2017-01-17 17:20

POLITICA


Generaţia BVB a murit! Trăiască noua generaţie antireformatori! Portretele noilor lideri ai PDL

 |  19:34
Generaţia BVB a murit! Trăiască noua generaţie antireformatori! Portretele noilor lideri ai PDL

Unministru care nici până în ziua de azi nu a făcut lumină în scandalul sexual încare a fost implicat acum câţiva ani. O preşedintă a deputaţilor care a fraudatun vot în Parlament chiar sub ochii şi camerele de filmat ale jurnaliştilor. Unpreşedinte de consiliu judeţean incompatibil! Un şef al diasporei pe care îlinvidia însuşi penalul Cătălin Voicu. Ei sunt feţelenoi” cu care PDL vrea să ne convingă să-l votăm. Ei sunt noua generaţie.Generaţia BVB a murit! Trăiască noua generaţie: antireformatorii lui Boc!

Traian Băsescu areuşit să elimine tripleta BVB din conducerea PDL. Cu toate astea, noua gaşcăcare va coordona partidul de suflet al preşedintelui în următorii ani nu edeloc diferită de cea veche. Theodor Baconschi, Roberta Anastase, WiliamBrânză, Victor Tarhon sau Romeo Raicu fac parte din noua echipă de conducere aPDL. Scandaluri de corupţie, poveşti cu sex, fraude pe faţă, contracte pe banipublici date de ei tot pentru ei, incompatibilităţi, pete de murdărie îndeclaraţiile de avere sunt elementele care caracterizează noua echipă a autoproclamatuluireformator Boc. Ziarul „Puterea” vă prezintăechipa care pretinde că va face reforma. În PDL, în politica românească, înRomânia.

VictorTarhon, vicepreşedinte

Proaspătul vicedemocrat-liberal Victor Tarhon este preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea şitotodată liderul filialei tulcene a PDL.

Tarhon este fericitulposesor al unui teren obţinut în 2005 într-un mod extrem de straniu. Nu princumpărare ori donaţie, nici măcar prin moştenire, ci, prin ordin alprefectului. Informaţia este prezentă în declaraţia sa de avere.

Academia Caţavencu ascris în trecut despre o situaţie de incompatibilitate în care Tarhon s-ar fiaflat. El a fost în acelaşi timp şi preşedinte de Consiliu Judeţean, dar şiadministratorul unei societăţi de asigurări, fapt ce contravine legii privindstatutul aleşilor locali.

Tarhon a ajunssubiect de băşcălie în presa locală în perioada Paştelui. Ziariştii de la„Obiectiv de Tulcea” au râs amar de felicitările pascale pe care preşedinteleCJ le trimisese poporului tulcean: pe felicitări era prezentat un Iisuscrucificat ieşind dintr-un ou spart.

Theodor Baconschi,prim-vicepreşedinte

Figură nouă în PDL,diplomat şi teolog în acelaşi timp, Theodor Baconschi nu a reuşit nici până înziua de astăzi să şteargă urmele scandalului sexual în care a fost implicat înurmă cu ceva ani. Mass-media a publicat în anul 2007 ceea ce s-a pretins a ficorespondenţa electronică dintre Baconschi şi Manuela Vulpe, fosta ambasadoarea României în Mexic. Printre e-mailurile apărute, figurau şi unele schimburi dereplici deloc ortodoxe între ambasadoare şi Baconschi. „Aseară am făcut o baie, în noua cadă (tip jacuzzi) din noua reşedinţă.Gândindu-mă la tine, am evocat - şi trăit - momente din vechea baie (tipjacuzzi), din fosta reşedinţă din Australia”, dezvăluia unul dintre mesajeleatribuite ca fiind ale Manuelei Vulpe expediate lui Baconschi. La vremearespectivă, Adrian Cioroianu, ministrul de externe de atunci a pus problemarechemării în ţară a ambasadoarei, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Ea şi-aîncheiat mandatul de diplomat în Mexic abia săptămâna trecută, cândpreşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de rechemare a sa în ţară.Conform procedurilor, un ambasador poate fi rechemat doar prin decretprezidenţial. Menţionăm că, în 2007, când Cioroianu a pus problema retrageriiManuelei Vulpe, Theodor Baconschi era sfătuitor de mare rang al lui Băsescu,ocupând funcţia de consilier prezidenţail.

Roberta Anastase, prim-vicepreşedinte

Roberta Anastasenu e deloc nouă în politică, ea fiind membră PDL (fost PD) încă de pe vremeacând era manechin şi defila pe la prezentări de modă. Însă, abia acum Anastasereuşeşte să obţină o funcţie de conducere în partid. Şi nu oricare, ci, tocmaipe cea de principal secund al lui Emil Boc.

Anastase varămâne în istoria politicii româneşti drept prima preşedintă a CamereiDeputaţilor care a fraudat un vot al aleşilor şi a fost înregistrată deteleviziuni. Reamintim că, anul trecut, şefa deputaţilor a anunţatexprimarea a 170 de voturi „pentru”proiectul de lege referitor la sistemul unitar de pensii, cu toate că în salănu erau mai mult de 80 de parlamentari.

