2019-02-22 08:18


Gerhard Schröder: UE trebuie să demareze un proces de asociere cu Rusia

 |  16:24
Gerhard Schröder: UE trebuie să demareze un proces de asociere cu Rusia

Fostulcancelar german, Gerhard Schröder, a declarat vineri la o dezbatere organizatăde Institutul Social-Democrat că UE trebuie să demareze un proces de asocierecu Rusia cât mai repede, iar pe altă parte a estimat că aderarea RepubliciiMoldova nu va fi posibilă prea repede.

"Credcă trebuie să vedem faptul că Rusia are o alternativă, se poate orienta cătrepartea asiatică mai degrabă, dar Europa nu are o alternativă în această situaţie.Trebuie să ne dăm seama că totuşi conducerea din Rusia este îndreptată cătreEuropa, lideri din Rusia se consideră europeni şi nu sunt politicieni orientaţicătre Asia. Trebuie să avem grijă acum să identificăm acea relaţie cu Rusia subforma unui proces de asociere. Dacă ne uităm la politica Rusiei, putem vedea căpe partea de energie relaţia se întăreşte cu Asia şi cu China şi se poateîntâmpla acest fenomen şi în alte domenii economice", a spus Schroder.

Înceea ce priveşte aderarea Republicii Moldova la UE, fostul cancelar german aprecizat că "în viitorul apropriat Moldova nu-şi va putea încheiaprocedurile de aderarea la UE". "Pe termen lung s-ar putea să poatăface acest lucru, dar pe termen scurt, cu siguranţă nu va putea", a maispus Schroder.

Înprezent, Schroder este preşedintele comitetului de acţionari al Nord Stream,companie deţinută în proporţie de 51% de Gazprom. Înplus,estecunoscut că Schroeder este prieten cu actualul premier al Rusiei, VladimirPutin.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-10-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...