2019-02-21 01:51


GATA, este OFICIAL! Senatul a VOTAT modificările Codului penal, inclusiv redefinirea abuzului în serviciu

 |  13:50
GATA, este OFICIAL! Senatul a VOTAT modificările Codului penal, inclusiv redefinirea abuzului în serviciu

Senatorii PNL, USR şi PMP au părăsit sala de şedinţă a plenul Senatului pentru a nu fi asigurat cvorumul necesar pentru votul proiectului de lege privind modificarea Codului penal. Şedinţa continuă, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu spunând că cvorumul este obligatoriu doar la adoptarea legilor, nu şi la dezbaterea lor. Mai mult, Ţuţuianu afirmă că a fost permanent cvorum în sală.

Senatorul Cseke Attila a explicat că UDMR nu este de acord cu reducerea limitei maxime de pedeapsă pentru abuzul în serviciu şi cu sintagma “pentru a obţine pentru sine, soţ, afin sau rudă până la gradul II un folos patrimonial”, iar dacă aceste probleme nu se vor rezolva prin adoptarea amendamentelor respinse care „ar rezolva” aceste lucruri, formaţiunea sa nu va susţine proiectul de lege.

“S-au introdus două chestiuni în plus la abuzul în serviciu, şi anume reducerea limitei maxime de pedeapsă de la 7 la 5 ani şi s-a introdus sintagma. Cu aceste două chestiuni adăugate, grupul UDMR nu poate să fie de acord. Vă spun că din dezbatere, atunci când amendamentele respinse se susţin, vom vota cele două amendamente care ar rezolva cele două chestiuni – să rămână neglijenţa în serviciu şi abuzul în serviciu să rămână în forma cerută de CCR. Dacă acest lucru nu se întâmplă, UDMR nu va putea susţine propunerea legislativă”, a conchis el.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a cerut închiderea imediată a şedinţei de plen, deoarece este nevoie de minimum 69 de senatori pentru a se asigura cvorumul.

Potrivit News.ro, în ciuda lipsei de cvorum, preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, a continuat şedinţa, iar la ora transmiterii acestei ştiri Şerban Nicolae susţine proiectul de lege privind modificarea Codului penal.

Preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, a citat dintr-o decizie CCR, afirmând că este necesar cvorum la adoptarea legilor, nu şi la dezbaterea lor. Mai mult, el spune că există cvorum.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-03

TAGURI: SENAT, VOT, cod penal,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
03 Iul 2018

Opinați că președintele Iohannis ar trebui să solicite, înainte de promulgarea legilor ,documente de la toți cei menționați la articolul 146, litera a) din Constituție, , de la preşedinţii celor două Camere, de la Guvern, de la Înalta Curţe de Casaţie şi Justiţie,de la Avocatul Poporului,de la secretariatele Camerei Deputaților și Senatului pentru sesizările de neconstituționalitate ce ar putea fi depuse de senatori și deputați, pentru a fi verificată existența sau nu a unor obiecții de neconstituționalitate ce ar putea fi formulate de către cei menționați de articolul 146 , litera a) din Constituție, înainte de promulgarea legilor ?
JUSTITIABILUL
03 Iul 2018

Modificările la CODUL PENAL sunt facute de catre faptuitorii, HOTI, DERBEDEI, GOLANI, ETC pentru a beneficia HOTII, BANDITII, TICALOSII, TRADATORII ,ETC. Desi DREPTUL este consacrat pentru APARAREA VICTIMILOR ele nu sunt consultate si nu participa la elaborarea legilor penale .Dar nu participa nici ELITELE ori SPECIALISTI IN DREPT , DE RENUME . IN ACEASTA SITUATIE in cazul lui DRAGNEA si nu numai acuzatia de ABUZ IN SERVICIU trebuie schimbata in ACTIUNE CRIMINALA, IMPOTRIVA CELOR NEPUTIINCIOSI ORI NEJUTORATI, SAU INTREPRINSA PENTRU SARACIREA POPULATIEI , ORI PENTRU EXTERMINAREA POPORULUI ROMAN.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...