WilliamBrînză, secretar executiv

Deputatul WilliamGabriel Brînză a intrat puternic în atenţia mass-media după ce Traian Băsescu acâştigat un nou mandat de preşedinte, cu ajutorul votului masiv al românilordin străinătate. Brînză este preşedintele PDL diaspora, iar la vremearespectivă, perdanţii social-democraţi din jurul lui Mircea Geoană l-au acuzatpe democrat-liberal că a pus umărul la fraudarea votului de peste hotare.Acuzaţiile pesediştilor nu au putu fi niciodată probate.

Familia Brînză arealizat nişte venituri impresionante în anul 2009. În declaraţia lui de avere aparemenţionat că în 2009 soţiei sale i-a fost restituit un împrumut ameţitor demare: 1.500.000 de lei. Nu se precizează cine a fost împrumutatul. Pe lângăaceşti bani, fericitul cuplu a mai obţinut în urma unor vânzări alţi 621.000 delei şi 135.000 de euro.

William Brânză a maifost în centrul atenţiei presei după arestarea senatorului Cătălin Voicu şiapariţia stenogramelor în care acesta se lăuda cum face şi desface el ploile înjustiţia română. În conversaţiile sale, Voicu invoca un personaj pe care îlnumea „Willi” despre care spunea că influenţează judecătorii.

Romeo Raicu, vicepreşedinte

Deşi e o figură veche în PDL, Romeo Raicu este unul dintre noii lideri aipartidului. Fost revoluţionar pe baricadă la Inter, Raicu a ţinut adeseaprimele pagini ale ziarelor de scandal. Recent, la ziua lui de naştere, puţin arămas ca petrecerea să nu se transforme într-o încăierare în toată regula. Deşierau prezente figuri importante din partid, precum Elena Udrea, Vasile Blaga,Traian Igaş şi Gabriel Oprea, prietenii lui Romeo Raicu s-au luat la ceartă,spunându-şi vorbe grele şi ameninţându-se reciproc. Despre predispoziţia pentruscandal a noului vioce PDL vorbeşte şi fostul său coleg de partid, BogdanNiculescu-Duvăz, astăzi la PSD, care declara într-o emisiune tv realizată deVictor Ciutacu la Antena 3, că Radu Berceanu ar fi primit de la Romeo Raicu „uncap în gură”. Pe de altă parte, numele lui Romeo Raicu apare şi în celebreletelegrame WikiLeaks. Oficialii americani notează într-o astfel detelegramă despre o întrevedere cu Romeo Raicu, în care acesta le-ar fiprezentat referendumul din 2007 de la alegerile pentru PE în termeni negativi.Iată ce au notat oficialii americani: “Raicu susţine că PD ar fi avut un scormai bun la alegeri pentru PE dacă nu ar fi existat referendumul. Raicu a fostfăţiş nemulţumit de performanţa bună a PLD,acuzând PLD că a furat voturi de la PD şi a descris PLD ca şi «pasarica de pespatele crocodilului».” Reamintim că PLD şi PD s-au unit formând împreunăactualul PDL.

Macovei, Voinescu şi Paleologu, vicepreşedinţi

Sever Voinescu,Monica Macovei şi Theodor Paleologu luaţi la pachet, reprezintă, poate, singurapată albă din actuala conducere democrat-liberală.

Voinescu şiMacovei au ars etapele ascensiunii în partid, fiind promovaţi sau mai binespus, impuşi, de Traian Băsescu.

Sever Voinescu eun fost jurnalist, care a trecut în „tabăra adversă” a politicienilor în anul2008, candidând cu succes pentru un post de deputat de Prahova. În activitateasa politică, el s-a remarcat drept purtător de cuvânt al candidatului la prezidenţialeTraian Băsescu. De curând Voinescu a devenit şi purtător de cuvânt al PDL.

Monica Macoveiprovine din societatea civilă, fiind desemnată ministru al justiţiei în 2005 laintervenţiile lui Băsescu. Sinonim cu anticorupţia pentru unii, personaj extremde antipatizat de alţii, Macovei a devenit europarlamentar în anul 2008.

Spre deosebire deMacovei şi Voinescu, Theodor Paleologu nu a urcat în ierarhia pedelistă cuajutorul lui Băsescu. Candidatura sa la funcţia de preşedinte PDL a reuşit să-iaducă în cele din urmă succesul pentru postul de adjunct democrat-liberal.Campania sa internă a fost extrem de apreciată şi de populară, el îmbinând cusucces umorul şi autoironia în discursurile avute. Anterior, Paleologu a fostministru al culturii şi ambasador în Danemarca şi Islanda.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-11-21

Mai multe imagini:
Generaţia BVB a murit! Trăiască noua generaţie antireformatori! Portretele noilor lideri ai PDL
zoom
Generaţia BVB a murit! Trăiască noua generaţie antireformatori! Portretele noilor lideri ai PDL
zoom
Generaţia BVB a murit! Trăiască noua generaţie antireformatori! Portretele noilor lideri ai PDL
zoom

Generaţia BVB a murit! Trăiască noua generaţie antireformatori! Portretele noilor lideri ai PDL
zoom
Generaţia BVB a murit! Trăiască noua generaţie antireformatori! Portretele noilor lideri ai PDL
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image