2018-11-14 17:37


GHIŢĂ: Patronul RTV şi deputat PSD i-a analizat la televiziunea proprie pe Băsescu, Voiculescu, Vântu, Becali, Antonescu, Dragnea

 |  21:01
GHIŢĂ: Patronul RTV şi deputat PSD i-a analizat la televiziunea proprie pe Băsescu, Voiculescu, Vântu, Becali, Antonescu, Dragnea

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă, patron al postului România TV (RTV) îl cotează pe Crin Antonescu în poziţia de favorit în alegerile prezidenţiale din 2014 pentru că are calităţi şi e diferit de actualul preşedinte. Antonescu, spune Ghiţă, „are o structură solidă în spate”, dar încă nu i s-au arătat „adevăraţii contracandidaţi” din „zona de dreapta a eşichierului politic”. „Societatea va căuta un model de preşedinte puţin diferit de Băsescu. Se va repoziţiona şi cred că acolo e cheia. Cărţile nu sunt făcute, dar trebuie să spun că domnul Crin Antonescu se află de departe în pole position. Are un profil bun şi sunt diferenţe majore între el şi Traian Băsescu. Toţi avem un vot şi o opţiune şi ar fi bine să nu ne grăbim“, a spus Ghiţă. În opinia acestuia, la prezidenţiale vom asista la „o luptă între personalităţile” candidaţilor ce se vor înscrie în cursă şi mai puţin un joc de partide.

Şi pentru că tot a pomenit de Băsescu, omul de afaceri a evocat şi episodul mesajului pe email pe care l-a trimis preşedintelui, iar acesta ar fi încercat să îl folosească împotriva sa. „I-am spus că vreau să ne întâlnim. Aşa am considerat, nu ştiu de ce l-a folosit în felul ăla. Nu mi s-a părut un atac pentru că scrisesem o singură frază. A spus atunci că Ghiţă se teme că nu va mai câştiga contracte cu statul. Dar contracte câştigă o firmă când câştigă o licitaţie. O să ajungă să fie responsabil de orice şi de nimic până la urmă. Aşa s-a întâmplat şi cu Ceauşescu“.

O chestiune delicată: Năstase

Tot la capitolul Băsescu, deputatul PSD a declarat că nu crede ca disputele cu preşedintele să fi fost motive pentru condamnările sau inculpările din ultima perioadă. Apoi, a luat la rând cazurile. „Nu i s-a întâmplat nimic domnului Vântu din cauza lui Băsescu” pentru că „a avut relaţii bune cu PDL, cu Cotroceniul”, a spus Ghiţă, ci „din cauza celor de la FNI, aceea era marea problemă a sa”. În privinţa lui Adrian Năstase, patronul RTV consideră că „e o chestiune delicată discuţia despre un prim-ministru atât de bun care a ajuns într-o astfel de situaţie”. „A fost toată acea luptă a procurorilor. Nu cred că procurorii pot porni dosare tuturor persoanelor care greşesc. Nu au cum. Sunt limitaţi ca număr. Şi Adrian Năstase a trebuit să suporte două tipuri de presiuni: ale adversarilor politici şi ale adversarilor politici din interiorul partidului.  (...)e păcat că România a pierdut un om ca Adrian Năstase”, este părerea lui Ghiţă.

 

Becali a greşit grav

Cât despre Gigi Becali, parlamentarul crede că „îi punem prea mult în cârcă lui Băsescu chestia asta”, la fel şi la Dragnea, nu crede că „procurorii au fost aşa mult influenţaţi doar de vrerea lui Băsescu”. „În cazul lui Becali, nu am chef să văd oameni care sechestrează pe alţii. A greşit grav în faţa societăţii şi a legii. Nu se poate, ajungem mai rău ca în Transnistria până la urmă”, consideră Ghiţă.  Despre ambii, acesta spune că „au avut relaţii strânse” cu preşedintele.

 

Bucătăria Antenelor

Vorbind şi despre punerea sub acuzare a lui Voiculescu, Sebastian Ghiţă crede că „procurorii nu ar fi pornit asta fără probe” . În opinia sa, „nu trebuie exagerat în direcţia punerii pumnului în gura presei”. Deputatul mai spune că „Voiculescu e un tip extrem de abil, de inteligent, va şti să speculeze fiecare acţiune în favoarea sa”. Ghiţă  a comentat şi despre „bucătăria” Antenelor:  „... am văzut relaţia lui cu Mihai Gâdea. E o chestiune clară pentru toată lumea că Voiculescu şi jurnaliştii de la Antena 3 au o relaţie strânsă, apropiată, se sfătuiesc. Nu m-aş băga în bucătăria lor”.

 

Învăţăturile referendumului

Din referendumul de suspendare de anul trecut, Sebastian Ghiţă spune că „avem de învăţat”. A fost un moment în care „Ponta a fost foarte determinat, dar a şi trebuit să îşi asume rolul. A apărut o linie pe care, dacă o trecea, nu ştiu ce se întâmpla. S-a vorbit în acea perioadă că schimbăm judecătorii Curţii Constituţionale. E datoria noastră să respectăm ce am învăţat în acea perioadă.  Nouă, celor din USL, ni s-a părut acel moment cu mandatul acela scurt la Cotroceni pentru Antonescu, o alegere bună, deşteaptă, normală. Nici eu nu îmi dau seama dacă am făcut ce era mai bine. Politic şi administrativ, era într-un şpagat acolo. Asta l-a încurcat, i-a creat anumite probleme. Nu l-a ajutat chestiunea aceasta. S-au întâmplat lucruri care nu au convenit nici lui Băsescu, nici USL, nici lui Ponta”, a fost opinia lui Ghiţă.

Primul milion

 

Sebastian Ghiţă a răspuns şi acuzaţiilor privind afacerile care l-au făcut milionar la douăzeci de ani şi, implicit, legăturile cu serviciile de informaţii. Acum, la 35 de ani, în declaraţia sa de la Camera Deputaţilor,  averea lui este estimată la 140 de milioane de euro. La RTV, el a explicat cum s-a îmbogăţit din tehnologia informaţiei: „Ştim toţi ce vremuri erau. După ce am terminat liceul am deschis o companie cu colegii mei. (...) Scriam programe pentru baraje şi apoi am învăţat, am crescut. (...) Cei mai mulţi bani i-am câştigat în urma unei afaceri de comerţ electronic, de vânzări pe internet. Am lăsat banii aici, în România, chestiune pe care o recomand tuturor. Cred că România e o ţară sigură din punctul ăsta de vedere“.

Cât despre serviciile de informaţii, omul de afaceri spune că a intrat în contact cu persoane din aceste instituţii tocmai din cauza domeniul său de activitate. „Astăzi cadrul legislativ din România nu permite serviciilor de informaţii să aibă firme, nici pe faţă, adică la Registrul Comerţului să scrie Securitatea SRL, nici să aibă înregimentaţi oameni care să deţină firme în numele lor, este ilegal“, a precizat Ghiţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-30

TAGURI: Sebastian, Ghiţă, RTV, Băsescu, procese, probe, Voiculescu, Becali, Dragnea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARIANA
31 Iul 2013

domunle ghita imi pare rau , cacaru nu e bun de presedinte, de ce nu recunoasteti ca nu are ce cauta la Cotroceni acest om fara valoare. Ce a facut crina timp de 23 de ani in in parlamentul romaniei? daca stiti va rog sa-mi spuneti.
Random imageUltimele stiri


loading...