2017-01-18 16:55

POLITICA


Geoană: Mandatul meu a fost «productiv» pentru Ponta şi familia sa - doi miniştri şi un eurodeputat

 |  19:36
Geoană: Mandatul meu a fost «productiv» pentru Ponta şi familia sa - doi miniştri şi un eurodeputat

PreşedinteleSenatului, Mircea Geoană, a declarat, joi, că atacul la adresa sa lansat deactualul lider al PSD, Victor Ponta, este unul lipsit de colegialitate şi bunsimţ, el arătând că mandatul său a fost unul productiv pentru Ponta şi familiaacestuia, care a avut doi miniştri şi un eurodeputat.

Declaraţielui Mircea Geoană vine după ce actualul preşedinte al PSD, Victor Ponta, adeclarat, într-un interviu publicat de "Evenimentul Zilei", că fostullider PSD este pentru social-democraţi "imaginea eşecului, acompromisului, a înfrângerilor şi a umilinţelor". Ponta mai susţine că, înperioada în care PSD era condus de Geoană, influenţa "mogulilor" înpartid era 100%. În ceea ce priveşte datoriile partidului, Victor Ponta susţinecă nu era plătită chiria pentru sediul partidului, în schimb era achitatăchiria pentru casa RA-APPS în care locuieşte Mircea Geoană. Preşedintele PSDprecizează că datoriile candidatului la alegerile din 2009 trebuie plătite decel care le-a făcut. Ponta mai apreciază că în cazul lui Mircea Geoană nu sepoate vorbi despre diplomaţie, ci despre "un compromis, o băltealăveşnică". "În PSD se va vorbi de Iliescu, Năstase, Ponta şi cine vaveni după mine. Nu ştiu cine... Va fi ca la blocurile americanilor, ştiţi că einu au etajul 13. De la 12 se sare la 14. Aşa va fi şi în PSD...", a maispus Ponta.

În replică,Mircea Geoană a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că "era Geoană" dinPSD a fost extrem de productivă pentru Victor Ponta.

"EraGeoană a fost o eră extrem de productivă pentru domnul Ponta şi pentru apropiaţiidomniei sale. În era Geoană a ajuns vicepreşedinte al partidului, practic fărăcompetiţie, printr-o funcţie de vicepreşedinte pe probleme juridice pe care eui-am creat-o, pentru a putea să-i asigurăm o funcţie în conducerea partidului,în condiţiile în care partidul nu l-ar fi votat în acel moment. Este vorbadespre o situaţie unică în istoria partidului, când trei membri ai aceleiaşifamilii au ocupat simultan poziţii - doi de miniştri şi unul deeuroparlamentar. Dacă asta este o perioadă grea în era Geoană, cred că avemcriterii de măsurare diferite", a spus Geoană.

Fostulpreşedinte al PSD a apreciat că atacul actualului lider al social-democraţilorla adresa sa este motivat de o criză de legitimitate.

"Credcă este o criză de identitate şi legitimitate la domnul Ponta. Probabil că estegreu să asigure conducerea partidului după ce am reuşit să obţin peste cincimilioane de voturi şi să construiesc o reputaţie publică şi o carieră publicăîn ani mulţi de muncă, în interiorul partidului şi într-o echipă din care şidomnul Ponta a făcut parte. Cred că este un atac prin care se doreşte proprialegitimare. Cred că este un atac profund greşit, incorect şi lipsit decolegialitate şi bun simţ", a adăugat Geoană.

El aprecizat că atacul la adresa sa este, de fapt, unul la adresa întregiiconduceri a partidului din perioada mandatului său.

"Evident,după lupta în interiorul opoziţiei, domnul Ponta, în mod greşit în opinia mea,decide să deschidă un nou front în interiorul partidului, de această dată.Continui să cred că unitatea partidului este lucrul cel mai important, căunitatea opoziţiei e lucrul cel mai important şi că, până la urmă, cu mai multăexperienţă şi înţelepciune decât domul Ponta, va trebui să rezolvăm acest lucruîn interiorul partidului, şi nu prin presă", a conchis Geoană.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638939-05-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VLAD
13 Aug 2010

"Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti ! ". Acest dicton se potriv este de minune in cazul c elor doi lideri. Ponta a fost sustinut din colegia litate de Geoana iar aces ta, cand si-a vazut sacii in caruta, l-a lovit pe la spate. Iata adevaratul caracter al acestui neic a-nimeni care se crede ma re lider cu pretentii la presedentia tarii dar car e in realitate este de o nulitate crasa. Daca n-ar fi fost hodorogul de Ili escu si manipulatorul Nas tase, Ponta ar fi ramas i n continuare un anonim ca re dupa cum se stie a act ionat intr-o maniera de m itocan la alegerile de de semnare a presedintelui p artidului, lovindu-l pe l a spate pe Geoana. Si ca sa va dau mai multe amanu nute despre caracterul ac estuia, Ponta inainte de alegeri isi aranjase trec erea la Independenti in s ituatia cand el nu ar fi obtinut postul respectiv. Iata deci ca este si un adept al traseismului iar ceea ce debiteaza el pe sticla sunt numai vorbe p entru a achizitiona votur i. Mai mult, acum cateva zile Ponta s-a intalnit i n secret cu Basescu care i-a promis acestuia marea si sarea daca PSD-ul o v a mai lasa moale, ceea ce s-a si dovedit. Daca va mai amintiti, cand a avut loc revolta in Parlament cu privire la numirea un ui judecator la Curtea Co nstitutionala , cine a re nuntat la propunerea cand idatului PSD ? Insusi Pon ta a fost acela care a an ulat candidatura judecato rului propus de PSD dupa ce in prealabil acesta se intelesese cu sustinator ii PDL-ului sa faca jocul lui Basescu. Fata de cee a ce a facut atunci norma l era sa-si fi dat demisi a din functia de lider al partidului ceea ce nu a facut si mai mult a evita t orice comentariu. Tot p e sticla se bate cu pumni i in piept ca el este pat riot si ca este alaturi d e romani. Daca este asa a tunci de ce si-a angajat o bona la copii tocmai di n America Latina in loc s a dea o mana de ajutor un ei romance pentru ca acea sta sa castige o paine ma i buna iar in timpul inun datiilor domnia sa se afl a in strainatate in conce diu si nu dadea un ban pe necazurile populatiei. S unt foarte multe alte luc ruri care demonstreaza ca acest individ este inter esat numai de propria per soana si ca atare tot ce face si ce zice sunt numa i vorbe de claca.

Adauga un comentariu

Random image