2017-01-18 17:20

POLITICA


Grupul Anonymous a spart e-mailul liderului sirian

 |  15:02
Grupul Anonymous a spart e-mailul liderului sirian

Preşedintele sirian Bashar al-Assad se află sub presiunea liderilor mondiali să demisioneze după mascarele din Siria. Dar liderul regimului de la Damasc a intrat şi în atenţia celui mai cunoscut grup organizat antisistem, Anonymous. Hackerii grupului au reuşit să spargă e-mailul acestuia luni, scrie Mashable.com.

Spre surprinderea tuturor, parola de acces este una dintre cele mai comune din lume: 12345. Se pare că parola era atribuită şi altor conturi din cadrul administraţiei prezidenţiale. Şirul de numere consecutive se clasează pe poziţia a doua în topul celormai slabe parole, potrivit unui studiu din 2011.

Printre victimele celor de la Anonymous au fost şi Mansour Fadlallah Azzam, ministrul afacerilor prezidenţiale, şi Bouthaina Shaaban, consilierul mass-media al lui Assad. Ei au accesat 78 de mesaje din serverul lui Azzam trimise staff-ului lui Assad, pe care le-au făcut publice. Unul dintre e-mailuri conţinea documente ce îl pregăteau pe liderul sirian pentru interviul cu Barbara Walters, din decembrie 2011. În interviu, Assad a susţinut că guvernul sirian nu a ucis oamenii. Documentele conţin şi o declaraţie pe care Bashar al-Assad a făcut-o: „Guvernul sirian nu îşi ucide poporul, doar un guvern condus de un nebun ar face acest lucru”.

Totodată, printre e-mailurile scurse, se găseşte şi recomandarea purtătorul de cuvânt sirian la ONU, Sheherazad Jaafari, către staff-ul Assad privind ceea ce preşedintele sirian ar trebui să spună pentru a manipula americanii. „Este extrem de important şi merită menţionat faptul că «greşelile» au fost efectuate la începutul crizei, deoarece nu aveam o poliţie bine organizată. Psihicul americanilor poate fi uşor de manipulat atunci când aud că există «greşeli»,«forţă de poliţie» şi «rezolvare»”, spunea Jaafari. E-mailul lui Jaafari recomandă şi că Assad ar trebui să sublinieze deschiderea către Facebook şi YouTube pentru a arăta situaţia adevărată din Siria.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-07

TAGURI: Anonymous, siria, assad, hackeri, email, jaafari, parola, comun, manipulare, atac ciberneticComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image