2019-01-16 05:57


Gabriel Oprea: Consiliul Consultativ al MAI a trimis JAI un apel pentru intrarea României în Schengen

 |  13:15
Gabriel Oprea: Consiliul Consultativ al MAI a trimis JAI un apel pentru intrarea României în Schengen

Consiliul Consultativ al MAI a decis să transmită Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) un apel pentru intrarea României în spațiul Schengen, a anunţat vicepremierul Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea a prezidat prima întâlnire a Consiliului Consultativ al MAI din care fac parte foști miniștri de Interne de după 1990, prilej cu care a subliniat că actualul context de securitate regională impune adaptări rapide și eficiente privind rolul și prioritățile ministerului pentru asigurarea unui nivel ridicat de siguranță și securitate pentru cetățenii români.

"Astăzi am avut o întâlnire informală cu mai mulți foști miniștri de Interne, oameni care după 1990 au deținut această importantă demnitate a statului român. Este o premieră pentru MAI și dorim să permanentizăm acest tip de reuniune în formatul unui consiliu consultativ al miniștrilor de Interne ca for de dezbatere și dialog informal între miniștri de Interne", a precizat vicepremierul.

Gabriel Oprea a mai spus că experiența instituțională și profesională a unui ministru de Interne este una considerabilă și poate reprezenta o contribuție semnificativă pentru MAI.

"Cred că acest tip de reuniune ține de normalitatea unor relații pe care trebuie să le avem când ne referim la siguranța națională și la securitatea României", a afirmat Gabriel Oprea.

Vicepremierul a susţinut că fiecare etapă parcursă în ultimii 25 de ani a generat transformări care au marcat profund sistemul de ordine publică.

"Astăzi suntem într-o etapă de consolidare instituțională în care MAI este parte a unui mecanism intern mai larg, care cuprinde toate instituțiile statului din domeniul securității naționale, iar această coeziune instituțională înseamnă cooperare în plan operativ, drepturi asemănătoare pentru angajați și, nu în ultimul rând, resurse logistice pe măsură să susțină misiunile fiecărei instituții din sistemul de apărare, ordine publică", a precizat vicepremierul Gabriel Oprea. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-05

TAGURI: gabriel, oprea, consiliu, consultativ, mai, trimite, jai, apel, intrare, romania, schengen
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JAI
05 Mai 2015

RĂSPUNSUL NOSTRU ESTE: IETO HUIA! MAI PA ROHMANICA, IACA POULLA MARICICĂ!
CIRCARUL
05 Mai 2015

La intrevedere au participat nu mai putin de zece fosti ministri de Interne, respectiv Radu Stroe, Mircea Dusa, actualul sef al MinisteruluI Apararii, Ioan Rus, actualul ministru al Transporturilor, Gabriel Berca, liberalul Vasile Blaga, social-democratii Liviu Dragnea si Marian Saniuta, Constantin Dudu Ionescu, Gavril Dejeu si Doru-Ioan Taracila. Nici unul din cei nominalizati nu au adus plus valoare acestei institutii MAI . Din contra au imbacsit-o cu pile de incompetenti au infiintat tot felul de structuri tip STRUTO-CAMILA. In sistemul de ordine si siguranta publica s-a PERFECTIONAT mafiotismul si lisa de performanta. Relatiile profesionale de munca specifice noii democratii originale din Ro sunt in MAI reprezentate doar de sistemul sofisticat al traficului de influienta, santajului si amenitarii. Simpla participare a celor nominalizati la invitatia IZMENARULUI Oprea cel mai mare SCAMATOR public sau aventurierul PACALICI din ultimii 25 de ani arata nonvaloarea INVITATILOR si lipsa unei strategii autentice in sistemul de Ordine si Siguranta Publica. Oficialitatile avizate din Consilul JAI al UE cunosc lipsa de normalitate, de performanta si incompetenta de la MAI si nu numai. Ar fi de rasul lumii sa se deplaseze IZMENARUL la Consilul JAI a U.E. (sa-i sperii si pe ei cu inabilitatile lui de comunicare si de judecare) sa cunoasca cat mai multi ce specimene biologice retrograde pot fi la conucerea politica a unor institutii importante din Ro.
ANONIM
05 Mai 2015

Dupa evenimentele din decembrie 1989 cei mai multi romani traiesc cu senzaţia că ţara nu e guvernată sau că ar fi pe ultimul drum si resimt cu o acuitate dureroasă dezagregarea, disoluţia, absenţa oricărei strategii a poporului roman, pentru poporul român. Ca natie avem nevoie de niste coordonate, niste raspunsuri. Ce facem cu daruirile lui dumnezeu pentru neamul nostru? Cine sîntem noi ca popor? Cine vrem să fim ori sa devenim? Dacă ne punem asemenea întrebări, dacă ne interesează ce cerem noi de la noi înşine ca neam şi ca stat, unde anume avem posibilitatea să ne poziţionăm în matricea naţiunilor moderne, din punct de vedere cultural, politic, economic, social, unde putem fi situati peste zece si mai multi ani şi ce se întreprinde concret pentru asta, atunci cei cu discernamantul neafectat nu putem ramane pasivi fata de realitatile amenintatoare la adresa neamului romanesc. MERITA SA NE SACRIFICAM PENTRU VIITORUL NEAMULUI NOSTRU ROMANESC.
Random imageUltimele stiri

loading...