2017-01-22 01:53

POLITICA


Gheorghe Falcă a demisionat de la conducerea PDL Arad

 |  13:37
Gheorghe Falcă a demisionat de la conducerea PDL Arad

Unul dintre cei mai influenţi lideri regionali ai PDL şi totodată primar al Aradului, Gheorghe Falcă, a demisionat din conducerea judeţeană a partidului, susţin surse din filiala judeţeană, citate de Agerpres.

Motivul demisiei lui Falcă îl constituie, se pare, desemnarea candidatului pentru şefia Consiliului Judeţean, primarul Aradului opunându-se ca acesta să fie socrul său, Gheorghe Seculici. Potrivit unor surse din PDL Arad, în urma unei şedinţe a filialei care a avut loc zilele trecute, Gheorghe Falcă a avut dispute cu alţi membri din conducerea organizaţiei judeţene pe tema nominalizării candidatului la conducerea Consiliului Judeţean, primarul Aradului ameninţând că îşi dă demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei.

Ulterior, afirmă sursele citate, Falcă s-ar fi prezentat la partid cu demisia scrisă, exprimându-şi dorinţa de a rămâne simplu membru, însă nu ar fi primit răspunsul preşedintelui PDL Arad, Gheorghe Seculici, care este chiar socrul său, dacă demisia îi este sau nu acceptată. Aceleaşi surse afirmă că în ultima perioadă în filiala judeţeană ar fi apărut neînţelegeri între Falcă şi alţi membri din conducere, inclusiv socrul său, pe tema desemnării candidatului pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Arad la alegerile din 2012, informează Mediafax. Falcă ar fi susţinătorul actualului preşedinte, Nicolae Ioţcu, în timp ce alţi membri importanţi îl susţin pe socrul său, preşedintele PDL Arad. Seculici, care a mai fost preşedinte al CJ Arad şi în prezent este consilier judeţean, şi-ar fi exprimat intenţia în partid de a candida pentru această funcţie.

Preşedintele PDL Arad, Gheorghe Seculici, a confirmat demisia lui Falcă, însă a precizat că doreşte să afle motivele pe care acestea le invocă. Acesta a recunoscut că „este posibil” ca desemnarea candidatului pentru preşedinţia CJ ar fi putut să influenţeze decizia sa şi că au existat „unele discuţii mai aprinse” pe această temă.

Primarul Aradului a declarat că este dispus să renunţe la a mai candida pentru un nou mandat de edil în cazul în care socrul său nu renunţă la candidatura pentru şefia CJ, motivând că o candidatură în tandem a celor doi ar fi văzută ca o afacere de familie şi ar crea o imagine negativă în presă. Gheorghe Falcă este la cel de-al doilea mandat de primar al Aradului, fiind în prezent cercetat de DNA după ce a vândut un teren aparţinând municipalităţii unui apropiat al familiei la un preţ considerat sub cel al pieţei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-07-17

TAGURI: demisie Falca, primar Arad, vicepresedinte PDL, Gheorghe Falca Arad, dispute primarie AradComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image