2019-05-19 16:30


Florin Iordache a RĂBUFNIT: A fost ”o zi tristă în Parlamentul României”

 |  13:47
Florin Iordache a RĂBUFNIT: A fost ”o zi tristă în Parlamentul României”

Deputatul social-demoicrat Florin Iordache susţine că trebuie respectate nişte reguli minimale, afirmând că a fost ”o zi tristă în Parlamentul României”.

”Schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor se poate face doar la solicitarea liderului de grup”, a spus Iordache.

"O zi tristă, am constatat că din dorinţa de a schimba una sau mai multe persoane s-a mers cu încălcarea regulamentului şi a normelor interne ale Parlamentului. Eu înţeleg un joc democratic şi faptul că doreşti anumite chestiuni , de la modificări legislative până la schimbări sau ocuparea anumitor funcţii în Parlament, dar toate acestea trebuie să respecte nişte norme minimale: este vorba de Constituţie, de regulament, de nişte legi de organizare şi funcţionare a fiecărei instituţii”, a declarat Iordache.

Iordache a explicat că pentru că deputatul Carmen Moldovan vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a fost citată la DNA miercuri, încă de marţi Liviu Dragnea l-a împuternicit pe el să conducă lucrările Camerei Deputaţilor.

Vicepreşdintele Camerei Deputaţilor susţine că solicitarea de schimbare a lui Liviu Dragnea s-a făcut „în Biroul Permanent trecut, cu încălcarea regulamentului care spune clar: "schimbarea membrilor Biroului Permanent cât şi schimbarea preşdintelui Camerei Deputaţilor se poate face numai la solicitarea expresă a liderului grupului parlamentar din care aceştia provin”.

Iordache a precizat că Daniel Suciu, liderul grupului PSD, a spus că nu există o astfel de solicitare, iar în aceste condiţii nu a putut fi introducă pe ordinea de zi proiectul privind revocarea lui Dragnea.

„Am spus: nu e nicio problemă, putem ajunge la revocare, fie a preşedintelui, fie a vicepreşedinţilor cu o singură condiţie: să se respecte regulamentul. Din opoziţie, aţi văzut în final şi-au făcut ca o şedinţă de partid între cele 3 grupuri parlamentare, au adoptat un simulacru de hotărâre cu nu ştiu câte zeci de voturi "pentru", iar când am solicitat să facem un vot şi-au scos cartelele şi au plecat, Noi respectăm dreptul oricărui partid de a stabili anumite strategii, dar toate acestea trebuie făcute cu respectarea şia Constituţiei cât şi a regulamentului” a spus Florin Iordache.

Iordache a precizat că atunci cînd va fi respectată "cerinţa minimală", aceea ca liderul de grup să solicite revocarea, atunci va fi introdusă pe ordinea de zi dezbaterea privind revocarea.

"Dacă nu respectă această cerinţă minimală şi colegul meu, domnu lider de grup, Suciu, v-a confirmat că dumnealui nu a solicitat revocarea nici a mea, nici a domnului Dragnea. Săptămâna viitoare avem şedinţă de B irou Permanent luni, la ora 14:00, pot să mai vină şi cu alte solicitări. Dacă în Biroul Permanent respectă condiţiile din regulament, vor fi introduse pe ordnea de zi a plenului, dacă nu... " a adăugat Iordache.

Votul s-a dat cu vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Marilen Pirtea conducând şedinţa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-05

TAGURI: florin iordache, parlament,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NEGRO
05 Dec 2018

Prostule, ti s-a daramat sandramaua. Ai lins cu varf si indesat popoul Geambasului, i-ai cantrit cu devotiune ouale puturoase, dar daca Hotul suprem se prabuseste, te duci si tu cu dansul in fundul prapastiei. Asa sa v-ajute domnul Dracu, caci Dumnezeu nu va mai are in vedere inca din anul de gratie, 1990. Va salut nebunilor de legat, prea ati crezut ca romanii va rabda pana la sfarsit. Iata ca si in Parlamentul ingenuncheat se gasesc, in sfarsit, oameni. Nu toti au fost o apa si un pamant asa cum am crezut noi in strada si ne-am primit fara drept de apel rasplata, am fost batuti, am fost umiliti, ne-au luat bruma de subzistenta. Au crezut ca ne infrang asa cum s-au obisnuit prin scolile moscovite, prin foame. Dar sa se fereasca calaii Romaniei cand ne va ajunge cutitul la os! Romania nu s-a savarsit prin politicieni parati, ci prin sacrificiile poporului. Sa nu indraznesti sa mai treci pe dianintea noastra, lepadatura, caci nu te vedem bine! Pieri impreuna cu stapanii tai pe care i-ai slujit pana la moarte! Jos PSD-ALDE, veritabile grupari infractionale organizate, devalizatoare ale Tarii. Pleaca in negrul Madagascar sau in insorita Brazilie, iar daca vrei sa cunosti inchisorile din Costa Rica tine-le de urat distrugatoarelor de celule si de idealuri prea cinstitelor Elena Udrea si prietena ei nedespartita, jurista parata Bica! Sa-ti auzim doar de nume! Pieri din fata noastra, jigodie patentata!
TRADATORI DE TARA
05 Dec 2018

MUIE LUI MATA SCREZOFENICA . MUTRA DE DAMBLAGIU REDUS MINTAL
Random imageUltimele stiri


STARBAG