2017-01-21 00:05

POLITICA


Fetiţă de 8 ani, arsă de vie în Amazon

 |  14:42
Fetiţă de 8 ani, arsă de vie în Amazon

O fetiţă de 8 ani, aparţinând unui trib indigen, a fost torturată şi arsă de vie de exploatatorii de lemn brazilieni din pădurile Amazonului, scrie „The Telegraph” . Acţiunea reprobabilă a afaceriştilor face parte dintr-o campanie de intimidare a triburilor amazoniene de a se muta de pe pământurile unde trăiesc, pentru a face loc exploatării de lemn tot mai abundentă din Brazilia.

Copila, membră a tribului Awe, s-ar fi rătăcit în jungla amazoniană, acolo unde trăia alături de circa 60 de membri ai tribului, în completă izolare faţă de restul lumii. Campania de intimidare pe care afaceriştii din zonă o întreprind a intrat şi în atenţia autorităţilor statale, care au deschis o anchetă pentru a investiga circumstanţele prin care fetiţa a fost arsă de vie. Potrivit mărturiilor unui lider aparţinând altui trib amazonian, aceasta a fost legată de trunchiul unui copac, apoi i s-a dat foc.

Organizaţia Survival International, o fundaţie în sprijinul grupărilor tribale, a avertizat că o treime din teritoriul tribului Awa a fost deja distrus, iar stilul de viaţă al acestora este ameninţat de dispariţia animalelor pe care aceştia trebuie să le vâneze pentru a supravieţui, ca urmare a activităţilor din industria de exploatare a lemnului din Brazilia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-02

TAGURI: arsa de vie, crima Amazon, triburi Amazon, exploatare lemn, lemn Brazilia, trib nomad Amazon, trib AweComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image