2019-05-20 19:50


Florin Cîțu despre Vâlcov: Consilierul condamnat la 8 ani cu executare aruncă tot felul de petarde în spațiul public

 |  20:24
Florin Cîțu despre Vâlcov: Consilierul condamnat la 8 ani cu executare aruncă tot felul de petarde în spațiul public

Senatorul liberal Florin Cîțu spune, într-o postare pe Facebook referitoare la afirmațiile lui Darius Vâlcov despre prețul gazelor naturale, că un ”consilier condamnat în primă instanță la 8 ani cu executare” aruncă pe piață tot felul de petarde. El îi amintește consilierului Vioricăi Dăncilă că PSD a fost la guvernare în ultimii ani și putea reglementa situația în loc să se plângă acum că statul a pierdut miliarde de dolari la buget din cauza neactualizării prețului la gaze.

”Declarațiile lui Darius Valcov- autodenunț? Consilerul, condamnat în prima instanța la 8 ani cu executare, aruncă tot felul de petarde în spațiul public. Cel care a furat din bani publici ani de zile (așa zice o instanța) vine și (auto)denunță un jaf de proporții. Prețul de referință al gazelor naturale nu a fost actualizat din 2008 de ANRM! Unde este jaful? La acest preț se aplică redevență. Astfel, pentru că prețul de referință nu a mai fost actualizat redevență încasată de statul român a fost mai mică. Și aici apare onestul (\uD83D\uDE02) Darius Valcov și trage un semnal de alarmă. Ce nu spune Darius Valcov: - care ar fi fost prețul pentru consumatori, persoane fizice și juridice, dacă acest preț de referință era actualizat. Cu o luna în urmă Vâlcov propunea plafonarea prețului la gaze. :) - și mult mai important- din 2012 la guvernare este PSD, inclusiv Darius Vâlcov”, a scris senatorul PNL pe rețeaua socială.

Cîțu îl întreabă pe Vâlcov de ce nu a sesizat situația până acum dacă era un jaf de proporții: ”Aceste declarații sunt un autodenunț? Sunt sigur că va explica procurorilor, dar mai ales românilor, de ce nu a făcut nimic în 6 ani de guvernare , în cadrul anchetei penale pe care o cere tot el”.

De asemenea, el atrage atenția asupra faptului că ANRM, care actualizează prețul de referință, funcționează în subordinea Guvernului şi în coordonarea Primului-Ministru, printr-un consilier de stat.

Consilierul premierului Darius Vâlcov a prezentat, joi, pe Facebook, o notă de informare de la Agenţia Naţională pentru Resurse Mine (ANRM) în care se arată că bugetul de stat a pierdut peste două miliarde dolari, din cauza neactualizării prețului de referință la gazele naturale în perioada 2006-2018. "Așa arată un jaf de 2 miliarde $. Ce ar fi însemnat acești bani pentru România? Alocațiile tuturor copiilor pentru 2 ani. Sau construcția a 10 spitale mari, complet utilate, cu câte 600 de paturi fiecare. Sau construcția și dotarea a câte 3 grădinițe în fiecare localitate din România. Sau finalizarea autostrăzii Ploiești-Brașov", a scris Darius Vâlcov, pe Facebook.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-18

TAGURI: florin citu, darius valcov,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
18 Aug 2018

si GHITZA se pisa pe toata justitia din Romania...a fugit cu ste de milioane de euro in conturi si comanda toate slugile din Romania sa danseze precum papusile cu sfori...toata politica de la noi e un TEATRU KABUKIcondus de niste mafioti de talia lui cARLOS SACALUL
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
18 Aug 2018

in AFRICA DE SUD pe vremea apartheidului la cinema negrii stateau la scaunele de jos si albii stateau sus in loja...si vine un pusti cu taica-su la film si zice "TATII DA DE CE STAM NOI ALBII SUS SI NEGRII JOS?" taica-su raspunde "PENTRU CA DACA VREI SA FACI PIPI E VOIE DIRECT DIN SCAUN".......pustiul "IA SA MA PIS".......si se pisa pe negrul de sub el...si negrul spune "AJUNGE TE-AI PISAT DESTUL MAI pLIMBA-TE LA ALTUL"...............acum justitia din Romania ce sa zica dupa ce GHITZA s-A PISAT PE EI......GHITZA PLIMBA-TE SI iN ALTA TARA NU STA NUMAI IN SERBIA SI VEZI SA NE PUI SI NOUA NISTA CASCAVAL IN ELVETIA IN CONTURILE CU PAROLA
Random imageUltimele stiri


STARBAG