2018-12-14 00:33


Gorghiu: În 2016, diaspora românească va avea o modalitate alternativă de vot

 |  15:15
Gorghiu: În 2016, diaspora românească va avea o modalitate alternativă de vot

Copreședintele PNL Alina Gorghiu afirmă că diaspora românească va avea o modalitate alternativă de vot la alegerile de anul viitor, după ce Curtea Constituțională a României a stabilit că legea votului prin corespondență este în acord cu Legea fundamentală și, în același timp, a respins sesizările mai multor parlamentari.

"Undă verde pentru legea votului prin corespondență! Decizia CCR este clară, legea adoptată de Parlament este constituțională și poate merge la promulgare. La alegerile parlamentare de anul viitor, diaspora românească va avea o modalitate alternativă de vot. A fost un proiect foarte important pentru PNL, care a trecut după multe tensiuni și presiuni. E o veste excelentă că ultimul obstacol a fost îndepărtat", a scris Gorghiu  pe Facebook. 

 CCR a decis, in unanimitate, ca este constitutionala legea privind votul prin corespondenta. Au fost respinse obiecțiile de neconstituționalitate formulate față de Legea privind votul prin corespondență, precum și modificarea și completarea Legii 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, dar și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-18

TAGURI: gorghiu, diaspora, vot
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RAMBO
18 Noi 2015

Pleaca mai ca se sperie copii de tine ca areti ca muma padurii.
Random imageUltimele stiri


loading...