2019-02-15 23:18


Germania nu rezolvă ancheta privind sursa epidemiei cu E.coli

 |  17:49
Germania nu rezolvă ancheta  privind sursa epidemiei cu E.coli

Directorul OMS pentru bolitransmisibile, Guenael Rodier, a avertizat că dacă sursa epidemiei nu va fiidentificată în curând, nu va mai putea fi descoperită niciodată. El asubliniat că ancheta Germaniei este "haotică" şi că rezolvarea"nu este o sarcină imposibilă". La rândul său,comisarul european pentru Sănătate, John Dalli, a cerut autorităţilor germane ocooperare mai strânsă cu experţii străini pentru identificarea originiiinfectării cu bacteria E.coli, sugerând că germanii nu se descurcă singuri cudepistarea sursei.

"Trebuiesă ne bazăm pe experienţa întregii Europe şi chiar şi (a experţilor) din afaraEuropei", a spus Dalli, potrivit unui comunicat publicat de cotidianul german Die Welt, înaintede apariţia interviului. "Subliniez în mod special cât de important estesă cooperăm strâns şi să împărtăşim cunoştinţele comune, pentru a pune capătcât mai rapid" îmbolnăvirilor cu E.coli enterohemoragică, a adăugat el. Conform Die Welt, UE vrea ca la ancheta pentru depistareaoriginii epidemiei să participe şi experţi americani şi japonezi. Cotidianulgerman afirmă că diplomaţi europeni au criticat şichestionarele utilizate de autorităţile germane, considerate "foarterestrictive", deoarece se concentrează doar asupra consumului unor anumitetipuri de legume.

Otulpină rară şi foarte virulentă a bacteriei Escherichia coli enterohemoragicea provocat moartea a 25 de persoane până în prezent. Infectarea poate duce lacomplicaţii renale grave, care pot provoca decesul bolnavilor. Germania a fostcriticată, pentru că iniţial a dat vina pe castraveţii bio din Spania, apoi peseminţele germinate, cu toate că nu existau suficiente dovezi ştiinţifice înacest sens. Sursa epidemiei nu a fost încă depistată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-10-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...