2017-01-22 20:35


Germania. Demis printr-un referendum la iniţiativa cetăţenilor

 |  15:04
Germania. Demis printr-un referendum la iniţiativa cetăţenilor

Primarul oraşului german Duisburg, unde în urmă cu un an şi jumătate şi-au pierdut viaţa 21 de persoane din cauza unei ambuscade la Love Parade, a fost înlăturat din funcţie în urma unui referendum.

Edilul şef al oraşului Duisburg, Adolf Sauerland, a refuzat constant să demisioneze şi a negat orice responsabilitate pentru dezastrul din 2010 în ciuda acuzaţiilor că a ignorat avertizările repetate în legătură cu siguranţa planurilor de organizare a evenimentului. El şi-a pierdut atât de mult popularitatea la Duisburg încât rudele persoanelor decedate au spus că edilul nu este binevenit la serviciile de comemorare a victimelor, iar asupra sa au fost aruncate alimente şi ketchup la ieşirile în public.

Cei care au vrut să-l vadă plecat din funcţie înaintea de sfârşitul mandatului în 2015 au depus eforturi uriaşe pentru a strânge 80.0000 de semnături necesare pentru a forţa organizarea unui referendum, care a avut loc în cele din urmă duminică. 130.000 de persoane au votat în favoarea demiterii controversatului primar, în timp ce aproximativ 21.500 au vrut rămânerea sa în funcţie. Legea spune că este nevoie de 25% din persoanele cu drept de vot pentru ca primarul să fie demis, în acest caz 35,5% din cei chemaţi la urne s-au exprimat în favoarea plecării sale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-05

TAGURI: germania, primar, demitere, referendum, Duisburg, Adolf Sauerland, iniţiativă, ambuscadăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image