2018-10-16 09:45


Gorghiu i-a cerut lui Dragnea să accepte două tururi la alegerea primarilor

 |  23:31
Gorghiu i-a cerut lui Dragnea să accepte două tururi la alegerea primarilor

Copreședintele PNL Alina Gorghiu continuă campania liberalilor pentru modificarea legilor electorale în sensul alegerii primarilor în două tururi. Sâmbătă, Gorghiu i-a solicitat președintelui PSD Liviu Dragnea să accepte această formă de scrutin și, astfel, „să se solidarizeze cu românii care doresc o competiție reală la alegerile locale”.

„Avem obligația să primenim clasa politică. Cred că asta nu se poate face dacă vom merge cu încăpățânare cu același sistem de vot pentru primari, într-un singur tur. Îl invit pe liderul PSD Liviu Dragnea să fie curajos mâine, de ziua Micii Uniri, să se solidarizeze cu românii, cu societatea românească care își dorește pentru locale competiție, legitimitate și reprezentativitate”, a spus copreședintele PNL, citată de Agerpres.

Ea crede că Ziua Unirii, sărbătorită duminică, 24 ianuarie, este un moment foarte bun ca stânga să anunțe că „acceptă ideea primenirii clasei politice”.

„Nu avem vreun conflict sau polemică cu prim-ministrul. Subiectul nu reprezintă o polemică nici măcar cu PSD. Încercăm să găsim suport pentru a promova un lucru pe care societatea și-l dorește”, a mai spus Alina Gorghiu.

Tot sâmbătă, ea a avut și o postare pe Facebook în care s-a referit la această problemă: „PNL va face încă un efort în Parlament pentru a reuși reintroducerea votului în două tururi pentru primari. Avem de reparat o nedreptate făcută comunităților locale și încă nu e prea târziu. Și e perfect constituțional. Vom încerca să coagulăm o majoritate parlamentară în jurul PNL pentru modificarea legii, la nevoie chiar împotriva PSD. Au fost momente anul trecut în Parlament când PNL a reușit așa ceva, sperăm să reușim și acum.”

De asemenea, vineri a mai avut o intervenție pe Facebook în care a  susținut încă o dată că „revenirea la alegerea primarilor în două tururi este necesară, posibilă și constituțională”.

„Necesară, pentru că acest sistem ar asigura legitimitatea de care are nevoie un primar în comunitate.

Posibilă, dacă înțelegem, cu toții, că voința societății trebuie să cântărească mai greu decât voința partidelor.

Constituțională, pentru că legea electorală s-a mai modificat, fără probleme, într-un an cu alegeri, chiar cu 3 luni înainte de scrutinul pentru alegerile locale din 2008”, a explicat Gorghiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-24

TAGURI: alina gorghiu, liviu dragnea, psd, pnl
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


VLAD TEPES
24 Ian 2016

Cu actuala lege intr-un singur tur nu voi merge la vot! De aproape 20 de ani avem acelas primar.L-a adus vantul in primarie - ca pe halaicu- acum nu mai incape pe usa pe care a intrat! Ar trebui limitate mandatele la cel mult doua!Cum sa reinnoim clasa politica cu alesi pe viata?Sunt inconjurati de oameni care nu se pricep la nimic - sunt bani de la UE care trebuie atrasi cu proiecte de modernizare a tarii.
Random imageUltimele stiri


loading...