de Curtea de Apel Oradea în cazul promovat de ANI împotriva deputatului Ovidiu Silaghi este definitivă şi irevocabilă. De asemenea, PNL aminteşte şi că Ovidiu Silaghi a mai fost ministru al Transporturilor în perioada mai-decembrie 2012.

 

Strategia va fi continuată

Solicitat să comenteze faptul că Traian Băsescu a spus, potrivit premierului Victor Ponta, că se va gândi până la sfârşitul săptămânii la nominalizarea sa la Transporturi şi întrebat dacă este de părere că şeful statului va avea ceva împotrivă, Silaghi a răspuns: "Nu cred să aibă nimic împotrivă şi e foarte bine că se gândeşte, pentru că Ministerul Transporturilor e un minister-pilot în Guvern şi cea mai mare parte a fondurilor structurale europene sunt gestionate prin acest minister. Mi se pare absolut normal ca preşedintele României să se gândească bine".

Silaghi a mai spus că atât el, personal, cât şi colegii din PNL au apreciat ca foarte bună prestaţia fostului ministru Relu Fenechiu în fruntea Ministerului Transporturilor. El a precizat că a stabilit, în urma unor "discuţii lungi" cu Fenechiu, strategia de a continua toate programele începute de acesta. "Vrem să avem în acest domeniu o continuitate. Cum el a preluat de la mine ministerul, în aceiaşi termeni şi cu aceiaşi parametri de performanţă dorim să continuăm această activitate la Ministerul Transporturilor", a adăugat Silaghi. Întrebat despre eventuala sa intenţie de a candida la alegerile europarlamentare de anul viitor, Silaghi a precizat că timpul pentru a se gândi la candidatură este suficient. Alegerile sunt la anul, pe 25 mai. E timp suficient să mă gândesc şi eu, cum face preşedintele Băsescu", a spus Silaghi, potrivit Mediafax.

Fenechiu: E cea mai grea perioadă pentru mine

Fostul ministru de la Transporturi Relu Fenechiu prezent şi el la şedinţa BPN a declarat că speră că se va întoarce la minister şi a precizat că trece prin cea mai grea perioadă din viaţa lui: “Îmi pare foarte rău că am plecat de la minister, îmi pare foarte rău că am plecat în condiţiile în care am plecat, pentru că situaţia mea politică şi familială nu este cea mai fericită astăzi. Dacă vreţi trec prin cea mai grea perioadă din viaţa mea şi nu aş dori nimănui să treacă prin aceste clipe mai ales ştiind că este nevinovat".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-17

TAGURI: Ovidiu, Silaghi, Basescu, Ministerul Transporturilor, decizie, PNL, propunere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...