2017-01-21 15:26

POLITICA


Gitenstein: Protestele românilor sunt „de înţeles”

 |  19:09
Gitenstein: Protestele românilor sunt „de înţeles”

Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucureşti, spune că protestele din România sunt „de înţeles” şi că „oamenii să-şi exprime dezacordul faţă de politicile guvernamentale”.

Aflat la o conferinţă ce a marcat  un an de la listarea Fondului Proprietatea pe BVB, ambasadorul SUA în România a declarat referitor la protestele din ţară că reformele economice trebuie continuate mai ales în această perioadă de dezordine socială. Totodată, el a precizat că este normal ca oamenii să îşi exprime dezacordul faţă de Guvern. „Este de înţeles şi potrivit ca oamenii să-şi exprime dezacordul faţă de politicile guvernamentale. Aceasta este esenţa democraţiei. Noi, americanii, credem sincer în dreptul divin al cetăţenilor de a protesta paşnic. Accentuez, paşnic”, a afirmat Gitenstein.

„Nu se poate nega faptul că măsurile de austeritate, deşi necesare, au fost dificil de îndurat. Însă ele ar trebui să constituie doar primul pas spre redresare economică. Acesta este momentul potrivit pentru a fructifica măsurile deja luate, pentru a aplica noi politici şi programe care vor aduce creştere economică tuturor companiilor, dar şi tuturor românilor”, a explicat acesta.

Reamintim că protestele din România au avut un mare ecou atât în presa internaţională, cât şi în mediul politic european. Martin Schulz, noul preşedinte al Parlamentului European, a vorbit despre protestele din România, atrăgând atenţia Guvernului român că nu poate neglija nemulţumirile oamenilor. Cotidiane de renume mondial, ca „New York Times” sau televiziuni ca BBC sau CNN, au relatat pe larg despre protestele din România.

Bani scurşi în buzunare

Diplomatul american a atras atenţia asupra faptului că lipsa de investiţii din sectorul energetic reprezintă un apanaj al faptului că de cele mai multe ori profiturile companiilor de stat sunt direcţionate către bugetul de stat sau către persoane influente.  „În prezent, profiturile companiilor de stat sunt prea des direcţionate spre bugetul de stat sau spre buzunarele unor persoane cu relaţii influente”, a mai spus ambasadorul SUA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-22

TAGURI: risipă, sector energetic, succes, companii de stat, GuvernComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image