2019-01-20 00:54


Gorghiu acuză că Ponta și PSD nu pot fi parteneri pentru revizuirea Constituției

 |  22:01
Gorghiu acuză că Ponta și PSD nu pot fi parteneri pentru revizuirea Constituției

Alina Gorghiu a declarat că Victor Ponta și PSD nu pot fi parteneri ai liberalilor în procesul de revizuire a Constituției. De asemenea, aceasta a adaugat că dialogul poate fi reluat când PSD se va așeza la masă cu lideri "necompromiși în acțiuni nedemocratice".

"Împiedicarea voită de către un guvern al cetățenilor să-și exercite dreptul de vot este un lucru fără precedent în UE, faptul că Victor Ponta a primit o lecție dură la momentul noiembrie — decembrie 2014, la alegerile prezidențiale, nu e suficient. I-a pus pe români într-o postură ingrată iar realitatea arată că un om, prin voința sa și a partidului aflat la guvernare, a deturnat scopul în care sunt făcute să funcționeze instituțiile statului. Credeți că astăzi este loc de discuții în parteneriat cu PSD pe tema revizuirii Constituției? Eu pot să afirm răspicat — Victor Ponta și PSD nu ne mai pot fi parteneri în ideea de revizuire a Constituției", a spus Gorghiu la dezbaterea organizată de Tineretul Național Liberal.

Copreședintele PNL a arătat că este adevărat că refuzul liberalilor de a colabora cu PSD la acest proiect va duce la o întârziere a revizuirii Constituției: "Este un lucru pe care noi, cei din PNL, dar mai ales cei din PSD care sunt acum în majoritatea parlamentară să-l învățăm, este nevoie de consens și de dialog constructiv, este nevoie să ne așezăm la masă, dar cred că nu putem în acest moment să ne așezăm la masă cu oameni care, profitând că sunt la putere, au încercat și încearcă prin instituțiile statului, dar împotriva cetățenilor să-și impună punctul de vedere și nu o dată. Ordonanța privitoare la traseismul politic a fost la fel de neconstituțională. Cred însă că PSD, și aici vorbește optimistul din mine, poate redeveni un actor credibil în acest proces de revizuire dacă se va așeza la masa dialogului cu niște lideri necompromiși în acțiuni nedemocratice."


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-01

TAGURI: alina, gorghiu, victor, ponta, psd, parteneri, constitutie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CIRC SI FOAME
01 Mai 2015

Si sa intilnit cu Ponta la bordelul din Piatra Neamt sa discute despre legile aranjate inpreuna . poate era si tasu de la energie cu Pinalti si Udrea , aranjamente rivalul Sova .
Random imageUltimele stiri

loading...