2017-01-20 12:03

POLITICA


Greva parlamentară arde Opoziția la buzunar

 |  21:00

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat ieri că vor fi tăiate indemnizaţiile de ședință ale parlamentarilor care nu au semnat condica şi nu au participat la votul din plen. Decizia a fost luată de Biroul Permanent al Camerei. Cu toate acestea, parlamentarii USL susțin că își vor dona în scop caritabil indemnizațiile de  parlamentar așa cum au stabilit.

Cuantumul indemnizației de parlamentar este de 4.100 de lei, fiind separată de indemnizația de ședință. Vicepreşedintele PSD, Ioan Chelaru, a explicat situaţia pentru ziarul „Puterea”: "Să se înţeleagă, noi o să o donăm pe cea de parlamentar. Cuantumul celei de şedinţă este de aproximativ 50 de lei pentru şedinţă, asta dacă participi. La câte şedinţe participi pe lună, atâţia bani o să şi iei. Noi nu am participat, nu o să luăm bani pe şedinţe”.

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, ne-a confirmat că a fost prezent atunci când s-a hotărât tăierea indemnizaţiilor de şedinţă: ”Este o decizie regulamentară. Dacă nu s-a participat la şedinţe, nu se vor lua banii pe ele. Cuantumul indemnizaţiei de şedinţă se calculează în funcţie de numărul de şedinţe şi de săptămâni”, a completat Duşa.

Unde merg donaţiile

Cei mai mulţi parlamentari din Opoziţie au hotărât să doneze banii către copii care suferă de boli grave sau care se află în centre de plasament. Există, în schimb, şi senatori care nu sunt încă hotărâţi în ce parte să îşi verse salariul lunar. Ziarul „Puterea” a făcut o analiză în rândul parlamentarilor USL, pentru a vedea unde intenţionează să-şi dea banii.

Viorel Hrebenciuc, deputat PSD, a menţionat pentru ziarul „Puterea” că a decis să doneze banii unei case de copii din Bacău: ”Tocmai ce am vorbit cu oamenii mei despre asta, o să îi donez unei case de copii din Bacău”.

Alina Gorghiu, deputat PNL, a hotărât să doneze banii unui copil care suferă de autism, ce provine dintr-o familie monoparentală: ”Din păcate, banii pe care i-am dat eu acoperă doar cheltuielile pentru terapia de acasă, cu logopezi şi alţi specialişti. Dar copilul are nevoie şi de mâncare, de medicamente, de o îngrijire specială”, a  completat liberala. Aceasta a  menţionat că nu va face publică identitatea copilului.

Nehotărâţi în PSD

Ioan Chelaru, vicepreşedintele PSD, a spus că va face o şedinţă în Roman, acolo unde are biroul parlamentar, unde se va consulta cu membrii biroului local pentru a vedea care instituţie locală are nevoie de sprjin financiar.

Un alt social-democrat, Florin Iordache, a declarat că are cel puţin trei variante, dar nu s-a hotărât: ”La mine în Olt, am un primar dintr-o localitate cu multe familii cu probleme. Dacă nu, copii bolnavi din centre sau bătrâni”. Iordache susţine că luni va lua o decizie în acest sens.

Eugen Nicolăescu, vicepreşedintele PNL, a fost mai tranşant, spunând că va dona banii către Fundaţia SMURD, dacă îi va lua. Potrivit lui, banii pe luna februarie vor fi încasaţi pe 5 martie: ”Nu ştiu ce bani vom lua, dacă vom fi sancţionaţi prin tăierea unei sume din bani”, a explicat liberalul.

Ponta a pus chitanţa pe Facebook

Victor Ponta a anunţat deja pe Facebook cui a donat indemnizaţia sa: ”În ianuarie am decis să donez indemnizaţia mea de parlamentar doamnei Elena Drăghici, unul dintre protestatarii din Piaţa Universităţii, în luna februarie am donat-o către o fundaţie care ajută copiii bolnavi de cancer”. Acesta a publicat şi chitanţa de la bancă, prin care dovedeşte donaţia.  Un alt caz este al lui Dan Şova, deputat şi purtător de cuvânt PSD, care a precizat că donează indemnizaţia de parlamentar încă din septembrie anul trecut, unui poliţist care a fost operat în Israel.

