2017-01-24 23:23


Eric Cantona vrea să candideze la preşedinţia Franţei

 |  18:01
Eric Cantona vrea să candideze la preşedinţia Franţei

Eric Cantona vrea să candideze la preşedinţia FranţeiCantona a început o campanie de strângere a 500 de semnături din partea unor oficiali pentru a obţine permisiunea de a candida la alegeri, conform legii electorale din Franţa. Cantona s-a descris drept un „cetăţean angajat” pentru interesele ţării sale, „într-o perioadă decisivă pentru viitorul acesteia”.

 

Eric Cantona este cunoscut drept unul dintre simbolurile fotbalului francez, dar şi al clubului britanic Manchester United, unde a activat în decursul anilor ’90. După ce a renunţat la cariera sportivă, Cantona a activat în mai multe campanii îndreptate împotriva inegalităţilor sociale. Anul trecut, fostul fotbalist a cerut cetăţenilor francezi să acţioneze împotriva băncilor prin retragerea masivă a capitalului pe care aceştia îl deţineau în conturi, ca formă de protest împotriva sistemului bancar acuzat de lăcomie.

 

Chiar dacă va reuşi să obţină cele 500 de semnături neceare pentru a primi dreptul de candidatură, şansele lui Cantona rămân totuşi destul de mici, în contextul în care, fără sprijinul unui partid politic, va fi dificil să obţină un număr suficient de voturi pentru a intra în cel de-al doilea tur de scrutin printr-o candidatură independentă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-29

TAGURI: Eric Cantona, candidatura Cantona, Cantona presedinte, campanie Cantona, Manchester United Cantona, alegeri Franta, alegeriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image