2016-10-25 20:47

POLITICA


Fost episcop, arestat în urma protestelor OWS

 |  16:56
Fost episcop, arestat în urma protestelor OWS

Un fost episcop care a participat la manifestaţiile Occupy Wall Street din New York se numără printre cele 50 de persoane arestate de forţele de ordine care au intervenit pentru a dispersa mulţimea de protestatari, scrie The Telegraph.

George Packard, un fost preot capelan care a îndeplinit această funcţie în Irak, s-a alăturat protestatarilor care au încercat să escaladeze un gard de sârmă ghimpată, pentru a încerca să-şi stabilească o nouă tabără pe un teren aparţinând Bisericii Sfintei Treimi.

Reprezentanţii bisericii au sprijinit iniţial mişcarea Occupy, însă au precizat că terenul acesteia nu este disponibil pentru a le oferi protestatarilor un spaţiu de campare. Fostul episcop, venit la eveniment în veşminte preoţeşti purpurii, a fost încătuşat de poliţişti. „Nu ştim ce ne aşteaptă. Ştiu însă că pentru mine, cât şi pentru OWS, niciun strop de violenţă nu este intenţionată, ci doar o nesupunere paşnică dacă se va ajunge la aşa ceva”, afirma Packard pe internet, cu puţin timp înainte de a fi arestat.

Protestatarii adunaţi pe proprietatea bisericii au intenţionat să îşi stabilească o nouă tabără pentru a marca trei luni de la începutul mişcării OWS, când parcul Zuccotti din Manhattan a fost ocupat timp de aproape două luni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-01

TAGURI: episcop arestat, proteste Occupy, Occupy Wall Street New York, arestare protestatari, parc ZuccottiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Accident feroviar în SUA. Un tren local a deraiat în Long Island, New York Un tren de pasageri a deraiat sâmbătă seara, în Long Island, New York, un număr de 29 de... 09 Oct 2016 | (0)
Explozii într-un parc din Japonia. O persoană a murit, trei sunt rănite Mai multe explozii s-au produs duminică, într-un parc din Utsunomiya, capitala prefecturii... 23 Oct 2016 | (1)