2018-07-19 06:47


Frunda: „Kover şi Nemeth încalcă Constituţia Ungariei”

 |  19:08
Frunda: „Kover şi Nemeth încalcă Constituţia Ungariei”

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda i-a acuzat miercuri, într-o conferinţă de presă, pe Laszlo Kover, preşedintele Parlamentului Ungariei, şi pe Zsolt Nemeth, secretar de stat în Ministerul de Externe ungar, că încalcă prevederile Constituţiei acestui stat care impun obligaţia respectării deciziilor comunităţilor maghiare din afara hotarelor. Potrivit lui Frunda, vicepreşedinta FIDESZ a condiţionat sprijinul prin impunerea unui anume om ca preşedinte al UDMR. Frunda îi cere lui Kover să respecte morala şi regulamentul Partidului Popular European, în care atât FIDESZ, cât şi UDMR sunt membri, în timp ce PCM e doar „aliat de conjunctură”.

„Şi dacă avem coloană vertebrală şi refuzăm să ni se dea lecţii de la Bucureşti, avem acelaşi statut şi refuzăm Budapestei şi slugilor lor de aici să ne dea lecţii din Ardeal”, spune Frunda.

Acesta a mai acuzat puterea de la Budapesta că, pe lângă finanţare, acordă şi spaţii de emisie la televiziunea de stat formaţiunilor oponente ale UDMR şi că aceasta este dovada intenţiei FIDESZ de divizare a maghiarilor din Transilvania.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-08-18

TAGURI: gyorgy frunda, fidesz, udmr, senator

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova