2018-11-19 07:15


Frunda: Un referendum de două zile are un risc politic enorm

 |  20:32
Frunda: Un referendum de două zile are un risc politic enorm

Dacă Guvernul va organiza un referendum de două sau trei zile, pentru modificarea Constituţiei, oamenii nu vor fi convinşi să meargă la vot, susţine, într-un interviu pentru RFI, Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta. El crede că ar fi „mai înţelept“ ca referendumul să aibă loc în 2014.

Frunda avertizează că un eventual referendum de două sau trei zile ar fi periculos: „Dacă USL îşi va asuma răspunderea de a organiza un referendum de două sau trei zile, ca să atingă pragul de 50%, nu cred că va avea argumente suficiente de convingere a oamenilor să meargă la acest referendum, este un risc politic enorm“.

Consilierul premierului consideră că magistraţii Curţii Constituţionale „şi-au încălcat limitele atribuţiilor“, când au decis că referendumul cu un cvorum de 30% poate fi organizat de-abia peste un an: „În mod logic, chiar dacă după părerea mea, Curtea Constituţională şi-a încălcat limitele atribuţiilor, atunci când a amânat cu un an aplicarea noii legi a referendumului, potrivit legii, nu există cale de atac. Hotărârea ei este obligatorie şi general aplicabilă. Deci un referendum cu un prag de 30% nu poate fi aplicat decât peste un an“.

El crede că „ar fi mai înţelept” să aştepte până la anul. „Până atunci, se poate discuta încă mult cu reprezentanţii societăţii civile, cu reprezentanţii comunităţilor locale, ai mediului academic român, ai mediului juridic român, pe revizuirea Constituţiei şi la calm discutând toate articolele şi făcând o revizuire profundă a Constituţiei, cred că ar fi soluţia mai bună pentru viitorul României şi ar fi, dacă ar trece acel referendum anul viitor, ar fi un câştig politic enorm al USL-ului“, a subliniat fostul senator UDMR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-22

TAGURI: Frunda, referendum , risc, politic
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri






loading...