2017-01-22 05:47

POLITICA


Geoană, revocat. Petru Filip (PDL), interimar pînă luni

 |  15:50
Geoană, revocat. Petru Filip (PDL), interimar pînă luni

Plenul Senatului a constatat, miercuri, într-o şedinţă care a durat câteva minute, încetarea de drept a statutului de membru al Biroului permanent şi preşedinte al acestui for legislativ al lui Mircea Geoană. Decizia a fost luată, prin vot electronic secret, cu 112 voturi pentru, două împotrivă şi cinci abţineri, la solicitarea grupului parlamentar al PSD, care a depus miercuri, la Secretariatul General al Senatului, o cerere de revocare din funcţia de preşedinte a lui Mircea Geoană, după ce acesta a fost exclus marţi din partid.

Potrivit unei decizii luate de Biroul permanent după revocarea lui Mircea Geoană, democrat-liberalul Petru Filip a preluat interimar şefia Senatului până la votarea de către plen a noului preşedinte.

Mircea Geoană a anunţat că va contesta la Curtea Constituţională a României hotărârea Senatului de a-l revoca din funcţia de preşedinte. El a susţinut că fundamentul solicitării grupului PSD de revocare a sa rămâne în continuare neregulamentar şi neconstituţional.

Lunea viitoare, la ora 14,00, se va întruni Biroul permanent, care va decide ce va urma pentru desemnarea noului preşedinte al Senatului.

Liderul grupului PSD de la Senat, Ilie Sârbu, a anunţat că social-democraţii îşi menţin propunerea ca Titus Corlăţean să fie preşedinte al Senatului.

Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, o decizie în ceea ce priveşte şefia Senatului va fi luată în cadrul coaliţiei, iar Vasile Blaga şi Radu Berceanu ar putea candida la această funcţie.

Totodată, democrat-liberalul Petru Filip a precizat că PDL va veni, în mod cert, cu o propunere pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Senatului.

Liderul grupului UDMR din Senat, Fekete Andras Levente, a spus şi el că 'este în cărţi' şi o propunere din partea Uniunii pentru şefia Senatului.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a afirmat însă că nu s-a discutat în coaliţie posibilitatea ca un membru UDMR să fie susţinut pentru funcţia de preşedinte al Senatului, iar el, personal, nu susţine o astfel de propunere. Potrivit lui Igaş, Vasile Blaga poate fi o variantă printre propunerile PDL pentru funcţia de preşedinte al Senatului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-14

TAGURI: petru filip, senat, interimarComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image