Donarea indemnizaţiilor este o urmare a protestului parlamentar al Opoziţiei declanşat la 1 februarie. Deoarece parlamentarii nu se prezintă la serviciu, conducerea USL a stabilit că nu vor încasa nici banii. Oficial, primii care au decis să doneze indemnizaţiile au fost cei din PSD. Decizia a fost luată lunea trecută, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional PSD.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-09-07

TAGURI: protest parlamentar, PSD, indemnizaţiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SILVIU
01 Mar 2012

foarte bine sa ii taxeze pe grevisti usl, pentru ca merita, asa doamna anastase indemnizatiile de sedinta sa le fie taiate, asta merita, ca si asa astia din opozitie nu fac nimic,bine le faci.
EDINA
01 Mar 2012

Jos comunistii. Ponta afirma ca-si da demisia, sa pleeeeeeeece. drum bun
ANDRA
01 Mar 2012

pei asa este si normal.de ce sa fie platiti stand acasa. Cine nu vrea sa participe la sedintele din plen sa isi ia jucariile si sa plece acasa, precum copii de gradinita. Alesii din parlament fie ei de la pdl, fie de la usl au fost alesi de noi. Pentru ce i-am ales? sa stea acasa? la munca.......... greva de lux se face pe banii nostri.
BOGDAN
01 Mar 2012

Parlamentarii Opozitiei ar merita dati afara , nu sa li se taie indemnizatiile. Pai ce e asta , vrem bani dar nu mergem la munca ? Rusinos , pentru unii care se considera „salvatorii” Romaniei
BRONTOZAUR
01 Mar 2012

Nerusinatior , meritati sa fiti sclavi pe plantatie , nu parlamentari platiti din banii nostri !!!! La puscarie cu voi toti si cu Crin sef de trib !!!!
AAAA02
01 Mar 2012

o decizie inteleapta ,bine ca a avut curajul sa o si aplice pentru ca nu este normal sa primeasca, sa beneficieze de atatea avantaje din banii bugetului de stat si asa putini . ca ei sa stea bine mersi si sa-si faca interesele personale. Ca dovada ca cei din OPOZITIE NU S-AU DEBARASAT DE OBICEIURILE TRECUTULUI GLORIOS . O felicit in ca odata pe Roberta. O tanara curajoasa, BRAVO EI!!!!!
ALINA
01 Mar 2012

Cine nu munceste, nu primeste nimic corecta decizie. Felicitari dna Anastse
MIHAI
01 Mar 2012

ha ha ha . Pei vor bani pe statul degeaba?STATUL nu plateste statul degeaba. Dar vad ca unii demnitari de inalta clasa, nu inteleg acest lucru. Greva sde lux asa cum este numit acest chiul in masa din parlament a liderilor opozitiei aduce un prejudiciu lunar statului roman de 1.2 ml de euro. oare acesti bani nu ne sunt de folos in alte parti?
MIRCEA
01 Mar 2012

foarte bine e ceva corect si asa le trebuie acestor chiulangii care nu fac nimic si dorm toata ziua pe banii nostri ar fi trebuit sa-i dea si afar din parlament sau sa-i suspende sa nu mai faca ce vor ei pe bani romanilor care cotizeaza impozit la stat
LARISA
01 Mar 2012

O felicit pe dna Roberta pentru masura luata. In fond de ce sa primeasca bani de la bugetul statului fara ca ei sa fie in slujba celor pe care i-a trimis sa-i reprezinte
ALA222
01 Mar 2012

nu este normal sa primeasca, sa beneficieze de atatea avantaje din banii bugetului de stat O felicit in ca odata pe Roberta. O tanara curajoasa
MURPHY
01 Mar 2012

Inseamna ca saracul Chuky trebuie sa dea toti banii primiti in 2011 si 2012 ca el are prezenta 0% si tare ma tem ca si carlanul de Ponta este tot pe acolo. Da Doamne!
CRISTINA
01 Mar 2012

S-a trezit cumva opozitia? Nu le convine ca nu isi mai iau leafa ca sa stea acasa, si au inceput sa comenteze. Mai bine s-ar gandi sa se duca la munca si sa faca ceva util.
CIPRIAN
01 Mar 2012

