2018-12-19 07:40


Gaddafi era cel mai bogat om din lume

 |  18:47
Gaddafi era cel mai bogat om din lume

Fostul lider libian Muammar Gaddafi avea o avere de trei ori mai mare decât cea deţinută de cel care este considerat oficial cel mai bogat om din lume, mexicanul Carlos Slim.

Chiar dacă sumele de bani deţinute de fostul dictator nu constituiau decât o mică parte din averea totală, faptul că Gaddafi stăpânea personal întreaga rezervă de petrol a ţării, dar mai ales pentru că dictatorul plasase sume importante de bani în băncile din Europa şi Statele Unite a însemnat că acesta poseda de fapt o avere cifrată la peste 200 de miliarde de dolari, potrivit „LA Times“. Timp de 42 de ani, Gaddafi a pus stăpânire pe resursele ţării, dar controla şi posesiunile unor instituţii precum Banca Centrală a Libiei şi Autoritatea de Investiţii Libiană, dictatorul putând să retragă la discreţie orice sumă de bani deţinută de acestea. Mare parte din posesiunile colonelului Gaddafi au fost îngheţate în ultimele luni de către autorităţile din Statele Unite, Franţa, Italia, Anglia sau Germania, unde acesta ar fi depus sume de bani de până la 100 de miliarde de dolari.

O mică parte dintre acestea au fost încredinţate Consiliului Naţional de Tranziţie, însă în prezent autorităţile din aceste state nu au precizat exact când şi cui vor încredinţa sumele de bani, până când nu vor fi identificate exact entităţile instituţionale cărora li se vor cuveni bunurile fostului regim. Un calcul estimat al publicaţiei citate a subliniat că, dacă averea lui Gaddafi s-ar transforma în lichidităţi pentru a fi dată poporului, atunci fiecărui libian i s-ar cuveni 30.000 de dolari.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-15

TAGURI: Gaddafi, Carlos Slim
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...