2017-01-23 04:40


Toni Greblă (PSD): Suspendarea e sortită eşecului

 |  21:00
Toni Greblă (PSD): Suspendarea e sortită eşecului

Promis de USL încă din noiembrie 2011, demersul de suspendare a lui Băsescu nu a avut loc până în acest moment. Există doar declaraţii contraditorii şi haos total în USL cu privire la procedură. Dacă liderii USL au anunţat că documentul de suspendare este gata, membrii comisiei de redactare spun că nu ştiu stadiul documentului.

USL a amăgit poporul cu suspendarea lui Băsescu. Pe 5 decembrie 2011, Ponta promitea 5,2 milioane de semnături de la români pentru suspendare, iar Crin Antonescu spunea că documentul de suspendare ar fi gata. De atunci şi până acum nu au mai spus nimic. Pentru a vedea care este cauza acestui fapt, ziarul „Puterea” a luat declaraţii celor din USL pentru a da lămuriri. Toni Greblă şi Ioan Chelaru, membri ai comsiei de redactare au dat răspunsuri contradictorii, diferite de cele ale liderilor USL, demonstrând lipsa de comunicare şi de asumare a unor responsabilităţi.

Pe 5 decembrie, Crin Antonescu declarase public că documentul ar fi gata: "În ceea ce priveşte acest document, el este aproape finalizat. Va fi prezentat lunea viitoare, va fi dezbătut în grupurile parlamentare, apoi supus, în forme pe care le vom anunţa, unei ample dezbateri publice". “Lunea viitoare” ar fi însemnat 12 decembrie. Surpriză, nu s-a mai prezentat nimic. La fel şi în cazul lui Victor Ponta, care spunea la începutul lui decembrie: ”Am primit deja un prim proiect al documentului nostru pentru suspendarea preşedintelui. Vom încerca să strângem cel puţin 5,2 milioane de semnături pentru a dovedi un suport popular mult mai important decât şmecheriile şi trădările din Parlament pe care se bazează acum domnul Băsescu”. Informaţi de noi despre aceste două anunţuri, uimitor, nici Chelaru, nici Greblă nu ştiau de ele.  Iată ce ne-au declarat.

Ioan Chelaru (PSD): „Eu nu am mai fost la şedinţele Comisiei de suspendare în decembrie, nu am mai avut timp, am fost doar la lucrările parlamentare. Ceea ce facem noi este să redactăm un document cu încălcările constituţionale ale lui Traian Băsescu, nu mai ştiu care este stadiul documentului”. Deşi Chelaru ne-a sugerat să îl contactăm pe Toni Greblă (PSD), întrucât el ne va furniza mai multe detalii, liberalul Eugen Nicolăescu ne-a declarat că Greblă nu a participat la nici una dintre şedinţe.

Asta are, asta n-are

Cu toate acestea, Toni Greblă ne-a declarat că la documentul suspendării încă se lucrează, aşadar nu este nicidecum familiarizat cu anunţurile făcute de liderii USL. Neştiind care este stadiul procedurii de suspendare, Toni Greblă s-a fâstâcit în răspunsuri şi a spus că nu vrea să mai răspundă  la o altă întrebare. După lungi insistenţe, el ne-a spus: „Cred că procedura de suspendare va fi pusă în aplicare când vom avea majoritate parlamentară, nu ştiu exact când va fi asta, cert e că noi vrem să îl suspendăm, nu ştiu când, mai aşteptăm”. Fiind informat de noi că Victor Ponta a fost conştient că moţiunea  de cenzură depusă de USL împotriva comasării alegerilor, era sortită eşecului, din lipsa voturilor necesare, Greblă a replicat: ”Păi ce? Credeţi că suspendarea asta nu e sortită eşecului? Eu sunt sigur că da”.

Cu toate acestea, ţinem să sublinem că  USL ştia de la început, din noiembrie, că nu are majoritate parlamentară. Dar de atunci şi până acum continuă să amăgească, deşi nu au cum să îl suspende pe Băsescu. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-02

TAGURI: comisie_suspendare, termen, decembrie, amânare, contradicţiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GEO
06 Ian 2012

Lipoveanu si micul Titulescu sunt doua hahalere care sunt plin de fite si nu stiu pe ce lume sunt.Pe Lipovean il intereseaza ...saloanele de infrumusetare... iar pe Micutu cursele de raliuri....halal de conducatori si vai de popor cu asemenea oameni
BOGDAN OUATU
06 Ian 2012

tristi suntem si asa o sa ramanem....
SAFE
06 Ian 2012

Chelia lui Basescu si chilotii Elenei udrea nu-i intereseaza pe romani. Grebla si altii ca el nu sunt ceea ce asteapta romanii in 2012.
OIUOIU OIUOIU
14 Feb 2013

Toni Grebla nu este decit reprezentantul rromilor din Gorj, altfel el este un ciocoi corupt, un pockerist si un pedofil care iubeste fete de 14 ani, ca un tatuc neocomunist. Toni Grebla este jurist la clubul de fotbal Pandurii Tg.Jiu, este jurist la Regia Lignitului Oltenia,acum CEO, si este parlamentar hot. De unde are asta atitia bani sa cumpere functia de senator din patru in patru ani, si sa dea spaga de partid ? Ca sa fii ales senator trebuie sa dai 2 miliarde la partid spaga, plus 2 miliarde spaga la electorat in campanie.De unde are asta atitia bani ? Munceste pe ei ? Ii fura din sudoarea muncitorilor, fiindca este un ciocoi hot, un exploatator, un asupritor si un corupt de profesie. Nu sufla nimeni o vorba despre Rascoala taranilor din Telesti, din 1991,din Gorj, acolo unde Grebla a incerct sa fure pamintul taranilor si sa il dea unui belgian, iar taranii au iesit cu furcile si topoarele...atunci, marele prefect ciocoi Grebla, a inabusit rascoala cu politistii corupti,a batut taranii, iar pe ziaristul Emanoil Popescu l-a arestat mai multe zile si l-a aruncat in beciul Politiei Tg.Jiu...

Adauga un comentariu

Random image