2016-10-25 22:23

POLITICA


Fetiţă de 8 ani, arsă de vie în Amazon

 |  14:42
Fetiţă de 8 ani, arsă de vie în Amazon

O fetiţă de 8 ani, aparţinând unui trib indigen, a fost torturată şi arsă de vie de exploatatorii de lemn brazilieni din pădurile Amazonului, scrie „The Telegraph” . Acţiunea reprobabilă a afaceriştilor face parte dintr-o campanie de intimidare a triburilor amazoniene de a se muta de pe pământurile unde trăiesc, pentru a face loc exploatării de lemn tot mai abundentă din Brazilia.

Copila, membră a tribului Awe, s-ar fi rătăcit în jungla amazoniană, acolo unde trăia alături de circa 60 de membri ai tribului, în completă izolare faţă de restul lumii. Campania de intimidare pe care afaceriştii din zonă o întreprind a intrat şi în atenţia autorităţilor statale, care au deschis o anchetă pentru a investiga circumstanţele prin care fetiţa a fost arsă de vie. Potrivit mărturiilor unui lider aparţinând altui trib amazonian, aceasta a fost legată de trunchiul unui copac, apoi i s-a dat foc.

Organizaţia Survival International, o fundaţie în sprijinul grupărilor tribale, a avertizat că o treime din teritoriul tribului Awa a fost deja distrus, iar stilul de viaţă al acestora este ameninţat de dispariţia animalelor pe care aceştia trebuie să le vâneze pentru a supravieţui, ca urmare a activităţilor din industria de exploatare a lemnului din Brazilia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-02

TAGURI: arsa de vie, crima Amazon, triburi Amazon, exploatare lemn, lemn Brazilia, trib nomad Amazon, trib AweComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Evaziune fiscală în domeniul exploatării lemnului. Trei persoane, reţinute Procurorii Serviciului Teritorial Pitești al DIICOT au reţinut trei persoane, în urma... 13 Oct 2016 | (0)
Voiculescu: Orice condiționare a unui act medical de primirea unui plic este o crimă Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat duminică, în cadrul unei emisiuni... 23 Oct 2016 | (0)