2017-01-18 14:44

POLITICA


Gânduri de mărire în PDL. Baconschi a pus ochii pe scaunul lui Boc

 |  18:59
Gânduri de mărire în PDL. Baconschi a pus ochii pe scaunul lui Boc

Ministrul de externe, Teodor Baconschi, vrea să-şiîncerce şansa la preşedinţia PDL şi a început deja să lucreze la o moţiunecreştin-democrată cu care să candideze. El aşteaptă şedinţa de sâmbătă aConsiliului Naţional de Coordonare pentru a afla dacă are susţinere.

Derogarea de la vechime în PDL pentru cei care vor săcandideze la preşedinţia partidului a deschis calea către cel mai înalt scaunal partidului nu numai “Grupului de la Bruxelles”, ci şi lui Teodor Baconschi.El a refuzat să se alăture moţiunii liberal-conservatoare pe care urmează să olanseze Monica Macovei, Cristian Preda şi Sever Voinescu, pentru că areconvingeri creştin-democrate şi s-a hotărât să-şi facă propria moţiune.Baconschi lucrează la moţiunea sa populară împreună cu colaboratorii săi de laFundaţia Creştin-Democrată. Surse democrat-liberale au declarat pentru “Puterea”că Baconschi aşteaptă şedinţa de sâmbătă a Consiliului Naţional de Coordonare,unde se vor trasa căile pe care vor porni cei interesaţi de funcţii, iar încazul în care candidatura sa nu va fi agreată, se va alătura cu moţiunea sa celeia lui Sorin Frunzăverde care este pe aceeaşi direcţie populară. În cazul dinurmă, Baconschi va candida pentru funcţia de prim-vicepreşedinte.

PDL ar putea deveni popular

Teodor Baconschi este de părere că PDL trebuie sădevină un partid popular cu identitate clară de centru-dreapta, iar imediatdupă CNC-ul din această săptămână va bate toate filialele din teritoriu pentrua-şi promova moţiunea şi a câştiga susţinerea liderilor. Până în acest moment,Baconschi a negat în faţa apropiaţilor săi din partid care îi împărtăşescideile că vrea să candideze la preşedinţia partidului pentru că se teme de eşec,neavând suficientă notorietate în PDL. El este conştient că nu se poate aruncaîn această cursă fără susţinere din partea greilor democrat-liberali, dar sperăcă va câştiga această susţinere bazându-se pe faptul că poate fi identificat cuacel om nou de care are nevoie PDL pentru a se reforma. Creştin-demcoraţii dinPDL au de gând să propună şi schimbarea denumirii partidului, cel mai probabilîn Partidul Popular, dar şi schimbarea siglei, pentru că actualul trandafireste “clar de stânga şi nu te poţi duce în Europa cu o astfel de siglă”.

Udrea caută candidatpe blog

Gândindu-seşi ea la viitorul partidului, Elena Udrea şi-a întrebat cititorii pe blog cetrebuie să facă PDL pentru a deveni din nou primul partid în încrederearomânilor. Udrea le-a mai cerut celor care îi citesc blogul să-i spună, deasemenea, care este portretul- robot al preşedintelui PDL, dar şi cum văd eireforma în PDL. Udrea a mai vrut să ştie care sunt problemele cele mai mari alepartidului, care sunt soluţiile şi care este mesajul nou cu care ar trebui săvină PDL. “Societatea românească a fost, în general, obişnuită cu tranziţiiline şi îndelungate. Pe noi, criza economică ne-a obligat să accelerăm procesulreformelor. Această terapie de şoc, aşa cum au numit-o unii, a făcut caîncrederea în PDL, ca principal partid de guvernământ, să scadă considerabil înultimul an. Am fost întotdeauna de părere că adevărurile unui politiciantrebuie să vină din viaţa oamenilor obişnuiţi. Pentru că ei ştiu cel mai binecare le sunt problemele şi, de multe ori, chiar care sunt soluţiile”, a scrisUdrea. Ea a promis că răspunsurile pe care le va primi pe parcursul săptămâniipe blog le va transmite mai departe în discursul său de la Consiliul Naţionalde Coordonare al PDL de sâmbătă, 5 martie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-02-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image