2018-10-22 13:01


Guvern. Prioritățile lui Dâncu

 |  17:18
Guvern. Prioritățile lui Dâncu

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, duminică, pentru AGERPRES, că prioritatea sa zero pentru 2016 este „construcția unui proiect pentru România (…) și a unui model de guvernare”. și schițarea unei noi viziuni pentru un stat mai eficient, mai ieftin și mai inteligent.

Pentru Ministerul Dezvoltării (MDRAP), pe care îl conduce, prioritatea este stabilită de Programul de Guvernare, respectiv „coeziunea economică și socială la nivel național” pentru care trebuie elaborate o serie de documente strategice, printre care Strategia de Dezvoltare Teritorială a României, Strategia Generală de Descentralizare, direcțiile strategice privind reforma administrativ-teritorială, Strategia Națională a Locuirii. Pe fondurile europene, Dâncu își propune să ajungă la un procent de 80% absorbție pe Programul Operațional Regional (POR) și 95% pe Programul de Operațional de Dezvoltare a capacității administrative (PODCA). Un alt obiectiv vizează lansarea cererilor de proiecte 2014-2020 pentru cel puțin 60% din bugetele alocate POR și PODCA.

Vicepremierul Vasile Dîncu a mai spus că, printre altele, în 2016 vor fi finanțate cel puțin 482 de obiective (săli de sport, complexuri sportive, așezăminte culturale, bazine de înot, lucrări de primă urgență, patinoare artificiale, centre sociale, cămine de bătrâni, reparații și consolidări monumente istorice, piețe agro-alimentare etc), dintre care aproximativ 300 au termen de finalizare în acest an.

În ceea ce privește existența unei administrații publice eficiente, MDRAP va lua o serie de măsuri referitoare la dezvoltarea formării profesionale în administrație, promovarea eticii și integrității, perfecționarea, simplificarea și creșterea calității în administrația publică, precum și îmbunătățirea legislației privind funcția administrativă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-10

TAGURI: guvern, prioritati, dancu,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LIMBă MINCINOASă
10 Ian 2016

DE LEMN...ca toți fârtații din dec.1989! Vorbe de kk-t + promisiuni deșarte transformate în insulte aduse poporului român! FAPTE, NU VORBE!
ÎMI ”PLACE”....
10 Ian 2016

totul se reduce la tărâmul VISELOR...POVEȘTI NEMURITOARE de înnavuțire pt.cei care conduc, abureli neinspirate pt.cei ”conduși”! Conducătorii - mereu imaturi, aproape infantili, lipsiti de inspirația ÎN A MINȚI variat, nuanțat, sterpi, fără rod , neconstructivi....niște lipitori care sug bogăția țării nerușinat, care aruncă 5% ”măriri” de pensii (simțite pt.cei care le au DEJA mari...) și, cel mult 10% pt. prostime! Salariul minim ”garantat” (lăsând inflația la o parte...pe care n-o respectă prin ajustare)mărit - e o GROZĂVIE greu de urmărit și de ”suportat”, numa pensile și indemnizațiile lor NESIMȚITE și NEAVENITE sunt demne pt.ei! SYCTIR NEAMURI PROASTE!
DE 25 DE ANI
10 Ian 2016

auzi ca un laitmotiv - O SĂ...ne kk-m în drum, o să ne batem joc de voi, o să ne-aranjăm pe noi și neamul nostru pt.15 generații, avem bani în conturi, în valize prin camere de hotel scumpe, avem vile, case multe...și aici dar și-n afară, ne operăm la turci, la nemți sau americani știind mizeria din spitale, plozii noștri răsfățați fac școală în afara țării (bine-nțeles...) și una peste alta...pe voi vă cumpărăm cu vrăjeală ieftină și cu promisiuni - în fond, ce ne costă? Gura? Aș!
Random imageUltimele stiri


loading...