2017-01-19 23:56

POLITICA


Funcţii sunt, se caută candidaţi. PSD sau PNL, asta e întrebarea. USL - Întrecerea pe judeţe

 |  19:05
Funcţii sunt, se caută candidaţi. PSD sau PNL, asta e întrebarea. USL - Întrecerea pe judeţe

În urma împărţirii candidaturilor la conducerea consiliilor judeţene şi a oraşelor reşedinţă dejudeţ, PSD şi PNL trebuie să fie, conformprotocolului USL, la egalitate. Nominalizarea candidaţilor trebuiesă respecte, în acelaşi timp, şirezultatul sondajelor la nivel local. Ce şanse sunt ca lucrurile să se potriveascăaşa, măcar în oraşele cu cea maimare “iradiere” regională, vedeţi mai jos.

Braşov: Primar - PNL. CJ - indecis

Preşedinte CJ Braşov: AristotelCăncescu - PNL.

Primar Braşov: George Scripcaru - PDL.

Preşedintele filialei judeţen a PSD,deputatul Constantin Niţă afirmă că rezultatelesondajului propriu dau PSD şi PNL “cam la egalitate”. Cele două forţe au, de altfel, un număr egal de parlamentari. Deputatul liberal GheorgheGabor vede lucrurile diferit: “Avem 70% în judeţ şi am crescut foarte mult în reşedinţa de judeţ. Din ce ştiu nu cred că se pune problema ca PNL să renunţe la candidatura pentru Primăria Braşov. Sondajul făcut de CCSB la comanda noastră ne dă clar în avantaj faţă de PSD şi înmunicipiu. Se va face media cu sondajul PSD, iar nominalizarea o va face organizaţia judeţeană aPNL”, susţine Gabor.

Cluj: Indecis

Preşedinte CJ Cluj: Alin Tişe - PDL. Primar Cluj: Sorin Apostu - PDL.

Alexandru Cordoş senatorPSD, spune că, deşi sondajul USL nu e gata, „conformunor rezultate parţiale de nişte sondajede acum o lună, eram sensibil egali. Doar că la CJ eram noi uşor în avantaj, iar la municipiu, uşor ei în avantaj. Ca USL eram peste 50%. Se va negocia, dar ţinem să dăm candidatul şi la primărie, fiindcă eu cred că PSD a crescut mai mult în ultima perioadă şi în municipiu”, spune Cordoş, văzut ca principal candidat la primărie din parteaPSD. Favoritul pentru nominalizarea pentru acelaşi post dinpartea PNL, senatorul Petre Nicoară, îl combate: „Sondajele de care spune sunt făcute de Dâncu şi sunt vechi de două luni. PNL-ul avem avantaj clar - şi cred că seva păstra - la municipiu, şichiar şi la judeţ.Ar trebui să avem candidaţiiproprii la ambele posturi. Dar Bucureştiul decide acest lucru, în funcţie de cum se închideschema la nivel naţional”, explică Nicoară.

Constanţa. Primar - PSD, CJ - PSD

Preşedinte CJ Constanţa: Nicuşor Constantinescu - PSD. PrimarConstanţa: Radu Mazăre - PSD.

Şeful filialei locale a PNL,deputatul Gheorghe Dragomir, spune că nu i s-a comunicat de la Bucureşti rezultatulsondajului de la nivel local. „Ştiu doar că noi avem locul al doilea, iar, PDLlocul al treilea. Deci obligatoriu vor fi candidaţii lor, aşa cere protocolul”, spune Dragomir. Senatorul de Constanţa Puiu Haşotti cunoaşte rezultatul sondajului, dar „e confidenţial”. Totuşi,adaugă că „este clar că vor candida din partea USL Radu Mazăre şi NicuşorConstantinescu”. Deputata PSD Antonella Marinescune-a precizat şi raportul de forţe pe plan local.” Înultimele sondaje, USL avea 66-67%. Din care 60-62% PSD la municipiu, şi chiar 63% la judeţ”.

Timiş: Primar - PNL, CJ - indecis

Preşedinte CJ Timiş: Constantin Ostaficiuc - PDL. Primar Timişoara: Gheorghe Ciuhandu - PNŢCD.

Deputatul liberal Horia Cristian,crede că „99,9% va candidatul la Primăria Timişoarei va fi Nicolae Robu, adică din partea PNL”. Avândîn vedere scorurile actuale, el vede şanse şi pentru câştigarea şefiei CJ, din partea USL.

Colegul său de la PSD, Sorin Constantin Stragea, confirmă: „Nicolae Robu e o persoană apreciată,iar Ciuhandu are dezavantajul partidului slab. PNL avea până acum cam 20-30% înTimişoara. Este o zonă tradiţional de dreapta, şi PNL e mai puternic pe urban,iar PSD, pe rural. Scorurile pe judeţ, pe care le ştiam până acum, erau decirca 20% PNL şi25% pentru PSD”, mai spune social-democratul.

Iaşi: Primar - PSD; CJ - PNL?

Preşedinte CJ Iaşi - ConstantinSimirad; Primar Iaşi: Gheorghe Nichita - PSD.

Deputatul PNL Relu Fenechiu e unuldintre favoriţii pentru nominalizarea la CJ. „Nu am rezultatele oficiale, dar USL are 34+44% adică 78% la judeţ, iar la municipiu 70%. Nu vor fi surprize. Credcă la CJ va fi candidat liberal, iar laprimărie PSD”, spune Fenechiu. În opiniadeputatului PSD Anghel Stanciu, Alianţa are scoruri mai mici: „65% lajudeţ şi 60% la municipiu”. La primărie vede cam42-22% în favoarea PSD. Iar la judeţ, confirmă scorurile de 44-34%. În avantaj este aici PSD”.

Dolj: Indecis

Preşedinte CJ: Ion Prioteasa - PSD. Primar alesCraiova: Antonie Solomon - (suspendat). Desemnat: Marinică Dincă - PDL.

Deputatul PSD Ion Călin aminteşte că în ultimele scoruri PSD a fost în mod clar în faţa PNL. „La Craiova a fost circa 45-22%, iar pe Dolj, 50-21%. Acum USL are circa60%. Nominalizarea candidaţilor se va decide, însă şi în funcţie derezultatul din alte judeţe unde PNL e maiputernic”, admite Călin.

Deputatul liberal Ionuţ Marian Stroerecunoaşte că „PSD a avut, istoric, performanţe mai bune în judeţ”. Dar şi PNL a avut „aproape23% la Craiova, 17% din voturi pentru Crin, şi 14% la CJ.” Chiar dacă scorurile sepăstrează, susţine că „este posibil ca, dacă PSD nu e mult în faţă, să avem noi candidatul în locul lor. Dacă nu iese ideal pe ţară,va depinde foarte mult de liniile directoare ale protocolului la nivel naţional”, susţine liberalul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-02-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image