2018-12-15 21:02


Fiscul american a luat în vizor milionarii

 |  17:47
Fiscul american a luat în vizor milionarii

Fiscul american alovit milionarii, lansând anul trecut o campanie de verificare a acestora, înspecial a celor cu averi de peste 10 milioane de dolari, numărul controalelorde audit la care a fost supusă această categorie crescând cu 73%, potrivitdatelor IRS (Internal Revenue Service), relatează CNN Money.

"Întotdeaunaa existat percepţia la nivel public că bogaţii scapă nepedepsiţi, în timp cesăracii plătesc facturile. Din punct de vedere istoric este adevărat că estemai probabil ca aceia care au venituri mai mici să fie verificaţi, decât cei cuvenituri ridicate. Acum însă, atenţia este îndreptată spre contribuabilii cuvenituri mari", a declarat Thomas Cooke, profesor de contabilitate şilegislaţie corporatistă la Universitatea Georgetown.

Mai multecontroale în cazul milionarilor s-au transpus în venituri fiscale mai mari; fonduri colectate crescând anul trecut cu 18%, la 57,6 miliarde dedolari. IRS acontrolat declaraţiile a aproape 12% dintre americanii cu averi de 5-10milioane de dolari, ceea ce marchează o creştere de 54% faţă de anul precedent.În cazul americanilor cu venituri de peste un milion de dolari, controalele deaudit au urcat anul trecut cu 15%. Controalele la care au fost supuşimilionarii au rolul să majoreze veniturile încasate de fisc şi săîmbunătăţească imaginea IRS în rândul contribuabililor, care cred că instituţiafavorizează bogaţii, a spus Cooke. Întrucâtpersoanele înstărite îşi pot permite să cheltuiască mai mult pentru pregătireadeclaraţilor fiscale, există percepţia că pot păcăli sistemul mai uşor decâtpersoanele de rând. Înîncercarea de a-şi îmbunătăţi imaginea în rândul contribuabililor medii carecred că fiscul îi favorizează pe cei bogaţi, IRS a lansat chiar şi o unitatepentru a monitoriza în mod specific persoanele cu venituri ridicate, care aintrat în vigoare anul trecut. Dar, potrivit statisticilor, şansele de a obţineaudite sunt încă mici, ele fiind doar cucu 8% mai mari decât în ​​2009 şi dublu ceea ce au fost în anul 2001.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-04-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...