2018-12-15 06:37


Grecia sărbătorește victoria Italiei împotriva Germaniei

 |  13:44
Grecia sărbătorește victoria Italiei împotriva Germaniei

Presa greacă apărută vineri sărbătoreşte ca o victorie proprie succesul de joi înpotriva Germaniei al celor doi Mario italieni, şi anume premierul italian, Mario Monti, şi jucătorul squadrei azzura, Mario Balotelli, primul la Consiliul European de la Bruxelles, iar cel de-al doilea în semifinala Euro 2012, consemnează agenţia EFE.

“Angela Merkel pierde pe două terenuri de joc”, titrează cotidianul de centru-stânga “Tan Nea” alături de o fotografie cu fotbalistul Balotelli zâmbind şi alta cu cancelarul german, Angela Merkel, afişând o faţă de circumstanţă la summitul la care Spania şi Italia şi-au impus condiţiile în faţa celorlalte ţări din zona euro.

“Toţi suntem italieni”

Sportul şi politica şi contrastul dintre nordul şi sudul Europei se îmbină în titlul de pe prima pagină a cotidianului Goal: “Toţi suntem italieni”, cu subtitlul “Este nevoie de sudul Europei”, făcând referire la finala Euro 2012 în care se vor întâlni Spania şi Italia, două state din sudul continentului şi care se confruntă cu dificultăţi economice.

Mai severă este publicaţia Eznos, care titrează: “Noapte neagră pentru Merkel în Europa: Germania exclusă din euro şi de la Euro”. “Învinşii”, scrie sec cotidianul sportiv Sport Day, adăugând o comparaţie politică ce se adresează şi afecţiunii cancelarului german pentru fotbal: “La summitul de la Varşovia, Italia a desfiinţat Germania lui Merkel”.

“Gersit”

Grecii au primit cu un evident sarcasm ultimele evenimente politice de la Bruxelles şi pe cel sportiv de la Varşovia. După numeroasele relatări care în ultimele săptămâni făceau aluzie la o iminentă “Grexit” - ieşire a Greciei din zona euro, acum numeroşi greci vorbesc pe Twitter despre o “Gersit”- ieşirea Germaniei de la Campionatul european.

Publicaţiile sportive greceşti au ţinut să-şi ia revanşa, nu numai pentru eliminarea selecţionatei Greciei de către Germania la Euro 2012, ci şi pentru ceea ce consideră a fi un atac constant împotriva Greciei din partea presei germane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-05-11

TAGURI: Grecia, Italia, Germania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...