2019-01-23 09:30


Grindeanu o DEMITE pe Hăineală din Oficiul pentru Combaterea Spălarii Banilor

 |  16:08
Grindeanu o DEMITE pe Hăineală din Oficiul pentru Combaterea Spălarii Banilor

Guvernul discută în şedinţa de vineri o Hotărâre privind demiterea Oanei Schmidt-Hăineală din Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor, funcţie în care fosta şefă CSM a fost numită de Cabinetul Cioloş marţi.

Guvernul Grindeanu are pe ordinea de zi o hotărâre pentru abrogarea Hotărârii Guvernului nr. 1019/2016 privind numirea unui membru al Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), prin care fosta şefă a CSM, Oana Schmidt Hăineală a fost numită de premierul Cioloş în această instituţie.

Noul Executiv va numi pe altcineva la ONPCSB, dar nu a anunţat încă pe cine.

Fosta şefă a CSM, Oana Schmidt-Hăineală, a fost numită în funcţia de membru al Plenului Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) în 29 decembrie, decizia fiind publicată marţi în Monitorul Oficial, scrie news.ro.

 Schmidt-Hăineală ar fi fost reprezentanta Ministerului Justiţiei în Plenul ONPCSB pentru un mandat de 5 ani, care ar fi trebuit să înceapă de pe 7 ianuarie.

Decizia Executivului vine după ce, în urmă cu o zi, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât detaşarea procurorului Oana Schmidt-Hăineală în cadrul Ministerului Justiţiei, scrie Știripesurse.ro.

Actualizare:

Guvernul a abrogat, astăzi, Hotărârea Guvernului nr.1019/2016 privind numirea doamnei Oana–Andrea Schmidt-Hăineală ca membru al Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, pentru evitarea incidenței, începând cu data de 7 ianuarie 2017, a unei stări de incompatibilitate cu calitatea de magistrat, anunță Biroul de Presă al Executivului, într-un comunicat. Demersul este întemeiat pe cererea expresă a doamnei Oana–Andrea Schmidt-Hăineală formulată la data de 5 ianuarie 2017 și adresată Ministerului Justiției. Tot astăzi, Guvernul a aprobat numirea domnului Constantin Cătălin Radu, pentru o perioadă de cinci ani, membru al Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. În acest sens, a fost adoptată o Hotărâre de Guvern.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-06

TAGURI: grindeanu, haineala, demite
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BERCEA MONDIAL BULIBASA STANES
06 Ian 2017

si pe noi cine ne protejeaza,tovarasa Haineala cui ne lasi
ANONIM
06 Ian 2017

Sa remarcam totusi atitudinea profesionista a doamnei Haineala de la aparitia dumneaie in "linia de avangarda" a justitiei ? Considerati ca ministru Florin Iordache are totusi nevoie de sprijin calificat la Ministerul Justitiei , dumnealui parand ceva mai priceput la scris idei sub forma de texte de legi si parand a fi ceva mai putin priceput la punerea in practica a ceea ce scrie dumnelui ca texte de legi ?
ANONIM
06 Ian 2017

Considerati totusi ca doamna Haineala ar trebui numita totusi Ministru al Justitiei in locul parlamentarului Florin Iordache ?
ZICI CĂ-I
06 Ian 2017

MORTICIA ADAMS din Familia Adams! Doamne Ferește!
DUMNEZEUL VOSTRU
07 Ian 2017

POATE LA GASIT PE PATRICIU SI GASCA PETROM - ROMGAZ MEDIAS ? SAU COCOS - VINTU - COLDEA - BASESCU - CIOCIOLINA DE PLESCOI ???????????
ANONYMOUS
09 Ian 2017

Acolitii epocii Baisexu se retrag in functii mai putin importatnte pentru a li se pierde urma,dar lumea nu ii uita cum arata si cine au fost si nu ii iarta.
Random imageUltimele stiri

loading...