Gata sa trezit Antonescu, a vazut ca nu isi mai ia salariu de senator, dupa ce si asa a tras chiulul la toate sedintele de anul trecut, sa ii fie rusine. Sa speram ca sunt si ei in stare de ceva tot au fost alesi, sa lase greva parlamenatra.
COSMIN
01 Mar 2012

Se pare ca somnul lui Antonescu s-a molipsit la tot USL-ul, foarte bine doamna Anastase, sa le taie salrile la toti daca nu se prezinta la munca. Au fost alesi de oameni sa faca treaba nu sa incaseze bani si ei sa stea prin televiziuni.
GEORGE
01 Mar 2012

Poate ca USL-ul o sa lasa televiziunile mogulilor, si sa se duca la munca, sa nu isi primeasca nici un deputat sau senator bani, nu ii merita atata vreme cat ei stau si lenevesc toata ziua.
DIANA
01 Mar 2012

Doamna Roberta Anastase a facut un lucru foarte bun taindule salariilor asa zisilor grevisti parlamentari, sa le fie rusine, nu fac altceva decat sa stea pe bani romanilor, bani munciti de noi.
DOREL
01 Mar 2012

Este normal sa le taie indemnizatiile deoarece ei nu participa la sedinte si stau in greva pe banii nostri.TOTI cei din USL sunt niste PUTUROSI!!!!! Doamna Anastase face ceea ce trebbuie.FELICITARI pentru acesr CURAJ!!!
INA
01 Mar 2012

Ma bucur ca dna Roberta a luat aceasta masura, de ce sa aiba aceste avantaje si ei sa nu fie prezenti la datorie. Ca dovada ca cei din OPOZITIE NU S-AU DEBARASAT DE OBICEIURILE TRECUTULUI GLORIOS . O felicit in ca odata pe Roberta. O tanara curajoasa, BRAVO EI!!!!!
ANDY
01 Mar 2012

Sa-i taxeze, bine le face la cei care au iesit sa faca greva si erau de la usl, si dfoarte bine le face ca le taie din indemnizatie si diurna celor de la usl, pentru ca asta merita, ca si asa nu sunt buni de nimic. Bravoo anastase.
BANATEANUL-DINAMOVIST
01 Mar 2012

Ma bucur ca a luat aceasta decizie ,dar atentie mare ,cand numara absentii !!! Stima d-na Roberta !!!
EDA
01 Mar 2012

Ma bucur ca dna Roberta a luat aceasta masura, de ce sa aiba aceste avantaje si ei sa nu fie prezenti la datorie. Ca dovada ca cei din OPOZITIE NU S-AU DEBARASAT DE OBICEIURILE TRECUTULUI GLORIOS .
A
01 Mar 2012

da odata ce este data afara doamna Romerta Anastase domnul ponta si restu chiulangiilor isi vor face de cap pe bani nostri
VIZITIU
01 Mar 2012

O masura buna a doamnei Anastase. Deja membri USL o dadeau in prea mare nesimtire. Pai de cand lucrul asta: sa faci si greva sis a iei si bani? Chiar sunt curios ce averi vor mai scoate la iveala membri USL dupa aceste taieri ale indemnizatiilor.
ALIN
01 Mar 2012

Pai cum asa doamna Anastase? Sa le taiati indemnizatiile celor din USL? Pai din ce mai plateste d-l Antonescu intretinerea la apartamentul dansului? Cum isi va mai putea permite nea’ Ponta sa faca economii? Cum isi va mai putea permite USL-ul sa isi mai plateasca protestatarii? D-na Anastase, d-voastra chiar vreti ca USL-isti sa intre in economiile lor si sa ne impresioneze cu cat au putut fura cand au fost la putere?
DINU
01 Mar 2012

Bravo Roberta asa trebuie sa fii cu niste neterminati din opozitie si sa i mai crezi si barbati
VALI
01 Mar 2012

de ce saiti pe capul saracei femei ea face totusi un gest care trebuie apreciat se intelege 1 zi de chiul hai 2 dar nu sa nu te duci niciodata precum domnul Crin Antonescu
THEODOR
01 Mar 2012

Nu muncesti, nu esti platit. Mi se pare normal ca sa nu fie platiti. Ar trebui sa-si dea demisa daca sunt niste chiulangii. Rusine !

Adauga un comentariu

Random image