2017-01-23 08:42


Fost episcop, arestat în urma protestelor OWS

 |  16:56
Fost episcop, arestat în urma protestelor OWS

Un fost episcop care a participat la manifestaţiile Occupy Wall Street din New York se numără printre cele 50 de persoane arestate de forţele de ordine care au intervenit pentru a dispersa mulţimea de protestatari, scrie The Telegraph.

George Packard, un fost preot capelan care a îndeplinit această funcţie în Irak, s-a alăturat protestatarilor care au încercat să escaladeze un gard de sârmă ghimpată, pentru a încerca să-şi stabilească o nouă tabără pe un teren aparţinând Bisericii Sfintei Treimi.

Reprezentanţii bisericii au sprijinit iniţial mişcarea Occupy, însă au precizat că terenul acesteia nu este disponibil pentru a le oferi protestatarilor un spaţiu de campare. Fostul episcop, venit la eveniment în veşminte preoţeşti purpurii, a fost încătuşat de poliţişti. „Nu ştim ce ne aşteaptă. Ştiu însă că pentru mine, cât şi pentru OWS, niciun strop de violenţă nu este intenţionată, ci doar o nesupunere paşnică dacă se va ajunge la aşa ceva”, afirma Packard pe internet, cu puţin timp înainte de a fi arestat.

Protestatarii adunaţi pe proprietatea bisericii au intenţionat să îşi stabilească o nouă tabără pentru a marca trei luni de la începutul mişcării OWS, când parcul Zuccotti din Manhattan a fost ocupat timp de aproape două luni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-01

TAGURI: episcop arestat, proteste Occupy, Occupy Wall Street New York, arestare protestatari, parc ZuccottiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image