2018-12-12 01:36


Gheorghe Nichita s-a autosuspendat din funcţiile deţinute în PSD. Primarul a luat decizia după o discuţie cu Victor Ponta

 |  11:33
Gheorghe Nichita s-a autosuspendat din funcţiile deţinute în PSD. Primarul a luat decizia după o discuţie cu Victor Ponta

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a anunţat, joi, că se autosuspendă din funcţia de vicepreşedinte al PSD la nivel naţional, cât şi din cea de preşedinte al organizaţiei judeţene Iaşi a partidului. Nichita a ţinut să precizeze că a luat această decizie în urma unei discuţii cu premierul Victor Ponta.

Procurorii DNA au dispus, vineri, începerea acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a primarului Iaşiului, Gheorghe Nichita, pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Alături de Gheorghe Nichita, au mai fost reţinuţi directorul general al Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Hliboceanu, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (3 acte materiale) şi abuz în serviciu, şi Ştefan Avîrvarei, şef servicu în cadrul Poliţiei Locale, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, complicitate la abuz în serviciu, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Tribunalul Bucureşti a decis ulterior că Gheorghe Nichita va fi cercetat în libertate sub control judiciar, aceeaşi măsură fiind aplicată şi în cazul şefului Poliţiei Locale ieşene şi şefului de serviciu din instituţie, ambii fiind reţinuţi joi seară de procurorii DNA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-07

TAGURI: gheorghe, nichita, autosuspenda, functie, detine, psd, primar, ia, decizie, dupa, discutie, victor, ponta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IVAN
07 Mai 2015

Si de la primarie cand va demisiona ?
Random imageUltimele stiri


loading...