2017-01-24 05:11


Gorbaciov: Putin şi-a epuizat resursele

 |  13:11
Gorbaciov: Putin şi-a epuizat resursele

Sute de mii de persoane în vor susţine pe Vladimir Putin în cardul unei manifestaţii prevăzute pentru 23 februarie, în faţa Kremlinului, în condiţiile în care fostul preşedinte al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, susţine că actualul premier a făcut multe lucruri utile, dar şi-a epuizat resursele.

Stafful electoral al lui Putin, candidatul favorit al prezidenţialelor din martie, a anunţat, joi, că un miting cu 200.000 de susţinători ai premierului va avea loc la Moscova. 'Noi pregătim o manifestaţie la Moscova pentru 23 februarie, sub îndemnul 'Să ne apărăm patria!'', a explicat cineastul Stanislav Govoruhin, care a adăugat că stafful electoral al lui Putin va solicita primăriei Moscovei să autorizeze manifestaţia în Piaţa Manej, din faţa Kremlinului.

Ruşii marchează 'Ziua apărării patriei' pe 23 februarie,  sărbătoare care se numea în perioada sovietică 'Ziua armatei sovietice'.

Susţinătorii lui Putin au adoptat o nouă strategie în apropierea prezidenţialelor, constând în 'mitinguri de răspuns' la acţiunile de protest ale opoziţiei.

În acest context, opoziţia rusă cere frecvent acţiuni de protest în Piaţa Manej, care precede Piaţa Roşie, dar solicitările ei sunt sistematic respinse, invocându-se motive de securitate. Pentru 26 martie, cu o săptămână înainte de prezidenţiale, contestatarii lui Putin au anunţat o nouă acţiune de protest.

Privitor la Vladimir Putin, în cadrul unui disurs ţinut la Universitatea Internaţională din Moscova, fostul preşedinte al Uniunii Sovietice a declarat, joi, că:  'Nu cred că trebuie ponegrit. El a făcut multe lucruri utile. Dar acum s-a epuizat'. Acesta a criticat şi Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, devenită, în opinia sa, de 'un nepotism total', căruia Putin nu-i face faţă. Susţinînd schimbarea sistemului de conducere în întregime, Gorbaciov şi-a exprimat temerea că, dacă situaţia nu se va ameliora după alegeri, 'vor ieşi cu toţii în pieţe'. De asemenea, fostul preşedinte s-a solidarizat cu manifestanţii, care au protestat faţă de fraudarea alegerilor parlamentare din decembrie, şi şi-a exprimat disponibilitatea de a conduce Liga alegătorilor, organizaţie responsabilă cu monitorizarea scrutinelor, în perspectiva prezidenţialelor din 4 martie, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-17

TAGURI: Gorbaciov, Putin, resurse, manifestaţieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MIHAIL GODEANU
09 Feb 2012

Copy and paste. Made Agerpres.
Random image