2019-03-26 00:24


Grindeanu vrea să renoveze penitenciarele cu bani europeni

 |  11:38
Grindeanu vrea să renoveze penitenciarele cu bani europeni

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă seară, că Guvernul României va trimite oficial către Comisia Europeană o cerere pentru accesarea de fonduri europene pe care să le folosească pentru renovarea și îmbunătățirea penitenciarelor.

"Vreau să vă mai spun ceva, apropo de fonduri europene, o chestiune pe care am aflat-o acolo (în vizita pe care a făcut-o la Bruxelles la finalul acestei săptămâni — n.r.). S-a oferit și anul trecut fostului Guvern posibilitatea de a folosi fondurile europene, de a accesa fonduri europene, pentru a îmbunătăți sau a renova, pentru penitenciare. S-a spus acest lucru de către Comisia Europeană, a fost refuzat (de fostul Guvern — n.r.). Săptămâna asta, și o să vedeți concret acest lucru, vom trimite oficial din partea Guvernului României către Comisia Europeană o cerere prin care spunem că dorim să accesăm fonduri de acest tip, urmând să ne mișcăm, dacă pot spune așa, foarte repede, astfel încât să putem să accesăm aceste fonduri. Această informație am primit-o de la Bruxelles, de la oficiali", a spus Grindeanu la Realitatea Tv.

El a adăugat că este de datoria Executivului să facă aceste lucruri, iar 22 de miliarde de lei, cât a prevăzut în bugetul de anul acesta din atragerea de fonduri europene este un lucru ambițios, "față de zero", cât a fost absorbția anul trecut.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-19
Citeste si:
GRINDEANU: ”Stau târziu la Guvern, am auzit protestatarii”
Ce măsuri pregătește Guvernul. Anunțul premierului GRINDEANU pentru bugetari

TAGURI: grindeanu, fonduri europene, penitenciare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...