2018-12-13 22:21


Fidel Castro împlinește 85 de ani

 |  22:06
Fidel Castro împlinește 85 de ani

Fidel Castro sărbătoreşte sâmbătă aniversarea a 85 de ani. Deşi a renunţat la conducerea Cubei în 2008, el rămâne o figură emblematică în istoria ţării, după ce a fost în fruntea acesteia timp de 49 de ani.

Fidel Castro a renunţat la ultimul său post de conducere în acest an, când şi-a dat demisia din funcţia de şef al Partidului Comunist şi de atunci s-a retras departe de ochii publicului, informează Reuters. El a fost înlocuit de fratele său mai mic, Raul Castro, care încearcă să reformeze economia de tip sovietic a Cubei. 

Fidel Castro a venit la putere în anul 1959, când forţele sale de gherilă din Sierra Maestra l-au alungat pe dictatorul sprijinit de americani, Fulgencio Batista. În timpul guvernării sale, Fidel Castro a suportat 50 de ani de ostilităţi din partea SUA. În 2006, el a suferit o operaţie de urgenţă la intestin şi de atunci nu şi-a mai revenit complet niciodată. În  anul 2010, Fidel Castro a reapărut în public şi a lansat o campanie de avertizare a lumii la un posibil holocaust nuclear generat de mişcarea SUA împotriva Iranului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-04-30
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...