2018-12-13 15:45


Gaddafi ar fi fugit de rebeli în Venezuela

 |  21:00
Gaddafi ar fi fugit de rebeli în Venezuela

Forţele rebele din Libia au început un asalt care s-ar putea dovedi decisiv pentru răsturnarea regimului condus de colonelul Muammar Gaddafi, pe fondul zvonurilor conform cărora liderul libian s-ar fi refugiat deja în Venezuela.

Potrivit The Telegraph, surse credibile ale serviciilor secrete britanice au sugerat că Gaddafi ar fi părăsit deja Libia, cu destinaţia Caracas, acolo unde speră să găsească sprijin la unul dintre puţinii săi aliaţi, preşedintele Hugo Chavez. Secretarul britanic al externelor, William Hague, a confirmat că există informaţii despre părăsirea capitalei Tripoli de către colonelul Gaddafi şi familia sa. „Există informaţii care atestă că Gaddafi se află în drum spre Venezuela”, a declarat Hague, citat de The Telegraph. „Informaţiile sunt credibile”, a mai spus acesta, subliniind că nu se referă la informaţii provenite din mass-media, „ci pe alte canale”. O sursă din guvernul venezuelan a dezminţit zvonurile sosirii în ţară a colonelului libian, în timp ce regimul de la Tripoli a caracterizat drept un „zvon nefondat” plecarea lui Gaddafi din Libia.

Tripoli, ultimul bastion Capitala Tripoli este atacată de pe două fronturi de rebelii care au fost impulsionaţi în ultimele zile de cuceririle mai multor oraşe-cheie din zonă. Rând pe rând, oraşele Zawiya, Jadda’im şi Zlitan au fost preluate de rebeli, care îşi consolidaseră în dimineaţa zilei de duminică poziţiile la doar 30-40 km de Tripoli. Mai multe explozii şi schimburi de focuri au avut loc la periferiile oraşului, în timp ce Gaddafi şi fiul său, Saif al-Islam, au apărut la postul tv naţional pentru a anunţa că „şobolanii au fost stârpiţi” şi că „victoria împotriva detractorilor este aproape”.

Între timp, forţele rebele încearcă să păstreze controlul asupra unor puncte strategice, precum oraşul-port Brega, supus unor bombardamente violente în ultimele zile. Conform ultimelor evenimente, deznodământul conflictului din Libia, izbucnit în luna martie, pare a fi aproape, iar asaltul rebelilor asupra capitalei Tripoli, precum şi fuga tot mai probabilă a liderului libian în Venezuela sugerează un final iminent al regimului condus timp de peste patru decenii de Muammar Gaddafi.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-07-21

Mai multe imagini:
Gaddafi ar fi fugit de rebeli în Venezuela
zoom
Gaddafi ar fi fugit de rebeli în Venezuela
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...