2017-01-21 23:40

POLITICA


Mircea Geoană reînvie PDSR

 |  21:00
Mircea Geoană reînvie PDSR

Mai puţin de 24 de ore i-au trebuit lui Mircea Geoană ca să se decidă ce va face după ce a fost exclus din PSD. Fostul candidat prezidenţial a anunţat ieri la Dăbuleni (Dolj) iminenta apariţie a unui un nou partid politic. Ce-mi propune viitorul partid? Ne spune chiar Mircea Geoană, în primul său discurs politic după excluderea din PSD: „Să însănătoşească România”.

“România are nevoie de alternativă care nu e nici la Putere, nici la USL şi, din păcate, nu este nici la PSD şi cred că e momentul să ridicăm vocea şi glasul şi să ne ştergem lacrimile de tristeţe pentru că, în acest moment, chiar mai important decât PSD este nevoie de a face politică adevărată, pentru oameni şi alături de oameni”, a declarat Mircea Geoană, ieri, la Dăbuleni. În faţa a câteva sute de persoane, Geoană a spus că ingredientele formaţiunii politice ar trebui să fie "cinste, anticorupţie, competenţe, un minim de valori legate de patriotism, dacă nu credinţa, măcar frica de Dumnezeu. În jurul acestor repere se pot aduna foarte mulţi oameni".

Mircea Geoană crede că e încă loc pe scena politică pentru partide noi. "Nu vreau să vin eu cu un concept să-l pun pe masă. Aş dori ca aceia care au încredere că un astfel de efort merită făcut să vină alături de mine şi să-l construim împreună. (...) E un spaţiu foarte mare pentru o construcţie diferită, credibilă, care să fie construită de jos în sus, şi nu de sus în jos", a spus Geoană.

Atac la USL

"Victor Ponta şi din păcate Antonescu s-au transformat într-un fel de Moş Crăciun pentru cei de la PDL, oferindu-le un scandal cât casa cu excluderea mea şi un cadou pe tavă. Moş Crăciun a venit pentru PDL, cu a doua funcţie în stat. Senatul nu este al meu şi nu mă interesează funcţia respectivă, dar le-am spus că în acest moment, când se vorbeşte de suspendarea lui Traian Băsescu, a da Puterii a doua funcţie în stat, e o greşeală politică. Iar dacă luni, probabil, aşa cum cred, Vasile Blaga va fi noul preşedinte al Senatului, înseamnă că majoritatea din Parlament funcţionează şi şanse de suspendare a lui Băsescu de fapt nu există în Parlament. Halal Opoziţie, halal lideri!", a declarat Geoană în aplauzele celor prezenti. Organizatorii întâlnirii lui Mircea Geoană cu oamenii din colegiul în care acesta a candidat au împărţit câte o scrisoare din partea senatorului, în care el menţionează că rămâne alături de cei care l-au votat.

Numele noului partid

Surse din anturajul lui Mircea Geoană au declarat că numele cel mai probabil al viitoarei formaţiuni politice va fi PDSR. Adică fix vechiul nume al partidului care l-a dat pe Geoană afară în urmă cu numai o zi. Partidul Democraţiei Sociale din Romania a apărut în 1993, ca urmare a divizării FSN, prima formaţiune politică înscrisă după Revoluţia din decembrie 1989. Iniţial, PDSR se numea FDSN şi era condus de Ion Iliescu. La alegerile parlamentare din 27 septembrie 1992 FDSN, proaspăt înființat după sciziunea FSN, a obținut primul loc, iar Ion Iliescu a devenit președintele României cu 61,5% din voturi. La un an de la constituire, FDSN și-a reafirmat orientarea social-democrată, cu prilejul Conferinței Naționale din 9-10 iulie 1993, când și-a schimbat denumirea în Partidul Democrației Sociale din România. PDSR şi-a schimbat denumirea în PSD în iunie 2001, partidul fiind condus atunci de Adrian Năstase.

Mircea Geoană a refuzat ieri să anunţe oficial numele şi programul noii construcţii. Totodată, el a omis să anunţe ce alţi lideri politici îl vor urma. Unul dintre cei care ar putea să i se alăture în acest demers este Marian Vanghelie. Sursele noastre din PSD spun însă că Vanghelie va aştepta să fie dat afară din partid, căci altfel, adică în urma unui transfer la alt partid, el şi-ar pierde şi mandatul de primar al sectorului 5 din Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-26

TAGURI: mircea geoana, psd, candidatComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

COLONELU
25 Noi 2011

Daca Vanghelie pleaca mai repede,s-ar putea ca Sova sa-l ierte si sa-l lase sa-si termine mandatul ca primar la sectorul 5.Dar sa plece repede si cu toti deodata!
PDS
25 Noi 2011

mai degraba se va numi PDS - Partidul Democrat Social sau Partidul din Dabuleni Socialist glumind putin :P

Adauga un comentariu

Random image