2017-01-23 02:32


Geoană vede un holding care să administreze toate activele statului

 |  10:22
Geoană vede un holding care să administreze toate activele statului

Fostul număr 2 în statului roman Mircea Geoană are viziuni politice măreţe în Ajunul Crăciunului. Ex-preşedintele Senatului propune înfiinţarea unei mega-structuri statale, după model austriac, în care o companie format din tehnocraţi competenţi să administreze toate activele statului. România trebuie să se decidă asupra unei căi de acţiune în ceea ce priveşte companiile de stat, spune senatorul Mircea Geoană, care apreciază că opţiunea sa în această problemă este crearea unui “holding”. “Opţiunea mea, pe care o repet cu această ocazie, este pentru crearea unui holding care să administreze toate activele statului, după modelul austriac. Un fel de AVAS format din profesionişti şi cu competenţe mult mai largi. Conducerea acestui holding trebuie să fie eliberată de orice fel de ingerinţe politice, atât la nivelul de management, cât şi la nivelul Consiliului de Administraţie”, spune Geoană într-un comunicat de presă.  Potrivit acestuia, în acest caz “toate activele statului şi toate companiile de stat ar putea să fie conduse de manageri profesionişti”. În opinia lui Geoană, “s-ar evita situaţia actuală în care o companie extrem de importantă, Electrica, să fie exceptată din cadrul companiilor de stat cu management privat, în urma înţelegerii dintre Guvern şi FMI”.  În plus, apreciază senatorul Geoană, în cazul înfiinţării unui asemenea holding, “inclusiv Romsilva ar fi inclusă şi această societate ar putea să fie condusă într-un mod profesionist, care să urmărească şi să obţină profit şi o cât mai bună valorificare a activelor”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-05-09

TAGURI: Geonă, mega-structuri, holding, managementComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GYORGY TOZSER
24 Dec 2011

Necazu-i ca Dl.Geoana nu are habar cum "arata" un manager competent.Aprecierile despre competenta manageriala din partea cuiva care nici pe sine nu se poate gestiona-se potrivesc precum nuca-n perete.
MOS CRACIUN
25 Dec 2011

Dupa ce au furat toata tara dupa 1989, de la simpli primari de comuna pana la seful statului, ce sa mai administreze acel holding? S-au furat CAP-urile,sistemele de irigatii, fabricile de textile si incaltaminte, combinatele siderurgice, chimice, de ingrasaminte, minele,tot ce a putut fi furat ...de la acul de gamalie pana la macarale, autobasculante, tancuri,etc.,etc.,...Mircea , esti depasit.Intreaba fostii prim ministri:Petre Roman,Teodor Stolojan, Nicolae Vacaroiu,Victor Ciorbea, Radu Vasile,Mugur Isarescu,Adrian Nastase,Calin Tariceanu,Emil Boc...ce-au facut cu industria , agricultura si comertul Romaniei?Dupa raspuns, cauta ...HOLDINGUL...sa vezi ce mai poate gestiona...
MOS CRACIUN
25 Dec 2011

SCUZE . Am omis :s-au furat si se fura padurile ca in...codru...Toti stim cine fura lemnul mai mult...Santaj politic...

Adauga un comentariu

Random image