2018-12-13 15:21


Glasul legăturilor de sânge. George W. Bush l-ar fi invitat pe fiul lui Osama bin Laden la Casa Albă

 |  18:21
Glasul legăturilor de sânge. George W. Bush l-ar fi invitat pe fiul lui Osama bin Laden la Casa Albă

Fiul lui Osama bin Laden a afirmat că a fost invitat la Casa Albă înultimele zile ale preşedinţiei lui George W. Bush, într-o ultimă încercare de adescoperi locul unde se află cel mai cunoscut şi mai căutat terorist de peplanetă, arată The Telegraph. Un purtător de cuvânt al Casei Albe a spus că nupoate face nici un comentariu cu privire la activităţile desfăşurate în cadruladministraţiei anterioare: "Noi nu putem oferi nici o perspectivă pentru astabili dacă un astfel de lucru s-a întâmplat sau nu", a declaratoficialul.

Omar bin Laden, al patrulea fiu al liderului al-Qaedadintre cei 20 de fii pe care acesta i-a avut cu mai multe soţii şi care aucrescut în locuri diferite - Arabia Saudită, Afganistan sau Sudan -, susţine că a primit o vizită de la Casa Albă, în ianuarie2009, la casa sa din Doha, capitala Qatarului. "Eim-au invitat să-i însoţeasc la Casa Albă şi mi-au oferit protecţie, cu condiţiasă-i ajut la găsirea tatălui meu", a declarat el pentru ziarul spaniol LaVanguardia, într-un interviu publicat luni. El a refuzat autorităţile americanedin cauza legăturilor de sânge, în ciuda divergenţelor de idei cu tatăl său. ”Le-am spus că îmi pare rău, dar el este tatăl meu şi eu suntfiul său, chiar dacă în multe cazuri un om poate fi împotriva ideilor tatăluisău”, a arătat Omar. Tânărul susţine că a renunţatla violenţă şi a plecat de la locaţia tatălui său în munţii Tora Bora din Afganistan,cu luni înainte de atacurile de la 11 septembrie 2001, şi că nu au păstratlegătura. În anii care au urmat, Omar s-a căsătorit cu o femeie din MareaBritanie, cu 25 ani mai în vârstă, care s-a convertit la islam. Cuplul s-a căsătorit în 2007, dar în varaanului trecut s-a separat, după ce fiul liderului taliban fost diagnosticat cuschizofrenie. Acum, Omar bin Laden îşi oferă serviciile sale în calitate deemisar de pace în Orientul Mijlociu. Întrebat dacă el crede că tatăl său esteviu sau mort, a răspuns: "Nu ştiu, dar cred că este în viaţă".

Omar a scris o carte, publicată în 2009,în care îşipovesteşte copilăria şi adolescenţa în preajma tatălui său. În cartea"Growing up Bin Laden" (“Crescând ca Bin Laden”), fiul talibanuluipovesteşte cum copiii lui Bin Laden au avut parte de o educaţie autoritară,fără nici o urmă de lux, în care orice produs de origine americană le eraintrezis. Copiii erau bătuţi, nu aveau dreptul la jucării sau lavreo altă distracţie, iar animalele de companie erau adesea intoxicate deoamenii lui Bin Laden, care testau pe ele diferite produse chimice. Când au ajunsla vârsta adultă, fiilor lui Bin Laden li s-a cerut să se ofere voluntaripentru atentate sinucigaşe. Omar a refuzat, iar tatăl său i-ar fispus că i-a ieşit de la inimă. "În sfârşit, ştiam unde mă poziţionez.Tatăl meu îşi ura duşmanii mai mult decât îşi iubea propriii fii", spune celde al patrulea fiu al liderului taliban. El a părăsit tabăra unde se antrena înAfganistan cu doar câteva luni înainte de atentatul de la 11 septembrie. "Erasă-mi pierd viaţa de atâtea ori! (...) Oamenii mă întreabă de ce mi-am părăsit tatăl.Am plecat pentru că nu voiam ca nimeni să-mi decidă soarta. Cred că am alescorect, am ales viaţa. Am ales pacea", a conchis Omar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...